Barum Czech Rally Zlín [ME, MMČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín [ME, MMČR]

Nový příspěvekod pelikan » ned 07.09.2014 10:08

Zeptal jsem se na to mimo jiné proto, že jsem si samozřejmě všiml jiného loga než JMracing na autě. Dokonce tam na vlajkách byly i webovky ale podle nich mi to vždy přesměrovalo na nějaký polský web, který se závodním týmem podle mě nemá nic společného. Tedy pokud se to opravdu jmenuje H-Racing. Pokud ano, a už jsou takto rozdělení přes rok, tak je to šméčko na lidi.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Ruba » ned 07.09.2014 10:14

H-Racing mě akorát Google našel v souvislosti s Rzeznikem a Fiestou R5 od JM.
Ruba
A/5

Nový příspěvekod jarka » pon 08.09.2014 14:28

gonzo píše:jarka: Souhlasím s kolegy a moje jedna vzpomínka už z dřívejška,když mě Tvůj (snad tykání nevadí ;) hlas popřál dobrou chuť. To bylo při čekání na první posádku opravdu velmi příjemně nečekané. :)

Ahoj, ne tykání nevadí :-) Áááááá asi jsem Tě viděla jak jíš a bylo vidět, že ti chutná :-)))) Spokojený divák - 0 nebezpečí. Přiznávám, že při těch průjezdech se snažím reagovat na to co zahlédnu kolem trati, když nekoukám do itiku a na tripák, a jsem toho názoru, že je lepší pochválit a poděkovat a tím pozitivně diváky vtáhnout do dění na trati i kolem ní, než vyhrožovat. I když občas se mi stane, že také vyhrožuji - ted na barumce to bylo 2x, kdy jsem tak chytla. No jo ono, mít v patách Honzu Kopeckého nebyla až tak jednoduché. Ale ustáli jsme se ctí :-))))
jarka
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » pon 08.09.2014 18:22

Pár zajímavých průjezdů i chyb z letošní Barumky

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 08.09.2014 21:32

Kdo neviděl Barum na ES jako já ... tak tady v angličtině k dispozici ...
phpBB [video]

phpBB [video]
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod atomrally » stř 10.09.2014 15:08

atomrally
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 10.09.2014 15:29

Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » stř 10.09.2014 22:01

Gurun píše:Možná drobnost, ale věc která mě na BR nejvíce udělala radost.
Neděle ráno, první průjezd rz Kudlovice, konkrétně levá zatáčka na šotolině nad Jankovicema v rámci všech těch vozů, které projíždějí trať před rz, přijíždí černá Octavia a z reproduktorů na autě se ozývá ženský hlas a volá. Dobré ráno milý diváci a hezké ráno, slečno pořadatelko. A ještě s takovou nadšenou intonací v hlase, že to se fakt muselo slyšet.
Druhý průjezd té samé rz, jen v Jankovicích u kapličky a znova to auto a znova ten stejně nadšený ženský hlas který všem co tam stojí, přeje hezkou podívanou.

Za mě, tato neznámá osoba, je hvězdou letošní BR. Opravdu.

Reakce Guruna, Mirka, Romcka a dalších mne jen utvrzují v tom, do jakých kytek se z diváckého hlediska dostala česká rally. To, že se někdo chová slušně a mile k divákům, kteří si mj. i zaplatili za koukání na auta, se bere jako něco nečekaného a div ne šokujícího. Vždyť to by mělo být běžné a normálního jednání a ne něco, co vzbuzuje pomalu údiv. Ale chápu, že když dnes po vás pořvává kdejaký fracek, kterého vystresují na školení a on pak za 500 kaček dodržuje i ty nejnesmyslenější příkazy (např. půl hodiny před nemůžu přejít trať? no tak udělejte dostatek přechodů, chytráci ...), tak normální jednání s divákem působí až nečekaně. Když jsem viděl, jak pořadatelka (Bohemia, městská RZ 1, nájezd na šotolinu) doslova řvala cca 45 minut před startem po starším seriozním pánovi, který se chtěl jen projet v parku na kole a evidentně se neorientoval, kde se to ocitl (samé pásky, diváci, VIP stany, ...), tak jsem se styděl za celou českou rally a trochu i za sebe, že jsem její malou součástí. Ta ženská (cca 40-50 let) po něm křičela, že "mu rozkope to kolo, pokud okamžitě nevypadne" a další vulgarity, fakt nechutné ...
Minulý víkend jsem absolvoval dvojboj sobota Vyškov - neděle Wisla a byl to doslova kulturní šok. Na Wisle vše v klidu a v pohodě, zase po čase jsem stál dva metry (a přitom bezpečně!) od trati na výjezdu z vracáku. Až jsem si říkal, co mne ještě nutí jezdit se dívat v Česku na rally ....
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod lubos » čtv 11.09.2014 08:44

