Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » pon 19.06.2017 15:22

Já myslím, že by bylo podobné spekulace zatím ještě chvíli nechat u ledu. Stále se ještě vedou jednání ohledně povolovaček na celou trať a rok od roku je to čím dál tím náročnější...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Pepé » pon 19.06.2017 20:36

Já také přispěji informací - ve Slušovicích bude uzávěrka komunikace od 11:30h do 0.30h !!!Tak se třeba nepojede ta trapárna ve městě.
Pepé
N/1

Nový příspěvekod Miloš-V » pon 19.06.2017 20:45

To mi přijde normální, když se třeba druhý průjezd pojede později odpoledne, jezdci Star Rally pojedou večer, a než diváci odejdou a komunikaci pořadatelé uvedou do provozuschopného stavu, je půlnoc
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 19.06.2017 21:35

Pepé píše:Já také přispěji informací - ve Slušovicích bude uzávěrka komunikace od 11:30h do 0.30h !!!Tak se třeba nepojede ta trapárna ve městě.

Proč nezrušit jednu z divácky nejnavštěvovanějších RZ na světě, která si našla spoustu fanoušků po celé Evropě, kvůli tomu, že pro nějakého Pepého je to trapárna, že?
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Pepé » stř 21.06.2017 21:55

Pro nějakého Mirka Frice - protože to nemá žádnou sportovní hodnotu,nejsou tam žádná rozumná místa - pokud byly jsou na nich postavené kamiony nebo si je pronajmou firmy a normální smrtelník se tam nedostane, protože je tam ohromné množství ožralů kteří tam nejdou na rally ale zežrat si tlamu a kazí slušnému člověku ten požitek, protože by se místo toho mohly odjet třeba tři hodnotné zkoušky ale to tady většina návštěvníků ví . No možná si tím pořadatel navyšuje uměle návštěvnost aby pak mohl prohlašovat že na Barumku přišly statísíce diváků - což je naprostá blbost - ale uznávám , že byly doby kdy to platilo.Ale pokud znáš nějaké pozitiva tak mi je prosím napiš - rád bych je znal také.
Pepé
N/1

Nový příspěvekod Gurun » čtv 22.06.2017 05:27

Sice nejsem Mirek, ale dovolím si reagovat na Pepeho. V podstatě s Pepe souhlasím. Na BR chodím každý rok od cca roku 1978. Na městskou jsem šel poprvé v roce 11 ničím a nijak mně nenadchnula. Pak jsem to zkusil ještě v roce 14 a jen jsem se utvrdil v tom, že mě ta RZ nebaví a už na ni chodit nebudu. Ale viděl jsem to množství lidí kteří jsou z toho nadšeni, tak to respektuji, stejně jako ty podvalníky pro něž si místa zaplatí firmy, které pak na ně zvou své hosty. A taky respektuji to, že tu soutěž někdo pořádá a ten si rozhodne, jakou zvolí podobu RZ. Jezdím každý rok na MS do Švédska. Jen jednou jsem byl na úvodní večerní rz. Proč? Pro mně stejné jak ta Zlínská, prostě mně nebaví. Ale přesto je to pro mne nejlepší a nejkrásnější soutěž v MS, tak, jak to platí o BR v rámci ČR, tak proto na ty soutěže každý rok jezdím. Ale respektuji rozhodnutí pořadetelů o podobě RZ. A pokud se i Ty Pepe toto naučíš, tak mi věř, že Ti to pak vadit nebude.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod ppa » čtv 22.06.2017 10:29

Z veřejně dohledatelného zdroje (Usnesení 1/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Ludkovice): Zastupitelstvo obce schvaluje povolení průjezdu rychlostní zkoušky (RZ Biskupice) v průběhu automobilových závodů 47. Barum Czech Rally Zlín, ve dnech 25.-27.8.2017.
V této souvislosti jsem zvědavý, jak vše dopadlo/dopadne v souvislosti s nově vybudovaným hangárem, letištní budovou a renovovaným letištěm nad Biskupicemi. Letecký provoz je tam docela zajímavý a na letištní plochu se auta nedostanou díky "hinkelsteinům"...
ppa
N/1

Nový příspěvekod PLuto » čtv 22.06.2017 11:02

Pepé píše:Pro nějakého Mirka Frice - protože to nemá žádnou sportovní hodnotu,nejsou tam žádná rozumná místa - pokud byly jsou na nich postavené kamiony nebo si je pronajmou firmy a normální smrtelník se tam nedostane, protože je tam ohromné množství ožralů kteří tam nejdou na rally ale zežrat si tlamu a kazí slušnému člověku ten požitek, protože by se místo toho mohly odjet třeba tři hodnotné zkoušky ale to tady většina návštěvníků ví . No možná si tím pořadatel navyšuje uměle návštěvnost aby pak mohl prohlašovat že na Barumku přišly statísíce diváků - což je naprostá blbost - ale uznávám , že byly doby kdy to platilo.Ale pokud znáš nějaké pozitiva tak mi je prosím napiš - rád bych je znal také.

Taky preferuju radši klasické rychlostní zkoušky. Třeba v Polsku mě vůbec nezaujala okruhová speciálka u servisu a na druhý průjezd jsem se na ní nešel ani podívat a to jsem od ní byl jen pár set metrů. Ještě víc jsem nepřišel na chuť úvodním speciálkám, co se jezdívají v Portugalsku (Azory, Madeira). Každopádně městská RZ ve Zlíně je hodně specifická, hlavně kvůli své atmosféře. A kupodivu jsem neslyšel od závodníků nějakou výraznější kritiku (i když neznám závodníka, co by podobné superspeciálky měl rád) - naopak někteří se na ni rádi vracejí a jezdívají na Barumku/Star rally výhradně kvůli ní.

Každý má možnost si vybrat, zda na ní půjde či ne. Znám spoustu lidí, kteří pak na normální RZ ani nejdou, ale na městskou se podívat jdou. A samozřejmě znám i lidi, co to dělají opacně. A vůbec není pravda, že tam nejsou rozumná místa, odkud by se dalo na závodní auta dívat. Dají se taková místa najít a dokonce na nich ani není potřeba být několik hodin dopředu. Stačí jen hledat ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » čtv 22.06.2017 18:45

Asi tak, já osobně taky městskou úplně nemiluju, ale znám mraky lidí, co se na ní těší a jezdí na ní i z hodně daleké ciziny.

Místa na koukání tam rozhodně najít jdou. Hodiny předem tam nestojím a slušná místa, i celkem rychlá jsem našel vždy. Zejména ta atmosféra je jedinečná, obvzlášť při průjezdech historiků.

Městská je jedna z věcí, kterými se Barumka liší od jiných soutěží a myslím, že je to dobře.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 26.06.2017 15:45

Dnes byl zveřejněn Rally guide - http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=19139
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2017