Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:12

gonzo píše:Chci se zeptat,jak to bylo s přejímkou Macka a Vizina? Co jsem viděl přímo v hale,tak jsem nějak pochopil,že Macek neprošel,ale ve startovce je. A Vizin "údajně" prošel,ale dodatečně dostal zprávu,že neprošel. Přijde mě to trochu zvláštní,pokud to tak opravdu bylo. Může někdo objasnit?

Vizin neprošel, Macek prošel. Oba jezdci to v posledních týdnech řešili. Toyota měla veškerou homologaci a její "podmínečné projití" po hlavní přejímce mělo za následek hlavně byrokratické průtahy. Co se týče Pola, tam nejsou výplně dveří ani plastová okna (dle hlavního technika z Francie) vůbec homologované, takže nebyla šance na jeho převzetí. Osobně mi ani nevadí lpění na dodržování předpisů, ale na arogantním chování hlavního technika prakticky vůči všem na soutěži.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:17

evamilan píše:Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích
http://www.zlin.eu/upload.cs/8/86c2c0e4 ... stopis.doc
Pokud to měšťáci budou brát poctivě,tak to bude pro město zajímavý zdroj příjmů! :lol:

Pro Barum Rally byla vyřízena vyjímka :)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:18

Rizek píše:Martine, je smutné, že zveřejňuješ výsledky shaku takto. Díky za ně, ale pro Barumku je to ostuda na entou.

Výsledky byly v tiskovém středisku včas, nejspíše byly včas nahozené i na oficiálních stránkách, ty však byly přetížené.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:19

Petr Hejtmánek píše:Kostka hned v prvním kole speciálky trefil asi obrubník pravým zadním, se kterým sa snažil RZtu dojet. Ve druhém kole už z disku moc nezbylo a ve třetím raději zastavil. Jinak průběh speciálky byl moc pěkný a plynulý. Čekání hodně zkrátily obě skupiny historiků.

Obrubník trefil hned v první zatáčce (nepočítaje retardér), jak se najíždí na most. Asi si neuvědomil, že má studené pneumatiky...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:23

PetrWRC píše:Usporadani servisu zklamani dne ... naopak autobus na Semetine fungoval skvele ... mozna jsme jen meli kliku na odjezdy ...

Co mám zprávy, tak s autobusem na Semetíně panovala spokojenost. Co se týče servisu - v posledních letech tam byl obrovský maglajz, vloni už to bylo neudržitelné, auta měly problémy prodrat se přes diváky na své servisní místo. Tak se pro letošní rok zkusilo udělat ráznější řešení. Osobně jsem tam nebyl, tak nemůžu hodnotit.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:30

evamilan píše:Takových míst je víc.Program na barumku má nulovou informační hodnotu(v tomto případě 70kč jsou vyhozený peníze,protože program je nepoužitelný,na titulní straně se dokonce člověk ani nedoví,kolikátý ročník se barumka jede).Dnes odpoledne rz Troják:cesta z Kašavy kolem výrobny dřevěného uhlí k vysílačům nad Vlčkovou byla zablokovaná hasičským autem,protože firma Škoda si tady zřídila VIP zónu!V programu o tom ani čárka.Místo zvuku závodních aut jsme poslouchali řev 3 vrtulníků při vyhlídkových letech nad tratí rz.Pořád se tady kecá o bezpečnosti diváků při sledování soutěže,páska se posouvá do míst kde by to nikdo nečekal,ale asi k vůli zvýšení bezpečnosti nejsou slyšet přijíždějící auta!Už mi to hlava nebere.Pokud se někdo uráčí a tyto zóny v programu naznačí,velice rád se těmto místům velkým obloukem vyhnu a myslím že drtivá většina obyčejných diváků taky.Mám dojem,že pro pořadatele je divák dobrý aby dal 270kč za visačku+program a potom už vyloženě překáží.

