Vozy kategorie WRC (Rally1)

Re: Vozy kategorie WRC

Nový příspěvekod Miloš-V » úte 15.03.2016 19:14

Schválně jsem se díval na další videa, několikrát za sebou, přít se rozhodně nechci, naopak, připouštím, že to asi být rychlé může, vnější projev to má ale podle mně hrozný (a na tom se ostatně shodneme, že se na to moc koukat nedá), a tím nemyslím to, že to nedriftuje ve vracácích, ale třeba i to, že to jede úplně nepřirozeně plynule, žádné očividné opírání se do brzd, žádné brutální zrychlování, prostě přijet, provrkat, přidat plyn, to celé tak nějak v rámci jednoho plynulého celku, jak kdyby se tam brzdilo motorem. Na přiloženém odkazu je k vidění další video, kde z toho mám podobný pocit, v těch utaženějších esíčkách
https://www.youtube.com/watch?v=eUZptH4hDFw
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 15.03.2016 19:25

Přijď se v létě podívat do Mostu na závody formule student. U elektrických aut budeš žasnout, jak neuvěřitelně pomalu můžou působit auta, která přitom jedou o absolutní vítězství. Pominu-li zvuk, tak klíčem k té nekoukatelnosti je perfektní řízení toku výkonu na jednotlivá kola a velmi efektivní brzdění. Ve výsledku je to hrozně rychlé, ale neskutečně nudné.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod forde » úte 15.03.2016 19:25

Mě to jako neohrabané vůbec nepřijde..

phpBB [video]

phpBB [video]
forde
A/5

Nový příspěvekod Miloš-V » úte 15.03.2016 19:50

Tohle už na mně působí nikoli neohrabaně, ale jako normální Polo WRC zhoršené tím rozšířením :D Nehrabanost tam je přítomná v mých očích těmi vlažnými (?) nájezdy to zatáček. Proč jsem to slovo neohrabanost vůbec použil? Jednoduše proto, že na většině těch videí vidím to projíždění zatáček bez plynu (ale také bez výraznějších brzd), což pak ve výsledku působí tak, že to je znouzectnost.
Když už jsme u toho přirovnávání ke skupině B, na ty auta se taky nedalo koukat v pomalých pasážích, ale to aspoň brzdilo a zrychlovalo jaksi viditelně.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 15.03.2016 20:01

Ta viditelnost zrychlení u aut skupiny B byla daná spíš primitivními převodovkami, které při řazení přerušují na poměrně dlouhou dobu (relativně) tok výkonu a turba bez ALS při tom ještě ztrácejí otáčky. Tím je daná ta neplynulost. Tohle prostě jede na plný kotel a zrychluje. Efektivně a relativně konstantně.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Miloš-V » úte 15.03.2016 20:14

K tomu není co dodat.
K tomu videu bych ještě rád odkázal na stopáž 1:44, to je přesně to, co mi na tom vadí. pomalu opatrně přijet, ještě si hodně najet, působilo to na mně od začátku tak, že je to nemožné projet jinak vzhledem k šířce vozu. Nutno ale podotknout, že jsem nevěděl, že to má aktivní diferenciál, bral jsem to tak, že jedinou změnou je rozšíření a odlehčení.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 15.03.2016 21:22

Že ty nové regule jsou potenciální průser, to jsme se shodli už na podzim, když to poprvé vyjelo, bohužel žádný progres ve prospěch oka divákova nevidno. Uvidíme, jak se to bude chovat na šotce, na asfaltu stojí WRCa za kulové už dýl.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 11.04.2016 15:30

Už i ze strany FIA a týmů se začínají ozývat hlasy, že regule pro rok 2017 jsou krok vedle.

http://www.autosport.com/news/report.ph ... rs-growing
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 11.04.2016 17:11

jejdanáčku, že by proklínanej negativista měl taky někdy pravdu? nu což, i slepý kuře vobčas najde jedlý zrno ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod PLuto » pon 11.04.2016 20:07

Mirek Fric píše:Už i ze strany FIA a týmů se začínají ozývat hlasy, že regule pro rok 2017 jsou krok vedle.

Všichni od začátku říkají, že jsou tyhle nové WRC nesmysl. Jediný, kdo to obhajoval, tak byla FIA, promotér a tovární týmy...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Technika