Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče [MČR, MSR]

Re: Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče [MČR, MSR]

Nový příspěvekod PLuto » stř 14.06.2017 21:12

PetrWRC píše:Ohledně přihlášení Valdy a Bisahy zároveň by mě zajímalo, jakej bude plán s autem od H-Racingu po Lukyanukovo nehodě?

Nejspíš ho pojede někdo třetí ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » pát 16.06.2017 19:43

Vlček crash?
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod PLuto » pát 16.06.2017 22:13

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 16.06.2017 22:25

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 17.06.2017 14:40

Jsem pár set metrů před cílem a prší. Zatím vcelku slabě, ale cesta už navlhá.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 17.06.2017 15:04

Tarabus projel na defektu pz pneu.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod luboš » sob 17.06.2017 18:20

phpBB [video]
luboš
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 18.06.2017 18:09

Pár slov k Hustopečím. Byl jsem se podívat celkem na pěti RZ a byl jsem maximálně spokojený a odjel jsem s pocitem, že mi jet na závody zase jednou udělalo radost. Díky patří hlavně pořadatelům. Jen tak dál!

Krátce k závodu. Na první RZ jsem okupoval vrchol hromady uprostřed posledního vracáku před cílem, kde se vyjíždí ze šotoliny na asfalt. Z vrchu sice není pořádně vidět vlastní vracák, ale zato je parádní výhled na šotolinový přílet a asfaltový odjezd až po těžký horizont na kopci skoro v cíli. Nejrychlejší a divácky navíc nejatraktivnější průjezd předvedl určitě Honza Kopecký, pak asi Mirek Jakeš. Vašek Pech se trochu zahrabal na trávě ve výjezdu. Před startem spadlo pár kapek, šotolina byla lehce navlhlá, asfalt suchý.

Po zastávce v přeskupení a servisu jsem se na druhý noční průjezd vydal nakonec pěšky přes kopec z diváckého místa až na vjezd do Kurdějova do širokých těžkých zatáček se svodidly. Tady nejbrutálnější průjezd s kvílením pneumatik předvedl Mira Tarabus a jeho třetímu času v cíli RZ jsem se tak až tak moc nedivil (i když trochu pořád). Dan Landa vypadal, že chce ta svodidla zbourat, ale naštěstí se mu to nepovedlo. Pomalu jel Martin Březík, nevím, co měl za problém. Cestou zpět jsem pak v diváckém místě viděl odstavené auto Vendy Kopáčka s uraženým pravým zadním kolem. Pořadatel mi říkal, že se to stalo přímo tam v odbočení z úzké na širokou silnici. V tu dobu už slušně pršelo, ale určitě polovina startovního pole u mne projela na suchu.

Na sobotní ráno jsem se vydal na známou šotolinu před Němčičkami. Zvolil jsem rychlý a hodně uskákaný úsek kolem vinohradu. Výhled nebyl z bezpečné vzdálenosti od trati až tak super, protože byl skrz plot a tak trochu koruny stromů, ale i tak to bylo docela pěkné. Hodně rychle jel hlavně Vašek Pech a tak trošku krizi si na dopadu za horizontem vyrobil Dominik Brož - ale ustál to.

Přepadla mne lenora, takže na další průjezd jsem zůstal. Jen jsem se přesunul do následující ostré pravé z kopce nad diváckým místem, kterou zná asi úplně každý, kdo v Hustopečích někdy byl. A byla pěkná jako vždycky, jen ten prach, který vítr hnal přesně na lidi. To bylo žrádlo.

Po asi dvaceti autech jsem se sebral a rozhodl stihnout ještě poslední RZ. Po panelech a polní cestě se mi povedlo dojet k trati do závěrečného úseku poslední RZ, který se mi osobně hrozně líbí úplně celý. Po delším chození sem jsem si konečně vybral místo s velkým výhledem na celou řadu těžkých zatáček a pak začalo krátce před startem pršet. Honza Kopecký jel viditelně na půl plynu. Mirek Jakeš tlačil opravdu fest a Honzovi Dohnalovi trochu utekl zadek na trávu, ale nic, co by nezvládl. Pro mne překvapivě hodně posádek čtyřkolek trošku protahovalo zadek křovím v předcházející zatáčce. Možná bych si stoupl trošku jinak, kdybych to tušil, takto jsem měl výhled celkem z dálky. K dešti - pršelo celkem slabě, ale trať samozřejmě navlhala víc a víc. Déšť ale výrazněji zesílil, až když jezdily první dvoukolky.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 19.06.2017 15:31

Obrázek
Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 19.06.2017 16:02