…myslím, že se celá naše rallykomunita měla oprostit od pokryteckého zjednodušeného pohledu odpovědnosti jednotlivce, mladík který selhal, dívky v zakázaném prostoru jsou jen články řetězce systémových chyb…
Sami nejlépe víme jakým způsobem probíhá výběr pořadatelů, i mrtvé dívky měly údajně o tuto práci zájem….jsou takovéto děti schopny takové zodpovědnosti???
Já osobně vyhledávám extrémní místa( lidi co mě tu znají dobře ví, že jde o určitý způsob postižení) a pokud bych hodnotil výběr pořadatelů mé zkušenosti jsou katastrofální, není tu žádná selekce, na místech kde v minulosti došlo k fatálním haváriím bývají z drtivé většiny nekompetentní lidi, potažmo v poslední době výše vzpomínané děti…
Představte si rally jako celek kde můžete příjit na každém metru o život, je to samozřejmě úmyslně nadnesené….nyní přichází systém pořadatelských opatření které známe a eliminuje metr po metru nebezpečí…kolik metrů pro smrt nám zbývá když máme bezpečnostní plán, máme pásky, máme tabule se zákazem vstupu a vše je pouze na člověku a jeho chybách….kolik labilních jedinců bude zodpovídat za svůj úsek smrti???? Patová situace, závěr je takový, že soutěž se pojede s obrovským rizikem, jednou, desetkrát, stokrát to vyjde po stoprvé umírají lidi….
Za ty desítky let co na rally chodím mě to stejně jako Vám připadá jako normální stav, přesto je to jako kdybych si nařezal brzdové hadičky a vyrazil na okresku 150km/h…
Mnohokrát jsme se s kamarády bavili o absolutním vyklizení všech míst za horizonty a pseudohorizonty, taky o tom, že na místech které jsou zrádné a kde se již v minulosti craschovalo se tomu nevěnuje žádná pozornost….bohužel to byly jenom takové kecy, já sám jsem neudělal nic proto abych pomohl zabránit neštěstí ke kterému došlo v sobotu…
Jako každý fans jsem si užíval každý závod a těšil se na příští a jaksi mě nedošlo že moje láska se změnila v nezvladatelnou bestii…
Tři mladé dívky a jedna maličká školačka, teď už znám i jejich tváře a moje rallykomunita mele nějaké žvásty o zodpovědnosti jedince, zakázaném prostoru kde neměli co dělat, jenže měla co dělat na tom místě ta naše láska rally????
Nějak tak jsem čekal, že někdo alespoň řekne, pojďme uděláme sbírku, ať alespoň ty zbývající holky a rodiče mají o něco lepší život…čekal bych asi marně, vybíráme na kde koho ale tohle byla přece jejich chyba že tam stály, že, nebo jsem zapomněl na nezodpovědné rodiče….. kolik špinavých prachů naše láska spolkne pro náš požitek, víme to všichni…ale přemýšlel někdo z Vás nad prázdnotou a žalem co zůstane rodičům…., ano jistě nechť se soudí, viníka už máme a koho to bude za měsíc zajímat že….
Zašli jsme příliš daleko, pokusme se alespoň pomoci, žádné peníze nevykoupí životy , ale pomůžou….
Vím, že na tomto fóru jsou lidi se kterými se tato věc dá zrealizovat a spoustu z Vás mě zná i osobně.Díky.