To Tomáš:

Mám pocit, že jsme svoje reakce psali jako poděkování "jarce" za její pozitivní přístup (poděkování, popřála dobré ráno, ...). A slučovat to s přístupem traťových komisařů je minimálně neslušné a degradace vyjádřené úcty směrem k "jarce". Nicméně musíme počítat s tím, že jak jsou ve společnosti lidé slušní, tak jsou i sprostí. A bohužel i z těch se rekrutují pomocníci pořadatele soutěží, ale i diváci!!! A svým způsobem mám pochopení pro až okrajové reakce traťových komisařů, protože mediální obraz rally v Česku za poslední roky není dobrý. P.S. mám zkušenosti z pořádání RC rally a v několika lokalitách (v lese) jsme byli doslova vyhnáni, protože se našlo dost "vlastníků psů", "cyklistů" nebo osob, které nesdílí našeho koníčka (ba ani nemají pro něj pochopení). A to jsme měli všechna povolení (Lesy ČR, Magistrát, projednání s Městskou policií, ..). Nic nepomohlo!!! A těch vulgarit co jsme se od nich naposlouchali!!!! Prostě pá, pá skvělá lokalito. Ale nebudu tvrdit jako majitel psa nebo Čech, že se stydím za majitele psů, Čechy, .. !!!! Prostě je to v lidech.
lubos
A/5

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 11.09.2014 22:10

Tak nevím, jestli můj příspěvek byl dobře přečten a pochopen. Já přece pozitivní přístup "jarky" neslučoval s chováním mnohých traťových komisařů, naopak jej označil "za slušné a milé chování k divákům" (hned v druhé větě). Proto nechápu, co na tom bylo neslušného a degradujícího ...
Pro jistotu ještě jednou - chtěl jsem jen říct, že takové chování k divákům je dnes spíše výjimečné, a tedy nás překvapuje (já ostatně stejně jako vy poslouchal dost udiveně to, co se ozývalo z předjezdeckého auta). Přitom tvrdím, že takové jednání by mělo být víceméně normální a překvapovat by nás nemělo.
Bohužel, dnes je spíše normou opačné jednání, kdy si člověk u trati připadá jako obtížný hmyz, nezřídká se po něm huláká, že si dovolí přejít trať, chovají se k němu jako ke spratkovi apod.
Je mi jasné, Luboši, že mediální obraz rally v Česku momentálně není moc dobrý, ale ani tak to nikoho neospravedlňuje k podobnému chování, takže já pro takové jednání pochopení určitě nemám a mít nebudu. Ta ženská na Bohemce, to byl fakt extrém, ale s podobnými pořadateli a podobným jednáním jsem se, bohužel, za poslední dobu potkal vícekrát, to určitě nejsou jen ojedinělé excesy.
A ještě k tomu mediálnímu obrazu. Občas mám pocit, že my "rallysti" často fňukáme, jak nás ten ostatní lid nemá rád, na druhou stranu jsou případy, kdy opravdu plně chápu naštvání veřejnosti. Třeba osobně jedním z nejkřiklavějších byl teď pro mne případ startu č.15 na barumce ...
Tomáš
A/6

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2014