Novinky v roce 2009

Kdo z těchto jezdců nejdříve dosáhne na stupně vítězů v MS?

Matthew Wilson
17
45%
Khalid Al Qassimi
1
3%
Conrad Rautenbach
5
13%
Peter Van Merksteijn
0
Žádná hlasování
Gareth Jones
2
5%
Federico Villagra
8
21%
Barry Clark
5
13%

Celkem hlasů : 38

Re: Novinky v roce 2009

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.06.2009 21:45

Haryk: Nevím, jaký problém s brzdami měl Semiš (něco mi říká, že problém nebyl s hadicí, ale pístky), ale Valdova střihlá hadice nijak nesouvisela s šotolinou, prostě jen nebyla moc šťastně natažená.

U nás se šoto uplatňuje v menší míře, ale jsou soutěže, kde se jede třeba 50/50 a jde o velmi oblíbené soutěže. Často v Rakousku, Slovinsku, Holandsku či Německu a zeptej se českých posádek, co tam jezdí, jestli jim to vadí. Myslím, že dostaneš úplně opačnou odpověď.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » stř 24.06.2009 22:04

Mírečku, gumovej kačer byl vyšší než ty, když jsem poprvé vyrazil na Semperitku :lol: Ale vždy vítám příležitost nechat se poučit. Děkuji uctivě ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.06.2009 22:10

Hmm a něco k věci? Proč teda jsou ty mixovaný soutěže tak špatné a nebezpečné? :o
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » stř 24.06.2009 22:20

Mám pocit, že to bylo minimálně doporučený. Pokud nebylo, nebylo by od věci to zavézt.
Vysvětlovat jak se rozbitá šotka může podepsat na autě a co to může udělat na asfaltu a jaký to může mít dopady na bezpečnost se mi snad ani nechce. Pro některé dodávám, že 3x může jsem napsal záměrně.
PLuto píše:Haryku, tohle někdy bylo v pravidlech?
Haryk
N/4

Nový příspěvekod PLuto » stř 24.06.2009 22:26

Haryk píše:Mám pocit, že to bylo minimálně doporučený. Pokud nebylo, nebylo by od věci to zavézt.
Vysvětlovat jak se rozbitá šotka může podepsat na autě a co to může udělat na asfaltu a jaký to může mít dopady na bezpečnost se mi snad ani nechce. Pro některé dodávám, že 3x může jsem napsal záměrně.
PLuto píše:Haryku, tohle někdy bylo v pravidlech?

Nečekal bych, že ty, takový staromilec a fanda do rally, budeš brblat nad smíšenými rychlostními zkouškami...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.06.2009 22:27

Haryk: Jaký je ale rozdíl v tom, jestli Ti auto poškodí příliš rozbitá šotolina nebo rozbitý asfalt (třeba díry) a nebo třeba bazén na erzetě? Vždycky je to špatné a podle mě by se tomu mělo předejít stejným způsobem. S povolením/nepovolením mixovaných soutěží toto podle mě přímo nesouvisí. Spíš s obecným přístupem a zodpovědností všech zainteresovaných stran k přípravě trati.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » stř 24.06.2009 22:50

Milé Pluto. Změnila se doba a změnila se auta, všiml sis?. S takovou by nebylo od věci zakázat stavitelné tlumiče a stabilizátory a předepsat jednotné pneu (znovuzavedení mechanických difů bylo podobným krokem). Bylo by to zajímavější a ušetřilo by se za testování (co by se taky nastavovalo, když by všechno bylo napevno.. Auto by jelo blbě všude a všem a bylo by to vyrovnaný a zajímavý, jak by se všichni trápili.

Nemám nic proti lezení po horách v kristuskách, líbí se mi pohorky na tanečním parketu, sněžnice na pláži a polobotky u polárního kruhu. Proč bych měl protestovat proti mixu povrchů na erzetách, že? Proč gumaři vymejšlejí slicky, mokrý, šotolinový, nebo zimní gumy, když je na půlce erzety zničíš a na druhý tudíž nevyužiješ (třeba mi to Stoupa někdy vysvětlí, nebo to vysvětlí tobě?). Dobrou noc.

Mirku, ptal jsem se na 1,6T v serii, nevíš víc? Musí to být nutně turbo? Jinak netuším, že bych někde psal o tom jak miluju díry v asfaltu a bazémy tamtéž? Připomeň mi to, prosím.
Haryk
N/4

Nový příspěvekod PLuto » stř 24.06.2009 22:58

Ale prosímtě. Vždycky se jezdilo na smíšených površích a nikomu to nevadilo. Až posléze se začaly týmy dožadovat ujednocení povrchu, aby se snížily náklady s nutností přestavovat auta během soutěže. A co se stalo? Začaly se vyvíjet prakticky dvě auta - jedno pro asfalt a jedno pro šotolinu. Věřím, že i smíšený povrch by týmům nedělal problémy, holt by se muselo udělat auto i pneumatiky univerzálnější, aby to vydrželo požadovanou náročnost.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.06.2009 23:02

Haryk: 1.6T ... nevím. Nic bližšího zveřejněno nebylo. Taky jsem na to zvědavý...

Ad díry a bazén... Podle mě to souvisí hodně. Psal jsi o možné škodě na autech od rozbité šotoliny. Podle mě je rozbitá šotolina stejný problém jako zmíněné díry nebo bazén. Tedy spíš otázka přístupu k přípravě trati, ne obecně povrchu, na kterém se jede.

Pluto: Dobrý postřeh s těmi "dvojími" auty. To je jedna z věcí, co pokládám za absurdní nesmysl současné rally...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » čtv 25.06.2009 05:42

A napsal jsem snad něco jinýho? Cituju sám sebe: "zakázat stavitelné tlumiče a stabilizátory a předepsat jednotné pneu (znovuzavedení mechanických difů bylo podobným krokem)". ? :lol:
PLuto píše:... holt by se muselo udělat auto i pneumatiky univerzálnější, aby to vydrželo požadovanou náročnost.
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009