Vozy kategorie WRC (Rally1)

Re: Vozy kategorie WRC

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 23.11.2010 21:42

Pár fotek z nového testu Mini (poprvé na asfaltovém podvozku, křídlo z Imprezy WRC S14):

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » úte 23.11.2010 22:32

No jsem moc zvědavej, jak tenhle projekt dopadne ... naprosto nechápu smysl dvou výfuků a fórová tyčka od zadního křídla ... geniální nápad, kterej nikdo z dosavadních konstruktérů nevymyslel ... nebo nevim :D
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 23.11.2010 22:49

Všechny aerodynamické prvky jsou zatím provizorní.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Jan1000 » stř 24.11.2010 00:00

PetrWRC píše:No jsem moc zvědavej, jak tenhle projekt dopadne ... naprosto nechápu smysl dvou výfuků a fórová tyčka od zadního křídla ... geniální nápad, kterej nikdo z dosavadních konstruktérů nevymyslel ... nebo nevim :D
Co by za to někteří dali mít ve WRC alespoň jednu takovou fórovou tyčku nad logem. Já bych zase DR moc nepodceňoval, mají dostatek času postavit konkurence-schopné možná i mistrovské auto, tak že podoba s Fabii ne jen vizuální... ;) Hlavní bude otázka úrovně pokrytí rozpočtů, ale to ví asi jen DR jak to on má vymyšlené a pak jak vážně to bere i BMW.
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 24.11.2010 00:27

Jsem zvědavý, jak to dopadne. A jsem v tomto ohledu dost skeptický. Na druhou stranu to vypadá, že Mini bude první "novodobé" WRC, které bude moci jít do soukromého vlastnictví.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.11.2010 17:59

Malcolm se na total rally rádiu vyjadřoval v tom smyslu, že se jim 1.6T nechce tak rok dávat z ruky. U Citroënu to bude ještě horší. Takže "záchranu" vidím leda v tom, že se Richardsovi podaří "zaplavit" svět svými auty tak, že to pohne i Malcolmem. Reálně bych to viděl asi tak, že Malcolm začne auta prodávat, až nebude mít servisní kapacity pro víc k pronájmu.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod B-S » stř 24.11.2010 19:24

Takhle škaredej soutěžák jsem už dlouho neviděl.Nezbývá než doufat že to aspoň pěkně pojede.
B-S
N/1

Nový příspěvekod Jan1000 » stř 24.11.2010 20:02

Mirek Fric píše:...až nebude mít servisní kapacity pro víc k pronájmu.
Kapacity pronájmu se mohou navýšit i třeba "externě", podobně jako část výroby. Wilson chce titul v jezdcích (víc jak 5 druhých míst za posledních pár let by bylo frustrující pro každého), to jednorázové "vydělání" na prodaném WRC, které za rohem vesele zkoukne Citroen fakt nevyváží. Na prodávání má S2000, myslím, ale třeba zamýšlí i vůz pro SP jako má ideu DR, ale to je jen holá spekulace.

Kdo bude dělat auto do SP, MIni, no a kdo další, Škoda? Peugeot?
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.11.2010 20:32

SP je co se předpisů týče čistě S2000 s jiným motorem. Jiný výraznější rozdíl tam není, takže nevidím důvod, proč by to M-Sport neprodával (bude muset, pokud budou SP rychlejší než běžné S2000).

Ad pronájmy - je jasné, že se budou snažit pronajímat co nejvíc aut, protože ceny za pronájem nejsou narozdíl od cen aut a dílů nijak omezené ze strany FIA. Protože aut je málo a zájemců hodně, tak ty ceny za pronájem jsou dost brutální. Vůči současným WRC to není levnější ani o maličko (co jsem slysel tak přes 200 tisíc Euro na podnik). Ale nesouhlasím, že by jich mohli pronajímat nějak výrazně víc než těch avizovaných deset. Mají k tomu 24 Fiest R2 v Academy a logistiku týmu na zajištění startu 34 aut v jedné soutěži si myslím nikdo z nás nedovede ani představit. Kolik je k tomu potřeba lidí, dílů, kamionů. Navíc na WRC už jsou potřeba dost schopní a taky drazí lidé. Takhle ve velkém to zatím nedělal ani M-Sport. A to jsem ještě nezapočítal support pro SWRC, kde letos pravidelně jezdila tovární auta taky...

Je otázka, co s tím udělá Richards s Mini. Co vím od lidí, co s ním jednají, tak pokud bude držet tak nízké ceny, jaké zatím prezentuje, tak by vyšlo koupit nové Mini asi na stejno se dvěma starty s Fiestou v MS. Mini jako SP by potom mělo být k dodání už v březnu. Zatím akorát nikdo neví, jak to pojede...

Škoda SP mít určitě bude, asi i WRC.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Jan1000 » čtv 25.11.2010 00:30

Obávám se, že DR ani jinou možnost asi nemá, potřebuje asi prachy za každou cenu. Že to DR prodává, když Mini ještě ani pořádně v MS nevyjelo, neznamená vůbec, že to je správně a že to vede k titulu WRC. MW podniká ve WRC nějaký ten pátek, aby věděl co to obnáší a jak to má dělat, pokud ne, měl by jít asi do důchodu. :)
racing.ford.com
Jan1000
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Technika