RallyShow Uherský Brod [volný]

Re: RallyShow Uherský Brod [volný]

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 14.11.2012 14:55

John píše:Ve Švýcarsku žádný takový zákaz není, vymyslel si to nebo upravil opět nějaký mediální 'odborník' na rally. Jede se tam regulérní šampionát, nejdou se okruhy (Švýcarsko žádný skutečný nemá). Když jsem na toto upozornil redakci tyden.cz , de facto to po několika mailech skončilo tím, že upravili formulaci zákazu rally na zákaz okruhů s tím, že podstatné na tom je, že to jde zakázat a je jedno, jestli jde o rally, nebo něco jiného.

Kdyby byli co proto, tak si najdou třeba Norsko, kde rally opravdu x let neexistovaly. Švýcarsko jen budiž další z ukázek práce masmédií.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » stř 14.11.2012 15:24

jonas3 píše:Můžete mi někdo popsat ve stručnosti, v čem spočívá onen zmiňovaný zákaz rallye ve Švýcarsku? Hojně o tom diskutují mediální krysy... Díky

Není to ani měsíc ,co se jela Rally du Valais,která se tu i díky počasí hodně probírala.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod jonas3 » stř 14.11.2012 15:26

Díky pánové, už jsem měl pochybnosti o svém duševním zdraví, když jsem nedávno četl výsledky např. z Rallye Int. du Valais
Valach v Liberci
jonas3
A/5

Nový příspěvekod B-S » stř 14.11.2012 15:36

Ono u těch N4 není problém ve velkých brzdách a dalších áčkovích dílech, podle mně spíš jsou nebezpečná v té velké maximálce.S2000 mají maximálku kolem 170 km/h a problém v tom není.
B-S
N/1

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 14.11.2012 15:59

Problém není v maximálce, ale v tom, že jde o zdaleka nejtěžší auta, jaká v současnosti jezdí, a navíc narozdíl třeba od zmíněných S2000 nemají unibalová, ale pryžová uložení všeho možného. Tyto neduhy částečně řeší R4, nicméně podle mě by tato nadstavba měla být nadstavbou ryzího enka, a ne v současnosti povoleného paskvilu, který s enkem nemá nic společného. Pokud by třeba zůstal zachován původní restriktor, auta se možná dostanou na podobnou maximálku jako dnes, ale pomaleji.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod kein » stř 14.11.2012 16:31

Chorda píše:kein: "a pokud bych hodnotil výběr pořadatelů mé zkušenosti jsou katastrofální, není tu žádná selekce, na místech kde v minulosti došlo k fatálním haváriím bývají z drtivé většiny nekompetentní lidi, potažmo v poslední době výše vzpomínané děti…" - no jo, ale co s tím? Kde sehnat ty zodpovědné moudré s přirozenou autoritou, kteří budou den či dva stát za každého počasí kdesi u trati za "párek, kafe a pár korun na pivo"? Celou dobu tvrdím, že je třeba zpoplatnit rally s tím, že peníze vybrané od diváků půjdou výhradně na odměny pořadatelům, ale jak někde řeknu (napíši) "platit" (a nemuselo by to být nijak moc, např 20,- Kč/RZ - to je cena 1 piva v hospodě), tak je oheň na střeše. :twisted:

...rozdělil bych to na dvě části -1)pořadatelé, 2)problematická místa
1.Problém s ,,lidským faktorem,, vedl k smrti tří diváků i v r.2009 na Valašsce, poučení bylo nulové...jediný způsob jak tuto díru zalepit vidím v použití policie, konkrétně v Holešově je fízl škola, mohli by to mít jako praktické cvičení, běžně se využivají při problémových fotbalových zápasech, demonstracím proti nepřizpůsobivým atd, to vše za peníze dańových poplatníků, proč ne rally, možná by to dokonce uvítali...náklady pořadatele 0
2.Horizonty, pseudohorizonty, nakopáváky: absolutní vyklizení, fízl + min 3pořadatelé aby nemohlo dojít k sehání jedince další místa kde docházelo v minulosti k havariím - zařazení nejschopnějších pořadatelů

k dodám ještě několik mých postřehů
-vyhnout se alibistickému páskování a lepení zákazů na každý strom jako tomu bylo v Jeseníkách, efekt je pak úplně opačný..
-při zpracovávání bezpečnostního plánu rozebrat trat do posledního metru, volit raději více průjezdů jednou RZ, aby se zamezilo přesunům diváků
- co se týká placení, co je mi známo výběr pokryje odměny výběrčích a zbytek je zanedbatelný, nevím jak je to u BR, ale sekuriťáci asi nejsou nejlevnější
kein
Rally škola

Nový příspěvekod B-S » stř 14.11.2012 16:32

To je pravda, ale z hlediska bezpečí jezdců i díváků je lepší gdyž to auto letí po uskákaným rychlím úseku 170 a né přes 200.
B-S
N/1

Nový příspěvekod -xp- » stř 14.11.2012 16:39

Jen podotknu drobnost - ve chvíli, kdy se u nás začnou vyrábět např. národní technické předpisy pro zpomalení auta, dostaneme se do velké nevýhody při jakémkoliv srovnání na mezinárodním fóru, kde se jede podle mezinárodních předpisů. Podle mne z nich musíme vycházet, pokud z rally nechceme (ve stylu tragikomického vystoupení pána z ministerstva - nebo kdo to říkal, jenž by české rally zkrátka šmahem vystavil do pozice mototuristického podniku) udělat úplně jiný, specificky český sport či "sport". Já jedinou šanci vidím v absolutně důsledném sledování (reálně kompetentními a schopnými lidmi) volby tratí a jejich zabezpečení (pro příští rok to bude muset bohužel občas zjevně být zabezpečeno až ad absurdum), protože jak vidno, od představitelů AČR nelze očekávat nic smysluplného, co by pomohlo třeba pojem rally vysvětlovat i neznalé veřejnosti, případně udělat pro motorismus cokoliv jiného užitečného...
-xp-
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 14.11.2012 16:45

xp: To je naprosto jasné, proto to zpomalení chceme přenést na mezinárodní půdu. A zdá se, že i ve FIA je pár těch, co si to už uvědomili.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » stř 14.11.2012 18:49

play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012