Valašská Rally 2009 [MMČR]

Re: Valašská Rally 2009 [MMČR]

Nový příspěvekod Romcek » ned 29.03.2009 09:19

Haryk píše:Toto není hyenismus a tvé rozhořčení není spravedlivé.
Asi tak podle mě je to jen normální článek o tom co se stalo nic víc.
Romcek
A/5

Nový příspěvekod Romcek » ned 29.03.2009 09:24

alexus, Acom, Karbonyl : Stím se nedá nic víc než souhlasit.
Romcek
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 29.03.2009 10:36

Taky souhlasím. Naopak moc ne s Johnem, protože na fotkách a videu není nic spekulativního. To je prostě fakt, který když se dostane na veřejnost, tak naopak spekulacím předchazí a navíc působí výchovným efektem (třeba si alespoň někdo uvědomí, že za 2-3 vteřiny nic neudělá, obvzlášť pokud čumí do foťáku nebo kamery). Nikdo sem nedával záběry záchranných prací nebo obětí po nehodě, na zobrazení samotného průběhu nehody nic neetického nevidím.

Mazání fotek a videí zde na AS je vysloveně strkáním hlavy do písku. Stejně se ty samé fotky a videa rozšíří všemi dalšími weby, fóry a televizemi. Nemá to absolutně žádný smysl.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Rizek » ned 29.03.2009 10:38

Velká tragédie, ale jak jí předejít? Divák neposlechne a pořadatel nemá páky, jak ho ze zakázaného prostoru vykázat. V tomto případě snad ani prostor nebyl jako zakázaný označen, ale to je jen má spekulace. Ve Španělsku, když některý z diváků opustí vyhražený prostor, okamžitě všichni okolo začnou pískat a bučet, aby ho upozornili, že dělá něco, co by neměl. U nás zatím nic takového nefunguje.
Jedno řešení by tu snad bylo. Když nemá pořadatel šanci umravnit diváky, měl by mít šanci zastavit, či úplně zrušit erzetu. Prostě by zavolal do centra RZ, aby to zastavili a jezdce na trati přibrzdit. Diváky by to sice naštvalo, ale po několika zrušených erzetách z důvodu neukázněnosti diváků by možná začala fungovat samokontrola a ti slušní už by si neslušnými poradili sami. Osobně bych preferoval tuto cestu.
Škoda and rally forever
Rizek
N/3

Nový příspěvekod Haryk » ned 29.03.2009 10:51

Řízku, rušení erzety je jediná schůdná a hlavně levná cesta. Pak budou i naši diváci bučet a pískat. Mimochodem, nikdo traťákovi nezakazuje zavolat vedoucímu erzety, že je problém. Zrušení erzety se ale může projevit v hodnocení soutěže (nejsem si tím jist, protože hodnocení soutěží není zveřejňované a kriteria nejsou veřejně známá) a to problém být může, zvláště při přetlaku pořadatelů. Ostatně, proč by se jinak někteří pořadatelé rádi chlubili výrokem: Na naší rally se vložky neruší...
FAS by měl přehodnotit svůj přístup a zkusit změnit pravidla tak, aby se po přerušení vložky (zkušebně na pár minut, aby nevychladla technika ani jezdci) a opětovném průjezdu uzavíráku, který by "narušitele" umravnil, mohla erzeta pokračovat. Vím, že to znamená zdržení harmonogramu a možnost snížení hodnocení, ale lidi rozházený po loukách hodnocení taky nevylepšujou. První krok musí být na FASu a pak u pořadatele. Nás človíčky řadím spíš vedle, ale jenom můžu zopakovat, že když se blbě postavím, bude to moje ruka a moje noha, která poletí vzduchem a proto musím používat v první řadě svojí hlavu, abych zůstal vcelku a neodvolávat se na pořadatele a pásky.
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Plhus » ned 29.03.2009 11:59

Taky jsem pro to,aby ty fotky na netu byly!! Druhá věc je zda to pomůže? Když byl smrťák v Praze,tak to byla velká mediální věc,mluvilo se o tom všude a výsledek?? Chudák manželka a mamina v jednom si po včerejšku může "provrtat ze zoufalství hlavu kulkou" a rodiče druhého kluka?? A proč?? protože ten otec byl chytřejší naž celý svět!! Náš národ v poslední době rozumí všemu nejlíp, všichni kolem jsou kreténi a nic o tom neví!Chce to velkou mediální kampaň na rallyservrech, ve stylu toho co jde teď v televizi (nemyslýš,zaplatíš) a né před tím zavírat oči a cenzurovat fotky! A že to přebírá nova a spol?? Blbost,na novinkách to bylo pár minut po nehodě a v telce bylo mimořádné zpravodajství snad ve 2 hodiny...

