Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Nový příspěvekod 9Venca9 » úte 30.08.2011 23:33

hoďte sem pls někdo odkaz na sestřihy z eurosportu dík...
9Venca9
N/1

Nový příspěvekod PLuto » stř 31.08.2011 00:19

zhor píše:No a na Jalte nebyl nikdo z techniku FIA, kdyz mohl Vizin jet? Jde o to, ze na jednom podniku IRC muze jet s takovym autem a na druhem ho uz nepusti.
(Leda ze by si na Ukrajine nebyli technici jisti, a pustili ho do zavodu, s tim ze se to musi doresit do dalsiho zavodu, a ono se to doresilo,vyloucenim.)

Jalta byla z pohledu FIA na stejné úrovni, jako Jänner (ne-li níž). Je totiž IRC vůbec nezajíma (nebo lépe řečeno - pije jim krev). Tam žádný technický delegát z FIA nebyl, vše si řešili pořadatelé sami svojí cestou. A je na zodpovědnosti hlavních technických komisařů, aby měli správně nastudované předpisy a homologace a tudíž věděli, co jet může a co ne.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 31.08.2011 00:23

vyshi píše:me by teda zajimalo, proc ma potom vizin snahu startovat s polem tam, kde se da celkem ocekavat, ze ho vylouci?

Už na začátku měsíce jsem upozorňoval Karla Macka i László Vizina, že na Barum Rally bude jako hlavní delegát Lionel Carre, který bude klást důraz na to, aby vozy měly zlaté sportovní průkazy i veškeré správné homologace. Proto jsem je žádal, ať si s hlavními techniky své země ověří, zda a za jakých podmínek je možné s tímto autem v závodě startovat. Karlovi Mackovi se to podařilo (i když frantík dlouho dost nesmyslně vyhrával), László Vizinovi bohužel ne...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 31.08.2011 00:25

Tomáš píše:Já to chápu tak, že "ostří" hoši Carre a Toquet jezdí na ME, takže tam musí být všechno naprosto OK. Pokud je to třeba Jalta, která už není ME, tak tam to Vizinovi projde. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne na Mecseku. Samozřejmě to nic nemění na tom, že je to binec, když jedno a to samé auto může v jednom závodě jet a ve druhém ne.

Ono obecně v tom je velký bordel, ať se na to dívá člověk z různých pohledů. Na jednu stranu tohle auto nemělo jet ani na Jänneru, ani na Yaltě (nesplňovalo předpisy pro rok 2011), na druhou stranu samotný předpis o plastových oknech a výplních dveří i pro starší auta je dost pofidérní (defacto se tím autům zkracuje garantovaná životnost homologace).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » stř 31.08.2011 05:23

Pluto, všechno tu už bylo. Garantovaná životnost daná homologací se už minimálně jednou razantně zkrátila. Vzpomínáš? Pan Mehta tomu řekl riziko podnikání :o :(
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod gonzo » stř 31.08.2011 07:30

Tomáš píše:Ano. Klasický příklad je například Tučkovo auto. Je to přestavba ze sedmičky na devítku, u nás je normálně otestované a jezdí všechny soutěže vč. bohemky. Vloni s tím přijel na barumku a francouzský technik ho nepustil kvůli VINu. V podstatě rozhodlo jediné písmenko, ze kterého je poznat, že auto není vyrobené v Japonsku, nýbrž v Evropě. Proto si také Marcel letos půjčil na barumku raději druhé Běhálkovo auto, ať jej s lancerem zase nevyhodí z přejímky.

Tak tohle mě napadlo hned ,jak jsem uviděl startovku,že si není Marcel jist,jestli by prošel, proto zvolil jistotu. I když se ho Milan H. na přejímce ptal, tuhle odpověď jsme asi čekat nemohli. ;)
A s tím "bincem" slušně řečeno máš pravdu. Proto jsem se ptal,že na Janneru jede a tady nemůže. Ono je to opravdu jen v těch komisařích. :(
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Honza H. » stř 31.08.2011 09:59

PLuto píše:K servisu jsem se už vyjadřoval, jak to vypadalo u parkoviště s kamionem nevím, takže nemůžu soudit. Ale zastavil bych se u té kritiky programu - co více bys tam chtěl mít? Rádi se inspirujeme.

Musím zdůraznit, že jsem byl celkově s Barumkou naprosto spokojen a že moje výtky nebyly a nejsou míněny ve zlém a rozhodně mně nezpůsobujou bezesné noci:) Sluší se poděkovat pořadatelům za skvěle odvedenou práci!

