Agrotec Petronas Rally Hustopeče [MMČR]

Re: Agrotec Petronas Rally Hustopeče [MMČR]

Nový příspěvekod M.Y.S. » sob 22.06.2013 10:36

Nezasekly se v RZ6 nejak vysledky?V poharu tam chybi dve tretiny aut,ale uz tam jsou casy z druheho prujezdu....
Rallye design
M.Y.S.
N/3

Nový příspěvekod znt » sob 22.06.2013 10:59

Šestka byla zrusena, asi auto venku, jela tam sanitka. Teď už se jede druhý průjezd.
2001 - 2010 Lada VAZ žiguli 2103 -> 2010 - 2015 Škoda Felicia Kit Car (imitace) -> 2012 - ? Škoda Fabia RS
znt
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 22.06.2013 11:11

Dovolím si citovat dobré zprávy z online reportáže na homepage.

Dobré zprávy máme pokud jde o Jiřího Plška a Milana Marušáka, kteří havarovali v páteční etapě. Jiří Plšek by měl být dnes propuštěn z nemocnice, Milan Marušák sice zůstane ještě hospitalizován v nemocnici, nicméně jeho zranění by nakonec neměla být příliš vážná.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 22.06.2013 12:49

Miloš-V píše:Proč neodstartoval Tlusťák?

Nebyly k dispozici gumy, které se budou používat na Ypres. Jejich testování měl být hlavní důvod startu na Hustopečích.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Čejda » ned 23.06.2013 08:00

Na RZ1 jsem byl na stejném místě jako Mates a chtěl jsem si vylézt na tu stráň také, ale bylo mi řečeno, že vše krom DM je zakázaný prostor, když jsem pořadateli řekl, že první auto jede až za hodinu a že za tu dobu tam stihne vylézt i duchodce, tak mi odvětil, že jeho to nezajímá, protože tam velí on. Korunu tomu nasadila nějaká paní, zřejmě generálovo manželka, když jsem na RZ10, přišel o dvě hodiny dříve a jakmile jsem podlez pásku a šel na druhé místo, takmi řekla že je trať už uzavřená (uzavírák přijel až za hodinu) a poté při čekání na Černého nechala chodit po trati rodiny s dětma. O opilém pořadateli na RZ1 se ani bavit nebudu, postavil se mi do cesty když jsem šel hodinu a půl před startem se podívat na jedno odbočení. Postavil se mi přímo přede mne a že přes něj neprojdu, stačilo aby se mě jen dotknul a dostal by jí takovou, že by nevěděl odkud přilítla.

Ta arogance a hulváství, nekompetence, prostě hrůza.
Fan of Petter Solberg
Čejda
A/5

Nový příspěvekod gonzo » ned 23.06.2013 09:29

Taky pár postřehů. Na RZ 1 jsme vyšli cca 1 KM proti směru DM před Kurdějovem,uvozem nahoru. Nahoře pěkné místo,pravé odbočení přes malou hranu do šoto úvozu,nejlíp Ášin max nasazení,kola vytočené a auto nějak nechtělo zatočit,ale vyšlo to. Bylo tam cca 10 diváků a naprosto pohodový pořadatel. Druhý průjezd dole,a teď si uvědomuju,že jsem stál zřejmě vedle Čejdy (červené triko Mitsu? ;) ). Taky nás napadlo jít na tu mez,ale ani jsme to nezkoušeli,co kdyby auto v nulové rychlosti po rozjezdu vyjelo na tu zmiňovanou mez,kam by mmch určitě nevyjel ani tank. Druhá věc co mě hodně vadí a asi ne jen v Hustop jsou příjezdy k RZ. Co opravdu nechápu je,když na příjezovce k RZ a navíc do DM je 1,5 km před parkovištěm v průvodci pro diváky, je Zákaz vjezdu (příjezd na RZ 5,7 od Uherčic.)Pořadatel co tam seděl sám pochopil,že ten zákaz tam je asi špatně a zřejmě ho odsunul,protože všichni dojeli až k pásce. To je takový problém tam dát značku slepá ulice? Zákaz vjezdu se zdůvodní odjezdem záchraných složek,ale stejně k tomu místu,kde jsou diváci dojedou. Nakonec RZ Bořetická,výjezd z lesa nad rozhlednou. Kdo se tam chtěl dostat,tak musel jít snad 50m polem od cesty. Pořadatel se po tel dožadoval zrušení RZ,páč lidi stáli X-m v poli,opravdu daleko od cesty. Někde to bylo opravdu hodně přehnané.
Po sportovní stránce nádherný souboj o první flek a mě se mmj hodně líbil Růžin a Brtníček,divácky vděčný styl.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Plhus » ned 23.06.2013 10:44

Nabízí se otázka,jak dlouho vydrží česká rallyscéna bez diváků....
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Tomáš » ned 23.06.2013 11:16

To samozřejmě závisí na tom, kolik peněz jde do rally z toho důvodu, aby se na autech vozila skutečná reklama (která má za účel zvýšit prodej), kolik peněz jde z vlastních kapes jezdců (či jejich kámošů) a kolik peněz je v rally špinavých (tzn. především daňové úniky). Druhý a třetí tok peněz úbytek diváků nijak nezasáhne, ten první nejspíš víceméně ano. Je jasné, že případná další negativní kampaň proti rally + úbytek diváků určitě může přinést přehodnocení podpory rally od skutečných sponzorů (Škoda, Barum, Mogul, ...)
A propos, tento týden jsem se bavil s ředitelem jednoho rallysprintu a ten mi bez obalu řekl, čím míň příjde diváků, tím líp, aspoň menší pravděpodobnost nějakého průseru. Takže asi tak ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod nowi » ned 23.06.2013 11:43

Ono je to taky o tom, že lidi nezapomínají a vyjednávání o podobě tratí je čím dal tím víc složitější, takže nakonec nebude ani problém s tím, že nebudou sponzoři ani diváci, ale spíš nebude kde rally uspořádat. Anebo to bude jako v Itálii, kde se některé rally odehrávají na jedné erzetě, které se jede třeba šestkrát a má 30km :)
nowi
N/1

Nový příspěvekod otichac » ned 23.06.2013 12:08

gonzo: Tak to sme na RZ1 stáli vedle sebe a souhlasím, parádní místo to bylo.

Nejvíce mne asi štvalo to, že každý pořadatel to řešil po svém. Na RZ6 u DM K mě pořadatel začal buzerovat, když jsem přeběhl trať přičemž široko daleko žádné auto. A jinde se s ním dalo domluvit viz. zmíněná RZ1 a nebo RZ8 odbočení do kopce asi 2 km před DM K. Jinak průjezd Diváky byl z mého pohledu parádní!
otichac
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2013