Neříkám že jsem mnohdy lepší,že stojím na ideálních místech, taky mě přitahuje ten adrenalin,chci být u toho. Ale snažím se stát rozumne,přemýšlet o tom,co by se mohlo stát, vždy si hledám místo kde budu utíkat a tu cestu se snažím mít vždy volnou... Ale na RZ 1 nás pořadatel vyhnal z dost bezpečného fleku a poslal nás přímo do tečny po náletu z Vysoké, na Odrách máme vyfocenou skupinu lidí,stojící a opírající se o cedulu ZAKÁZANÝ PROSTOR. Jde o to,jak píše Haryk,přemýšlet, protože to bude bolet jen a jen vás...

A sledoval jsem dvě kočky, co roznášely ten leták 4P... každý se podíval na fotku Štajfa,málokdo omrkl co bylo na druhé straně a šup s tím do kapsy. Mnozí si mysleli že to je jenom reklama... Co tak na tu kartičku místo úspěšné posádky dát tu méně úspěšnou,i když třeba drsnější fotku (pomačkané plechy,to co prostě vidět nechceme ale musíme,pokud chceme ten náš krásný sport zachránit)...

Možná trošku zmatené, asi moc emocí, ale tak nějak to cítím....
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod ZAVODY » ned 29.03.2009 12:08

PRO alexus ano máš pravdu a takových míst na celý RZ 1-6 za pátek je hodně to by museli zrušit celý závody když koukáš na různá videa z Valašky 2009 .

JAK psal alexus na 30 straně dole video diskuze Valaška

Zde na videu jsou lidi legálně za mlíkem ale na unikový cestě kdyby někomu selhalo auto to by byl masakr podle mne horší nebo stejný místo než na horizontě ..... . . Kde je chyba , je to zprávně nebo pořadatel zaspal ?
ZAVODY
A/5

Nový příspěvekod vašek » ned 29.03.2009 12:16

Plhus: "Jde o to,jak píše Haryk,přemýšlet, protože to bude bolet jen a jen vás...,"a taky toho kluka za volantem!
Když né fyzisky tak určitě hodně dlouho psichycky!Určitě potom přemíšlí proč,co mohl udělat jinak,atd.Tomu je potřeba zabránit,vždyť
on zanic nemuže!On jen Závodil a to se muže přeci stát že auto si uděla samo co chce,né?!Teď ho zato budou popohánět!!!Ptám se PROČ?
:twisted:
vašek
A/5

Nový příspěvekod gekon » ned 29.03.2009 12:31

ZAVODY píše:PRO alexus ano máš pravdu a takových míst na celý RZ 1-6 za pátek je hodně to by museli zrušit celý závody když koukáš na různá videa z Valašky 2009 .

JAK psal alexus na 30 straně dole video diskuze Valaška

Zde na videu jsou lidi legálně za mlíkem ale na unikový cestě kdyby někomu selhalo auto to by byl masakr podle mne horší nebo stejný místo než na horizontě ..... . . Kde je chyba , je to zprávně nebo pořadatel zaspal ?

Uniková zóna, neuniková zóna.. ono když se to trochu přežene, tak bezpečné není žádné místo. Konkrétně z tohohle úhlu je to trochu zkreslené, ze záběru od ostatních je vidět, že lidé stojí mnohem dál. Nicméně ve srovnání s MS v Německu, by tam nikdo stát nemohl a celý sektor by byl označen jako nebezpečná zóna. Zůstává pak otázkou kam až zajít..podle mě je blbost vypáskovat RZ po celé její délce. Lidé musí začít používat svůj mozek a posoudit, kam si mohou stoupnout a kam ne. Samozřejmě tahle schopnost klesá s množstvím vypitého alkoholu.
gekon
N/1

Nový příspěvekod Rizek » ned 29.03.2009 12:32

Někde jsem pochytil informaci, že ti mrtví byli Slováci z Košic. Podle toho, co čtu, tak tam naběhli těsně před příjezdem, takže z toho dovozuji, že měli na bratry Lapdavské nějakou vazbu. Ale je to jen výplod mé fantazie.
Škoda and rally forever
Rizek
N/3

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009