Už v programu bylo zaznačené, že zákaz vjezdu bude už od JZD. Inkriminované místo nebylo v programu uvedené jako divácké (je ale pravdou, že VIP zóny by se mohly do programu zakreslit ve větším množství i mimo divácká místa), v diváckých místech byly VIP zóny zakresleny.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:35

Honza H. píše:Letošní pozitiva:
- jako vždy v posledních letech skvělá sportovní úroveň
- rovněž chválím pořadatele na trati - jejich přístup a kompetentnost se oproti minulým dobám hodně zlepšily!

Letošní negativa:
- městská RZ: kamión pro VIP diváky vedle patrového parkoviště u startu (naproti přejezdu) - jeho nelogické umístění před plotem absolutně znemožnilo divákům stojícím pod parkovištěm vidět konec odjezdu ze startu a z přejezdu do dalšího kola
- i já se připojuji ke kritice obsahu tištěného programu - kromě map v něm moc užitečného k nalezení/pročtení nebylo
- a to nejhorší na konec (a jak už někteří rovněž kritizovali): servis - obětovali jsme jednu RZ a 70,- Kč a místo toho (teď už víme, že zbytečně) jsme se jako obvykle vydali do servisu na čumendu. To tedy bylo pokoukání:(

K servisu jsem se už vyjadřoval, jak to vypadalo u parkoviště s kamionem nevím, takže nemůžu soudit. Ale zastavil bych se u té kritiky programu - co více bys tam chtěl mít? Rádi se inspirujeme.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:42

Acom píše:Organizace tradicne na bezkonukrencni urovni. Akorat casovy harmonogram byl udelany tak, aby se za normalnich okolnosti nedalo prejizdet mezi RZ.
Stihnout za vikend 4 RZ a zaplatit napr za rodinu skoro 1000 Kc za vstupne je moc.

Naopak belgičtí přátelé si letošní verzi harmonogramu pochvalovali, že je lepší, než vloni. A popravdě řečeno, moje ségra zvládla za neděli tři RZty a dvakrát servis, a to to nijak zvlášť neplánovala ani se nesoustředila na to, aby vše stihla...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:45

Barumak píše:Tak letos mě zklamala městská SS, ubývá míst pro normální diváky, letos to bylo poznat na slabší atmosféře. Přišlo na ni opět hodně lidí, ale to je jediné pozitivum. Pořadatelům kromě starostí přináší hlavně peníze proto ji nezruší. Pro lidi by byly místo ní lepší dvě RZ.To je můj názor, po letošku jsem poprvé pro zrušení městské SS.

Městská RZ rozhodně peníze nepřináší (v poměru s náklady), pořád je hodně ztrátová. Ale myslím si, že k Barumce patří, je to takový její kolorit a byla by škoda ji zrušit. Někteří jezdci (převéžně z řad historiků) sem jezdí jenom kvůli ní a i jezdci z hlavního pole ji označují jako hodně zajímavý zážitek.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:48

gonzo píše: Na eWRCu ve foru se rozpoutala diskuze k oldimerum. Údajně řada diváků na ně čekala marně ,aniž by měli ponětí,že nejedou celou trať,což považuji za podvod. Nikde v programu ani zmínka,že nejedou celou trať. Z amplionu se ozývalo že jsou na trati,ale prostě se nedočkali diváci. A co tam popisuje aktivní účastník s Bugatti,tak sami pořadatelé nevěděli kam je pustit,kudy je vypustit z SS a ve finále se museli včetně p. Samohýla přes plot dostávat už jako diváci zpět.
Ovšem co se týká soboty i neděle tak jsem spokojen,sjezd do Biskupic,druhý průjezd nájezd na šotolinu a servis. Neděle 2X v Jankovicích,viz video Luboše. A ten souboj o první flek prostě paráda akorát jsem se trochu divil,že Hanninen se nechytal.

Odpověď je velice jednoduchá - dle původního plánu měli jet celý okruh. Ale na poslední chvíli to zatrhl někdo z železnice, že je povolený průjezd přes přejezd až na pozdějš, takže se narychlo udělal "malý okruh". Sám jsem byl na startu městské a taky jsem byl překvapený, že k nám dojeli, až když opouštěli okruh.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2011