Rally Bohemia [MMČR, EC-central]

Re: Rally Bohemia [MMČR, EC-central]

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 05.07.2010 15:39

Je pravda, že na Bohemce je divácky zajímavých míst, kde nejsou vidět jen kopřivy nebo auto jedoucí na jedničku či dvojku, pomálu a téměř žádná, na která se dá jednoduše dostat, nicméně myslím, že místa se najít při troše přípravy dala.

Mě se soutěž líbila až na to, že místy byly pásky šíleně daleko od trati (třeba to nové vypáskování pro druhý průjezd Šumburku nebo místy na Sychrově). Co se mi ale nelíbilo je umístění cílové rampy. Myslím, že soutěž, která chce být něčím víc než jen řadovým členem mistráku, by neměla mít cílovou rampu na továrním parkovišti v průmyslové zóně. Chápu, že to je praktické, ale přijde mi to dost nedůstojné mezinárodní soutěži.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 05.07.2010 15:59

Když vono to parkoviště je čirou náhodou přímo proti ředitelovně hlavního šponzóra :lol:
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod LucOut » pon 05.07.2010 16:42

Mirek Fric píše:Je pravda, že na Bohemce je divácky zajímavých míst, kde nejsou vidět jen kopřivy nebo auto jedoucí na jedničku či dvojku, pomálu a téměř žádná, na která se dá jednoduše dostat, nicméně myslím, že místa se najít při troše přípravy dala.

Tak Míro, nevím, ale my jsme místa měly povedený a nebyly tam většinou ani kopřivy, ani se nejelo na 1 či 2, snad krom té serpentýny, jak jsme se pak potkali. Na tyhle auta to chce prostě otevřený prostranství, kde se dá cutovat a jede se pořádná palba.
A s páskama, ač jsem viděl některé zbytečně daleko, jsme problémy neměli, možná i proto, že tam kde jsme stáli většinou žádné nebyli :D
(nenavštívil jsem ale druhou etapu, tak nevím, jestli tam by mě to taky nepotkalo)

A stále mě zajímá, proč se zrušila ta 4. RZ, to se to nedalo nějak vyřešit?
LucOut
A/5

Nový příspěvekod Rizek » pon 05.07.2010 17:19

RZ 4 nebyla zrušena, jak bylo deklarováno, kvůli neukázněným divákům, ale kvůli nedostatečnému vypáskování trati. Podle očitého svědka, který byl tomuto aktu osobně přítomen, pořadatelé vypáskovali trať přesně podle instrukce, kterou měli. Při průjezdu posledního inspekčního vozidla se však komisaři vypáskování nezdálo dostatečné a nechal erzetu zrušit.
Škoda and rally forever
Rizek
N/3

Nový příspěvekod krb » pon 05.07.2010 17:22

LucOut píše:A stále mě zajímá, proč se zrušila ta 4. RZ, to se to nedalo nějak vyřešit?

Udájně protože někteří z domorodců nechtěli poslechnout pořadatele,který po nich chtěl ať opustí svojí zahrádku, která je přímo proti náletu z roviny.Ti ho samozřejmě poslali do ... s tím že tam sledují rally každý rok :)
krb
N/2

Nový příspěvekod Haryk » pon 05.07.2010 17:23

Řízku, očitý svědek je OK, ale už jsem se párkrát přesvědčil, že takoví svědkové nejsou zárukou pravdivosti podaných skutečností. V tomhle případě dávám přednost Václavu Dunovskému, který jel jako pilot bezpečnostního vozidla a on tvrdí, že příčinou byli diváci, kteří nechtěli ustoupit.
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 05.07.2010 21:53

Haryk píše:Když vono to parkoviště je čirou náhodou přímo proti ředitelovně hlavního šponzóra :lol:

To samozřejmě vím, ale na nedůstojnosti parkoviště průmyslového areálu pro cílovou rampu mezinárodní soutěže to z mého pohledu nic nemění.

Haryk píše:Řízku, očitý svědek je OK, ale už jsem se párkrát přesvědčil, že takoví svědkové nejsou zárukou pravdivosti podaných skutečností. V tomhle případě dávám přednost Václavu Dunovskému, který jel jako pilot bezpečnostního vozidla a on tvrdí, že příčinou byli diváci, kteří nechtěli ustoupit.

Asi bude platit, že na každém drbu je trocha pravdy, protože na úseku Šumburku cca 2 km před cílem mezi zrušeným a druhým průjezdem přibylo několik kilometrů mlíka na místech, kde původně žádné nebylo (a kde se žádné spory pořadatelů s diváky nekonaly). Tím nechci říct, že jinde nebyly problémy větší, jen musím potvrdit, že se tam po zrušení RZ opravdu páskovalo a velmi výrazně.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » úte 06.07.2010 08:11

Proč věřit špičkovému jezdci, když tu máme zajisté zkušenější anonymní přispěvatele do rallyeových diskusních for. Jo, tady s Mirkem musím souhlasit.

Umístění rampy by určitě bylo důstojnější někde jinde (nesouhlasím s tím, že šlo o průmyslovou zonu, protože hned přes ulici je sídliště a ani v Boleslavi se v průmyslové zoně nebydlí), třeba na některém z náměstí (kdyby zrovna to nejstarší a nejhezčí neprocházelo rekonstrukcí). Posádky by jistě uvítaly přesun přes půl města a zhruba asi pětici semaforů, nějaký ten kruháč a podobně. To samé cestou zpět do UP. Další variantou by byla rampa na stadionu, na kterém bylo ve čtvrtek slavnostní představení. Nedokážu říct, co tomu bránilo, ale bylo by to asi docela dobré řešení a třeba na ně jednou dojde.
Haryk
N/4

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.07.2010 23:03

Haryk píše:Proč věřit špičkovému jezdci, když tu máme zajisté zkušenější anonymní přispěvatele do rallyeových diskusních for.

Abych vás rozseknul - důvodů pro zrušení RZ bylo víc. A mezi těmito důvody byli jak neposlušní diváci, tak i problémy s páskováním...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 06.07.2010 23:06

Haryk píše:Umístění rampy by určitě bylo důstojnější někde jinde (nesouhlasím s tím, že šlo o průmyslovou zonu, protože hned přes ulici je sídliště a ani v Boleslavi se v průmyslové zoně nebydlí), třeba na některém z náměstí (kdyby zrovna to nejstarší a nejhezčí neprocházelo rekonstrukcí). Posádky by jistě uvítaly přesun přes půl města a zhruba asi pětici semaforů, nějaký ten kruháč a podobně. To samé cestou zpět do UP. Další variantou by byla rampa na stadionu, na kterém bylo ve čtvrtek slavnostní představení. Nedokážu říct, co tomu bránilo, ale bylo by to asi docela dobré řešení a třeba na ně jednou dojde.

V tomto souhlasím s Mirkem, umístění startovní a cílové rampy tam, kde byla, podle mě nebylo hodno této soutěže. Mnohem lépe se v minulosti vyjímala u škodováckého muzea, ani na nejstarším náměstí (pokud by nebylo rozkopané) by to nebylo špatné, možná ani na tom stadionu (čtvrteční slavnostní start jsem neviděl, nemohu hodnotit, jak to tam vypadalo, v sobotu ale na atletickém stadionu probíhal nějaký sportovní den).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2010