Rizek píše:Jaký může být rozdíl hmotností motorů 2.0 T a 1.6T?
sloní kýta píše:Taky, jakým způsobem bude zkoušen a plombován obtokový ventil, zda se budou losovat, zda bude jeden výrobce, kdo jako první v obcházení tohoto reglementu bude přistižen
Jan1000 píše:V tomto souhlasím s Mirkem. Zajímalo by mne, jestli bude povoleno přímé vstřikování, když ho využívá seriová verze. Pokud jsem pochopil správně v článku, je s ním už počítáno.
Mirek Fric píše:sloní kýta píše:mne zajímá, kolik otáček bude schopen motor S16dcl+ dosáhnout při plnicím tlaku pouze 2barů a restriktoru, při vědomí toho, že WRC dosahují použitelných 6,5 - 7 tis n/min - pravda, při větším objemu ale s 4,5bary plnicího tlaku.
To bude zajímavé, protože menší objem bude asi potřebovat větší turbínu, tj. asi těžko pojede od tak nízkých otáček, na druhou stranu ty vyšší otáčky, co by potřeboval, se budou prát s restriktorem. No uvidíme.
tatrac píše:Co se týče toho přímého vstřikování, to je povoleno už u s2000 pokud je jím i sériová verze vybavena. Ale má to cenu to vůbec používat? Přinese to v rally nějakou výhodu? Já měl za to, že cílem přímého vstřikování je především snížení spotřeby.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků