Valašská Rally 2012 [MMČR]

Re: Valašská Rally 2012 [MMČR]

Nový příspěvekod jonas3 » úte 27.03.2012 13:31

vyshi píše:jeste doplnim tiskovou zpravu mesta ohledne prestupku pri rally
http://www.valasskemezirici.cz/doc/36452/

Miluji policejní sloh, to jsou perly: "z toho 26 porušení rychlostí a čtyři alkoholy za volantem". S mojí představivostí ta auta řídila ve dvou případech bečka (piva), jednou flaška rumu a jednou flaška slivovice... :D
Druhý odstavec nechápu vůbec, koho a v čem vůbec chytili. Ale to je jedno, každý, kdo řídí pod vlivem je u mě sprosté hovado.
Valach v Liberci
jonas3
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 27.03.2012 13:49

jonas3 píše:Druhý odstavec nechápu vůbec, koho a v čem vůbec chytili. Ale to je jedno, každý, kdo řídí pod vlivem je u mě sprosté hovado.

Každopádně je průser, pokud se proti zákonu takto proviní předjezdec (tedy de fakto pořadatel) oficiálního sportovního motoristického podniku Autoklubu ČR, který by měl jít příkladem.

Nicméně nedá mi to obecně reagovat na tu větu s tím hovadem. Je potřeba definovat, co znamená pod vlivem. V drtivé většině států krom toho našeho se s určitou hodnotou alkoholu v krvi jezdit může. V tomhle případě se jednalo o 0,82 promile. V několika evropských státech včetně třeba Velké Británie by šlo o legální hodnotu (limit 0,8 a tolerance měřícího zařízení). Problém pro takového řidiče by ve Velké Británii nastal až v okamžiku, kdy by způsobil dopravní nehodu. To je stejné jako s neomezenou rychlostí na německých dálnicích. Jak je pak možné, že v jednom státě je člověk hovado a po přejetí hranice je spořádaný občan? Já rozumím tomu, že v jednom případě se provinil proti zákonu a v druhém ne, ale nerozumím tomu, proč by v jednom měl být hovado a ve druhém ne, když se v obou chová stejně.

Osobně nejsem zastáncem plošného zavádění co nejstriktnějších omezení na místo ponechání vyšší svobody podmíněné osobní zodpovědností každého člověka za svoje jednání. Tím myslím obecně problematiku utahování zákonů, alkohol je jen jedna z mnoha položek. Za vrchol podivností pokládám to, když máme jednu superstriktní formální nulovou hodnotu a pak druhou neoficiální nenulovou, která se používá v praxi. Tím sama policie ukazuje, že zákon s nulovou tolerancí je nesmyslný (z několika různých důvodů, ať už z hlediska neprokazatelnosti malých hodnot nebo lékařsky neprokazatelného vlivu těchto hodnot na schopnost řídit, dále problematiky přirozené hladiny alkoholu v krvi či různých léků alkohol v malém množství obsahujících).
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » úte 27.03.2012 14:00

Mě spíš překvapuje,že ten maník s poršákem dostal za to všechno jen 6000,- flastra!!
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod vyshi » úte 27.03.2012 14:18

me celkem vadi, kdyz policajti misto aby pomahali s hladkym prubehem rally(a to plati i pro jine velke akce), tak vyuzivaji zvyseneho provozu, a vybiraji (a da se rict ze i buzeruji) ridice, obcas i zavodniky.
PROTON nebo SUBARU, stejně půjdu do baru!
vyshi
A/6

Nový příspěvekod vrci » úte 27.03.2012 14:38

sloní kýta: Co mám info, tak Dunovský by měl mít standardní převod (tak, jak to koupili od Kresty).
vrci
N/1

Nový příspěvekod pelikan » úte 27.03.2012 14:40

To Mirek Fric:
S tvým názorem nesouhlasím. Bohužel jsme národ, který potřebuje reprasivní zákony a i ty se snažíme obcházet. A to už vůbec nemluvím o úplatcích a těch "primum inter pares" mezi námi viz. případ Janoušek.