A teď k těm výtkám:

ad servis: Ok, dík za vysvětlení, jestli tam ten extra plot být musí, nedá se nic nic dělat. Jen mně vadilo, že jsem o tom nevěděl dopředu. Takle jsem zaplatil vlezný do servisu jen za to, abych získal přístup k prodejním stánkům (takže např. zakoupený batoh vlastně nevyšel na 500,- ale na 570,- Kč).
Výhled od vzdáleného plotu navíc omezovali lidi přímo u sevisních zábran, kterých tam bylo více než dost (a nešlo jen fotografy, byli tam i jiní, neoznačení, čumilové).

ad kamion pod parkovištěm u startu SSS: vzhledem k tomu, že kamion byl po celou dobu tak 20 m od tebe, mohl bys mít o něm alespoň potuchy :)

ad program: Přiznávám, lépe se kritizuje než vymýšlí něco pozitivního, ale pokusím se: mapy si můžu dopředu nastudovat a vytisknout doma (což i dělám), takže by to chtělo ještě něco dalšího, co by více lákalo k zakoupení programu (zajímavýho počtení tam opravdu bylo málo). Osobně bych uvítal obsah blížící se běžnému časopisu o rally, jen o něco exkluzivnější - obsáhlejší rozhovory (myslím, že jste schopni zprostředkovat zajímavé rozhovory s mnoha jezdci bez zbytečných PR keců, nejen o rally, ale obecně o životě), ale třeba i něco mimo obor rally (prostě nějaký počtení i pro partnerky:) - např. něco o historii Zlína, tipy na koupání a další obdobné aktivity, atd.

ad odpadky: ty kritizuju každoročně, bordel na SSS byl fakt neskutečnej. Pravda ale je, že mně to dalo dost práce, než jsem našel nějakej odpadkáč (stál jsem u startu pod parkovištěm), takže se nedivím dalším divákům, že to po čase s hledáním koše vzdají a odpadky jen tak odhodí. Navíc - všechny koše v centru byly naprosto přeplněný, takže nelze říct, že snaha diváků po sobě uklízet nebyla. Opravdu by to chtělo mnohem více košů.
Ale abych nebyl jen negativistickej: co jsem viděl, tak naopak na normálních erzetách došlo k velkýmu pokroku - zejména díky stánkařům bylo pytlů na odpadky dostatek (dostali to od pořadatelům příkazem?), navíc odpadky i průběžně sbírali, takže chválím.
Honza H.
A/5

Nový příspěvekod Melmisek » stř 31.08.2011 12:53

Nevím jak to bylo v diváckých místech, na žádném jsem nebyl... Ale ze zkušenosti třeba z letoního německa vím, že všude jsou přivázané pytle na tyčkách, aby se vše uklízelo... V kempu, kde jsme spali u RZ k nám chodili a každému nabízeli pytel. Sami se tam tomu vyvyrují, aby to pak nemuseli uklízet... Já sem neviděl pytel na RZ nikde, u stánku ano, ale u stánku nikdo na závody nekouká...
...ŠkodaUltrasGang...
Melmisek
N/2

Nový příspěvekod liposh » stř 31.08.2011 12:56

Honzo, viz to co říká Mirek Fric. Ty mapy jsou dostačující pokud to znáš, na Barumce už jsi někdy byl a v mapách se vyznáš. Ale pokud jsi třeba cizinec a jsi na Barumce poprvé, použít se nedají. A ano, souhlasím, program byl hezky tlusťoučký, ale to důležité z něj má člověk přečtené za půl hodiny. (S tím jsem počítal, jinde to nebývá jinak) Jinak Pluto Tvé vyjádření mě naplňuje optimismem do příštích let ;) A klidně vám rád příští jaro některý víkend s těmi mapami apod. pomůžu, nafotím divácká místa, cokoliv si budete přát. Bohužel su z Brna, ale to není neřešitelné. Chci prostě přispět k dobré věci, ukázat mnohým lidem mnohé věci (Kupříkladu, panu Abrahamovi, že 300 000 lidí lze hostit i bez miliardových dotací každý rok a tak :) ) Jak to říkal ten slavnej trenér: "Dějiny si vás zapamatují a nemusíte se bát, jestli budou milosrdné, protože chválu si na sebe píšete sami" ;)
liposh
A/5

Nový příspěvekod michalsvk » stř 31.08.2011 12:58

Go Petter Go ! (je to bůh) OTT Tanak !
www.msfoto.8u.cz
michalsvk
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2011