Valašská Rally 2012 [MMČR]

Re: Valašská Rally 2012 [MMČR]

Nový příspěvekod Ruba » ned 25.03.2012 10:06

Mirek Fric píše:Malý detail, který možná někdo nepostřehl. Kopecký jel výrazně delší skříň než všechny ostatní S2000. Tam, kde všichni dávno vrčeli v omezovači, tak pořád zrychloval. Tím nechci nijak snižovat jeho výkon, hlavně v noci ukázal, co znamená jezdit pravidelně po všech možných tratích na světě.

Já jsem si toho všiml..Myslel jsem, že Peugeot má delší převody, ale měl je dokonce kratší nebo nastejno s Krestovými Fábiemi a Kopecký měl na rovince omezovač o 200-300 m dál než ostatní. Myslím, že na takovou soutěž s velkými průměry velká výhoda.. Ale na techničtějších pasážích by to byla nevýhoda, že Mirku..?
Ruba
A/5

Nový příspěvekod jonas3 » ned 25.03.2012 11:00

PetrWRC píše:Crash Kopáčka ...

No docela nevinně to začalo a docela smůla, že tam ten mostek byl, jinak by to nestálo ani za zmínku. Ale pěkně ho to roztočilo!
Valach v Liberci
jonas3
A/5

Nový příspěvekod JirkaD » ned 25.03.2012 11:32

PLuto píše:Na závodech jsem toho strávil za poslední roky už celkem dost (možná až moc), takže vím moc dobře, jak to v takovýchto situacích chodívá. Jezdci solidárně vůči ostatním nechtějí zbytečně rušit zkoušku, aby se mohli svézt. Právě proto nastupuje statut telefonického kontaktu s posádkou, kdy několikrát během průběhu RZ voláme (ať už dispečink nebo přímo doktor) a probíráme s posádkou aktuální stav. Plus má posádka přímý kontakt na dispečink a často i na doktora, kam se můžou kdykoliv ozvat a ví, že záchranka je okamžitě připravena vyjet. Zažil jsem už spoustu situací, kdy se takhle rychlostní zkouška nemusela rušit, zažil jsem i řadu situací, kdy se pak zastavila a ta sanita přeci jen poslala.

Asi mě hodně ovlivňuje fakt, že vím, v jaké rychlosti se ta havárka stala a kolik ran auto (resp. posádka) dostalo. Jsem v této záležitosti laik, o Tvých zkušenostech nepochybuju, takže pokud se osvědčil způsob, o kterém píšeš, říkám OK. Ale ten "pouhý" telefonický kontakt po takovém crashi se mi prostě zdá být málo ("prohmatávání", které po podobných haváriích lékař dělá, asi taky má nějaké opodstatnění).
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod JanO » ned 25.03.2012 12:23

PLuto píše:Na závodech jsem toho strávil za poslední roky už celkem dost (možná až moc), takže vím moc dobře, jak to v takovýchto situacích chodívá. Jezdci solidárně vůči ostatním nechtějí zbytečně rušit zkoušku, aby se mohli svézt. Právě proto nastupuje statut telefonického kontaktu s posádkou, kdy několikrát během průběhu RZ voláme (ať už dispečink nebo přímo doktor) a probíráme s posádkou aktuální stav. Plus má posádka přímý kontakt na dispečink a často i na doktora, kam se můžou kdykoliv ozvat a ví, že záchranka je okamžitě připravena vyjet. Zažil jsem už spoustu situací, kdy se takhle rychlostní zkouška nemusela rušit, zažil jsem i řadu situací, kdy se pak zastavila a ta sanita přeci jen poslala.

Pluto, promiň mi, ale právě proto, žes toho na závodech tolik strávil, tak
1. bys měl vědět, že výjezd doktora (jen pro kontrolu dvou lidí po několika kotrmelcích, třeba i "zbytečně") nemusí se vždy rovnat zrušení zkoušky - v daném případě byl návrat na start do pár minut úplně bezproblémový (jen by to drobně narušilo jinak hladký průběh rally)
2. bezpečnost a zdraví těch dvou by i přes Tvé nezměrné zkušenosti měly zůstat na prvém místě.
Je to můj pohled, se kterým nemusíš souhlasit, ale nic na něm nezměníš.
JanO
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 25.03.2012 12:25

Ruba píše:Já jsem si toho všiml..Myslel jsem, že Peugeot má delší převody, ale měl je dokonce kratší nebo nastejno s Krestovými Fábiemi a Kopecký měl na rovince omezovač o 200-300 m dál než ostatní. Myslím, že na takovou soutěž s velkými průměry velká výhoda.. Ale na techničtějších pasážích by to byla nevýhoda, že Mirku..?

Myslím, že takové úseky na Valašce v podstatě nejsou až na jednosměrku. Vesník se nejel. Ve vracácích na Odrách to nevadí, protože první tři kvalty se nemění. V okruhové části Bystřičky Honza ale opravdu jel výrazně pomaleji než jinde, ale to může být třeba i tím, že nechtěl v tom úzkém riskovat, protože už nemusel. Po opuštění okruhu u skoku před Valašskou Bystřicí ztrácel v obou průjezdech na Romana kolem 6 sekund, ale do cíle to vždy téměř dohnal.

Navíc si myslím, že tovární auto má určitě výhodu v silnějším motoru, díky kterému si ty delší kalty můžou dovolit. Oni ale dlouhou skříň jezdí občas i v IRC na tratích, kde konkurence ne (pamatuju třeba, když jsem byl v roce 2010 na Ypres).
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Ruba » ned 25.03.2012 12:36

Aha díky... Jsem myslel, že i 123 jsou o trošičku delší... :D
Ruba
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 25.03.2012 12:43

Ruba píše:Aha díky... Jsem myslel, že i 123 jsou o trošičku delší... :D

Jen v RBR, kde to nejde udělat tak, jak to je u skutečných S2000...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 25.03.2012 13:10

Doporučuju video od OES Records:

Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Miloš-V » ned 25.03.2012 13:54

A jiné specifikace než S2000 můžou mít delší i první tři?

Jen v RBR, kde to nejde udělat tak, jak to je u skutečných S2000...[/quote]
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Eddie » ned 25.03.2012 14:32

phpBB [video]

něco málo ode mě
Czech Rally Videos také na FACEBOOKU
Eddie
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012