To vyshi:
Jo celkem s tebou souhlasím, ale na druhou stranu akce typu rally znamená skokové zvýšení provozu v daném regionu a je tedy větší pravděpodobnost nehody. Tedy pokud měří OK, mě to netrápí, ale pokud stojí někde u trati nebo v místech kde parkují diváci a nepomůžou pak je na zváženou proč tam vůbec jsou.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 27.03.2012 14:47

pelikan píše:To Mirek Fric:
S tvým názorem nesouhlasím. Bohužel jsme národ, který potřebuje reprasivní zákony a i ty se snažíme obcházet. A to už vůbec nemluvím o úplatcích a těch "primum inter pares" mezi námi viz. případ Janoušek.

Vidíš, já zase zásadně nesouhlasím s tím, že jsme národ, který represivní zákony vyžaduje. Tohle pro mne je demagogií, která vede jen k tomu, že se dobrovolně kousek po kousku vzdávámme čím dál víc osobních svobod.

S korupcí na nejvyšších místech tohle nijak nesouvisí, protože tu žádný zákon nezmění.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 27.03.2012 14:50

To Pelikan:

ad Mirek: A není český národ právě zdegenerován podobnými represivními zákony, které v minulosti byly (a mnohé v současnosti ještě jsou) nesmyslné, takže je většina lidí obchází, protože cítí, že jsou to blbosti? Jenže pak tenhle přístup aplikují na všechny zákony a pravidla...

ad Vyshi: Obecně se mi nelíbí přístup policie k měření u nás v republice, kdy se nesnaží snížit nehodovost nebo pomoci plynulosti provozu, ale jen buzerovat a vytřískat z řidičů co nejvíc peněz (ať už do kapsy svojí, státní či městské).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » úte 27.03.2012 15:04

Zajímavá diskuze. Ač s Mirkem mnohdy a v mnohém nesouhlasím, teď to podepisuju do puntíku. (jedinou výjimkou je odkaz na hladinku v Anglii, protože pokud bychom na to kývli, pak by řidič zasloužil flastr za to, že jel po špatné straně ;-)) Ale vážně a k věci. Právě množství zákonů, zákazů, předpisů a vyhlášek vede k tomu, že jsme vlastně i nuceni k jejich porušování. Máme nulovou toleranci, kterou ale sama policie porušuje, nebo aspoň užívá ke zbytečné buzeraci, když vláčí ubožáka s nenulovou hladinou alkoholu v krvi k odběru krve, aby ho odtud jako nevinného pustila, protože doktor odmítne nízkou hladinu vůbec uvádět. Je potom jenom logický, že když vidím nedodržování jednoho zákona, tak si nelámu hlavu ani s tím druhým, třetím a dalšími. Jenom nedospělý jedinec a společnost potřebuje mít na každý uprdnutí papír a razítko. Z toho pak roste korupce, na kterou pak zase všichni nadávají, ale jsou to ti samí, kteří podobné zákonné nesmysly vyžadují. Dva roky po roce 89 jsem se těšil, že se nevymejšlejí békárny a dvacet jen kulím oči na to, co se děje. Bodový systém k tomu patří taky, nulová hladina alkoholu taky a doslova les značek s omezením na 30km/h na každém rohu rovněž. Přitom policie si jen z plezíru zavře půlku dálnice, aby v té druhé omezila rychlost a hned i měřila, jinej důvod ta uzavírka neměla. To nemá s dohledem na věřejný pořádek nic společnýho, to je buzerace posvěcená jedním ze zbytečných zákonů. Kdyby se půlka zákonů (může se losovat, bude to jedno) zrušila, nic se nestane a bude se nám líp dejchat. Pak se může zrušit půlka té půlky zbylé a nad těmi psoledními 25% se pak může zamyslet pár pomazaných a doladit je. Pak by tu teprve bylo fajn.
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Ondra WRC » úte 27.03.2012 18:57

Video od Martina Zemánka:
phpBB [video]
Ondra WRC
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012