Barum Czech Rally Zlín 2012 [IRC, ERC, MMČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2012 [IRC, ERC, MMČR]

Nový příspěvekod alexus » ned 02.09.2012 20:02

Acome, dá se s tebou skoro ve všem souhlasit, jen bych dodal, že to odráží bohužel stav celé společnosti v ČR a Evropě. A vždy to odnesou obyčejní lidé.

Bohužel....

Je moc smutné co se stalo a je mi líto všech mrtvých a zraněných letos.

Je mi také líto pořadatelů, kteří udělali vše pro zdárný průběh soutěže a pak jim jejich skvělou mravenčí práci zhatí takové neštěstí. Hlavně přeju organizačnímu týmu, aby jim to nevzalo chuť do práce do dalších ročníků. Držte se všici.
alexus
A/5

Nový příspěvekod Mates » ned 02.09.2012 20:20

Pár zajímavých videí na odlehčenou...

Havárie Marcela Svačiny, pořadatel v oranžové vestě měl docela štěstí... :
phpBB [video]

A Dodi, dokud mu ještě fungovalo turbo:
phpBB [video]
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Mates » ned 02.09.2012 22:24

A Romanova chyba na Halenkovicích:
phpBB [video]

A jeden záběr z Romanovy jízdy na "jistotu":
phpBB [video]
Mates
S2000

Nový příspěvekod Plhus » pon 03.09.2012 10:01

Chyba jezdce? možná... Chyba pořadatele? možná...

Ale podle mě největší chyba diváků! Je snadné to na někoho svézt. Ale vždyť to byl dospělý chlap! To je ta česká mentalita, pořád musí někdo někomu říkat co má dělat. Schovávat svou chybu za někoho jiného nám velice jde! Věřím tomu,že kdyby tam ten pořadatel všechny posunul o 20 metrů, tak ho ukamenujete,že nic nevidíte. A teď to na něj chce každý hodit.
ale co tak o svém zdraví a životě přemýšlet vlastní hlavou a nečekat pořád na to,že mi nějaký pořadatel poradí?
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod M.Y.S. » pon 03.09.2012 10:55

Plhus : jednoznacne se pod tvuj komentar podepisuji...
Rallye design
M.Y.S.
N/3

Nový příspěvekod sloní kýta » pon 03.09.2012 11:21

jasný souhlas s Plhusem
Navíc z vlastní zkušenosti vím, že byť jsou tlustí lidé hbití a mrštní, tak jak se na vás něco takového řítí - zamrznete. I když víte, že musíte okamžitě uhnout, nedokážete se rozhodnout kam a sedíte/stojíte jak tydýt dál.
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod Haryk » pon 03.09.2012 11:33

Že jsem ochoten podepsat Plhusův názor, beru za vcelku normální, ale že se po létech shodnu na čemkoli s Kýtou, to mě fakt obrovsky těší ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 03.09.2012 11:43

Amen Plhusi.

Vrátím se k jedné věci, která s tím souvisí. Všude, kde jsem byl v sobotu (mimo divácká místa), bylo vypáskováno velmi bezpečně (pocitově občas příliš), pořadetelé dělali svoji práci a diváci nedělali kraviny. Potkal jsem dohromady jednoho fanouška na šrot, o kterého se ale postarali kamarádi. Byl jsem jednu chvíli shodou okolností snad jediný Čech v davu Poláků, kteří ale byli naprosto ukáznění, střízliví a poslouchali mladého pořadatele. V noci ze soboty na neděli mne potkaly zdravotní problémy, takže jsem neděli vynechal, ale ze zbytku soutěže nemůžu říct ani jediné negativum ohledně chování diváků a pořadatelů.

Co ale chci říct. V sobotu na druhém průjezdu Stadionem na Podhoranu přijeli před startem mediasporťáci a suverenně zaparkovali auta před pásku určenou pro diváky na protějším svahu proti nám. V tu dobu tam skoro nikdo nebyl (asi hodina do startu RZ), ale jak přicházeli lidi, tak samozřejmě nikdo nešel za pásku, zpoza které uvidí jen zadek bílého tranzita. Situace se vyřešila, po krátké konzultaci s Plutem další pořadatelská posádka tyhle dvě auta vykázala. Nicméně zaráží mne ta samozřejmá arogance mediasportu. Nesetkal jsem se s ní bohužel poprvé.

Na stejném místě potom ještě jedna věc. Martin Prokop a jeho skupina u příjezdu na Stadion. Ne, že by byli nějak nebezpečně, to ne, ale už jen to, že vypáskování prostě ignorují je špatné. Je člověk, kterého všichni znají a který by měl sloužit jako příklad divákům.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » pon 03.09.2012 11:46

sloní kýta píše:jasný souhlas s Plhusem
Navíc z vlastní zkušenosti vím, že byť jsou tlustí lidé hbití a mrštní, tak jak se na vás něco takového řítí - zamrznete. I když víte, že musíte okamžitě uhnout, nedokážete se rozhodnout kam a sedíte/stojíte jak tydýt dál.

Kýto to jsem si myslel dříve taky,ale z včerejší osobní zkušenosti a i z videa je vidět,že "skoro" všichni diváci se dali na útěk.Co jsem detailně sledoval video,tak mě vyšlo od prvního náznaku krize,po dopadnutí auta mezi stromy asi 4-5 sec,což je doba za kterou člověk,který je připraven,nesedí,sleduje má "relativně dost" času utéci. Problém těch zasažených byl,že seděli a je možné,že přes ten strom ani neviděli,že se na ně auto řítí. Ale to nic nemění na tom,že se tam stálo nevhodně,včetně mně,i když jsem byl od cesty proti některým "daleko".
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Mates » pon 03.09.2012 11:55

Co jsem měl možnost vidět já z jedněch asi ne zrovna 2x publikovatelných záběrů, tak mi přišlo, že minimálně ten Maďar navíc seděl na tom svahu před páskou...
Mates
S2000

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012