Admiral Rally Vyškov [MČR-S, PČR, MČR-H]

Re: Admiral Rally Vyškov [MČR-S, PČR, MČR-H]

Nový příspěvekod Haryk » pát 24.09.2010 19:02

Marečku, to muší bejt aspoň devátá pěna, že jsi tak (roz)mázlej :o :)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Re: Novinky v roce 2011

Nový příspěvekod JirkaD » úte 30.11.2010 08:06

Tomáš píše: 1. Vyškov - rozhodly evidentně osobní antipatie členů rally komise s některým vyškovskými pořadateli

Já bych řekl, že se zapomíná na vliv promotéra...
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod JanO » úte 30.11.2010 11:06

Tomáš píše:...
1. Vyškov - rozhodly evidentně osobní antipatie členů rally komise s některým vyškovskými pořadateli

Ale to přece víme dávno, že hlavním kritériem při tvorbě kalendáře je známost, přátelství...
My jsme chtěli pravidla, teď už je nám to jeno :D
JanO
A/5

Nový příspěvekod JirkaD » stř 01.12.2010 12:58

Tak jsem si přečetl rozhovor s ing. Rosickým v časopise Rally. Je zajímavé, jak na jedné straně zarytě přesvědčuje o tom, že na úrovni Svazu rally probíhá široká diskuse s jezdci či pořadateli, byť za cenu časových průtahů, a na straně druhé v kauze Vyškov zasvěceně rozebírá skutečnosti, u kterých nebyl a u kterých mu chybí vyjádření jedné strany (přesněji vyjádření pořadatele). Zrovna od něj bych tak bezpáteřní jednání nečekal. V celkovém kontextu toho rozhovoru je zajímavé i to, že zrovna v této kauze na názory jezdců nebyl brán zřetel, ale jindy se hodily...
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.12.2010 16:14

Tak jsem si ten článek přečetl a s Jirkou až tak nesouhlasím. Je potřeba brát v potaz, že František Rosický je jen předseda Svazu rally, jen jedním z jejich členů. V rozhovoru jen popisoval stav, který byl před a během jednání na svazu. Ohledně vyřazení Vyškova říká, že důvodem nebyly organizační důvody, ale negativní vztah pořadatelů k federaci, ostatním pořadatelům a činovníkům (jak už jsme se bavili dříve, Vyškov bohužel není kvůli svým postojům příliš populární nejen na FASu, ale i mezi ostatními pořadateli či činovníky, pokud se tedy objeví nějaký "problém", tak tam není nikdo, kdo by se vás zastal).

Co se týče komunikace s jezdci, ta probíhá pravidelně se zástupci AJR. Věřím tomu, že i s nimi projednávali vyřazení Vyškova z kalendáře (minimálně byli zástupci AJR tomuto jednání přítomni a v případě nesouhlasu se mohli ozvat). Co se týká kauzy zařazení polského závodu do MMČR, je jasně napsáno, že nejen že nebylo úplně souhlasné stanovisko od AJR, ale někteří jezdci se s nesouhlasem o zařazení ozvali sami od sebe.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » stř 01.12.2010 16:56

PLuto, když o něčem nevím, nemám to ověřené, tak o tom nemluvím jako o hotové věci. A ing. Rosický předvedl naprostý opak. Věřím, že na svazu bylo dusno a že to nezačal on, od toho si ale měl pořadatele přizvat, vyslechnout si názor druhé strany a třeba by pak nešířil nepravdy. Od člověka, který prohlašuje (mj. i ve zmíněném rozhovoru), jak Svaz rally diskutuje a poslouchá myšlenky druhých, je to čirá demagogie. Mohl se v tom rozhovoru pochlubit, na které schůzi Svazu rally s pořadateli vyškovské rally projednal námitky k zařazení do kalendáře...

