Mistrovství Rakouska

Re: Mistrovství Rakouska

Nový příspěvekod PLuto » čtv 16.11.2017 16:15

JirkaD píše:PLuto, přiznej se, že bys měl bez těchto historek nenaplněný život? :D
Samozřejmě, že to může být i náhoda vyvolaná jinými objektivními faktory, ale pro mě zůstává skutečností, že Rakušáci v posledních letech vyvedli svůj šampionát z hluboké krize a diváci, kteří se do Rakouska vydávají "na čumendu", se vracejí nadšení. Nemusí se nám to líbit, můžeme o tom vést diskusi, ale to je asi tak vše, co můžeme.

Rakouský mistrák povstal hlavně s nástupem vozů R5, jenže tento boom zazdil loňský nástup vozů WRC...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » čtv 16.11.2017 20:07

Pluto, klidně se na mě rozzlob, ale podobný řeči jsem čítal a slýchal o S1600, který prej pozvedly ME po zákazu WRC (kulový!), nebo o S2000, na který se dalo koukat jenom v srdcových pasážích (slabá náhražka skutečnýho závoďáku, s výjimkou posledního roku-dvou před R5), jinak jely smykem jenom na mokru, nebo omylem (to samožersky cituju sám sebe), fyziku prostě neokecá vůbec nikdo a přirozenej vývoj taky ne, kdo se s kým baví/bavil o britským mistráku, kterej vypsali jenom pro dvoukolky? já teda žádnej boom nezaznamenal, takže shrnuto, buď ať se jezdí jenom v malorážkách, nebo ať se do toho kecá co nejmíň, obě varianty vyjdou levněji, než opakovaný povolování a zakazování vybranejch tříd ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod JirkaD » pát 17.11.2017 17:54

Přesně tak.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » pát 17.11.2017 18:20

No, úplně ne. S2000 a R5 fungovaly a fungují všude naprosto v pohodě. Navíc díky nim obrovské množství jezdců vyrazilo ze svých mistráků i někam do světa. Obě dvě třídy jsou co do rozšíření aut a počtu zapojených značek nejúspěšnějšími 4x4 speciály v historii sportu, takže tvrdit, že S2000 byly na pytel je prostě blbost. S2000 daly vzniknout IRC, celé generaci špičkových jezdců, která dneska brázdí tratě MS a vrátily lesk polomrtvým národním mistrákům, kde jezdila jen enka. To, že je pak FIA jako obvykle uměle zařízla, aby mohla mohla přijít zase s něčím jiným, je jiný problém. Naštěstí se ale to něco jiného povedlo ještě o něco víc (a pro vracákové diváky se na to dá koukat i na jedničku).

Dvě tři WRC nevytrhnou žádný mistrák, ale alespoň měli v Rakousku dost rozumu, že nestvořili podobně šílené předpisy jako u nás a tak si ten Mayer-Melnhof alespoň mohl přivézt konkurenceschopné auto - u nás by ani nesměl.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » pát 17.11.2017 21:15

Mirku, s ledasčím, co píšeš, můžu souhlasit, ale naprosto proti srsti je mi formulace, že "díky nim obrovské množství jezdců vyrazilo ze svých mistráků i někam do světa". Důvod, proč hromada jezdců před nástupem S2000 nevystrkovala nos ze svých národních mistráků a nevyhledávala zahraniční starty, souvisel vyloženě s všemožnými restrikcemi na mezinárodním poli. Co se týče funkčnosti těchto aut, zažil jsem několik situací, kdy mi z průjezdu S2000 v rychlé pasáži šel mráz po zádech, ale vedle toho si vzpomínám, že pozorovat třeba takové Polo S2000, jak se odlepuje ze startu, anebo jak projíždí pomalým místem, bylo minimálně první dva roky naprosté utrpení a byly úseky, kde jezdily rychleji staré Lancery EVO III. Je takový "vývoj" normální? Jak už naznačoval Milan, kdyby se méně regulovalo, napáchalo by se méně škod.
JirkaD
A/5

Předchozí

Zpět na Sezona 2017