PLuto, k Tvému příspěvku mám ještě dvě poznámky:
1.) AJR nepovažuju za objektivního zástupce soutěžácké komunity. Když to vezmu z našeho pohledu, tak kolik posádek, které startovaly ve Vyškově, je podle Tebe členy asociace? Dost lidí z AJR vystoupilo vzhledem k nespokojenosti s chováním vedení. Ví vůbec někdo, jaké procento soutěžáků dnes AJR zastupuje?
2.) Opravdu nevím, kterým pořadatelům (možná s výjimkou Šumavy, Barumu či Jeseníků, kteří mají ve svazu zastoupení) může naše vystupování vadit. Ba naopak, pokud vím, s řadou pořadatelů máme vztahy velmi dobré a daří se nám s nimi spolupracovat. V čem by je naše názory měly poškozovat?
Naposledy upravil JirkaD dne stř 01.12.2010 16:58, celkově upraveno 1
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.12.2010 17:36

JirkaD píše:PLuto, když o něčem nevím, nemám to ověřené, tak o tom nemluvím jako o hotové věci. A ing. Rosický předvedl naprostý opak. Věřím, že na svazu bylo dusno a že to nezačal on, od toho si ale měl pořadatele přizvat, vyslechnout si názor druhé strany a třeba by pak nešířil nepravdy. Od člověka, který prohlašuje (mj. i ve zmíněném rozhovoru), jak Svaz rally diskutuje a poslouchá myšlenky druhých, je to čirá demagogie. Mohl se v tom rozhovoru pochlubit, na které schůzi Svazu rally s pořadateli vyškovské rally projednal námitky k zařazení do kalendáře...

Jenže neprohlašuje, že ohledně každé problematiky jedná s úplně všemi subjekty, všemi činovníky, všemi jezdci, všemi diváky. Tímto nechci nikoho obhajovat, taky se mi nelíbí, že k vyřazení Vyškova došlo (a hlavně kvůli věcem kolem, já osobně bych pořadatele k takovému jednání určitě přizval.

JirkaD píše:PLuto, k Tvému příspěvku mám ještě dvě poznámky:
1.) AJR nepovažuju za objektivního zástupce soutěžácké komunity. Když to vezmu z našeho pohledu, tak kolik posádek, které startovaly ve Vyškově, je podle Tebe členy asociace? Dost lidí z AJR vystoupilo vzhledem k nespokojenosti s chováním vedení. Ví vůbec někdo, jaké procento soutěžáků dnes AJR zastupuje?

Můj názor na asociaci znáš. Přesto je to momentálně jediný partner zastupující jezdce, který s FASem jedná. Pokud se některým jezdcům jednání AJR nelíbí, mají právo se ozvat, říct svůj názor (případně si vytvořit vlastní skupinu, která by vyslala na jednání svého zástupce).

JirkaD píše:2.) Opravdu nevím, kterým pořadatelům (možná s výjimkou Šumavy, Barumu či Jeseníků, kteří mají ve svazu zastoupení) může naše vystupování vadit. Ba naopak, pokud vím, s řadou pořadatelů máme vztahy velmi dobré a daří se nám s nimi spolupracovat. V čem by je naše názory měly poškozovat?

Zde vycházím čistě z osobních zkušeností, z debat s lidma z různých oblastí či úseků pořádání soutěží. Nikde jsem nenapsal, že někomu konkrétně vystupovaní vadí. Jen to, že díky těmto postojům nejste mezi nimi příliš populární. A proto když přijde na věc, tak není, kdo by se vás zastal, kdo by vám pomohl...

Ale to je spíš na osobní debaty, ne na fórum.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » čtv 02.12.2010 14:03

PLuto píše:....... Ohledně vyřazení Vyškova říká, že důvodem nebyly organizační důvody, ale negativní vztah pořadatelů k federaci, ostatním pořadatelům a činovníkům (jak už jsme se bavili dříve, Vyškov bohužel není kvůli svým postojům příliš populární nejen na FASu, ale i mezi ostatními pořadateli či činovníky, pokud se tedy objeví nějaký "problém", tak tam není nikdo, kdo by se vás zastal).....

Pluto mám dotaz k téhle pasáži jako neznalý personálních obsazení jednotlivých skupin. Jsou mezi pořadateli závodů tací, kteří jsou zároveň ve vedení FASu? Pokud ano, není tedy jasné, že pokud se osobně nemusím s někým z FAS = "negativní vztah k federaci, ostatním pořadatelům a činovníkům".
Neznám nikoho z Vyškova a dokonce jsem tam nebyl ani jako divák, ale chci si na to vytvořit svůj názor.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod JanO » sob 04.12.2010 19:21

JanO
A/5

Nový příspěvekod Haryk » sob 04.12.2010 19:29

Nebyla tu něčí reakce na pelikanův dotaz?
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2010