Rally Bohemia [MČR]

Re: Rally Bohemia [MČR]

Nový příspěvekod PLuto » pát 12.07.2019 22:33

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 12.07.2019 23:06

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod liposh » sob 13.07.2019 07:55

Tomáši, proč považuješ zveřejnění map ve středu za prkotinu? Říkals, že pak vysvětlíš. Já se přikláním k Matesovi, podle mě je to ...no jak jinak to klasifikovat, než opovrhování diváky? Říkal jsem to tu už před 5 lety a doteď to opakuji. Pokud to čtou nějací pořadatelé, tak se soustřeďte: Na kvalitní naplánování návštěvy rally je potřeba minimálně celý jeden víkend. Možná je tu hodně lidí zvyklých jezdit ve skupinkách ožralů s jedním střízlivým řidičem, kterej ač je doveze kamkoliv, oni už jsou od rána pod parou a je jim to jedno, ale já když plánuju návštěvu rally, tak jsou tam mezi průjezdy návštěvy hradů, zámků, oběd v restauracích apod. ...jsem v tom dobrej, to vám potvrdí kdokoliv, ale potřebuju na to hodně hodin, to mi věřte. A ve všední den, kdy přijdu domů pozdě večer, prostě nemám ani čas ani energii...takže MINIMÁLNĚ 1 CELÝ VÍKEND. Tj. zveřejnění map nejpozději v sobotu ráno.
liposh
A/5

Nový příspěvekod PLuto » sob 13.07.2019 09:00

liposh píše:to vám potvrdí kdokoliv

Já to potvrdit nemůžu, ale ten výčet rozhodně zní zajímavě.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 13.07.2019 09:06

Pro ty, co to ještě nečetli - první na trati jedou historici. První soudobé auto startuje o 45 minut později.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » sob 13.07.2019 09:13

Ale jen dnes, zítra je to zase naopak. Furt ve střehu!
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod rallymag2 » sob 13.07.2019 10:00

liposh píše:Tomáši, proč považuješ zveřejnění map ve středu za prkotinu? Říkals, že pak vysvětlíš. Já se přikláním k Matesovi, podle mě je to ...no jak jinak to klasifikovat, než opovrhování diváky? Říkal jsem to tu už před 5 lety a doteď to opakuji. Pokud to čtou nějací pořadatelé, tak se soustřeďte: Na kvalitní naplánování návštěvy rally je potřeba minimálně celý jeden víkend. Možná je tu hodně lidí zvyklých jezdit ve skupinkách ožralů s jedním střízlivým řidičem, kterej ač je doveze kamkoliv, oni už jsou od rána pod parou a je jim to jedno, ale já když plánuju návštěvu rally, tak jsou tam mezi průjezdy návštěvy hradů, zámků, oběd v restauracích apod. ...jsem v tom dobrej, to vám potvrdí kdokoliv, ale potřebuju na to hodně hodin, to mi věřte. A ve všední den, kdy přijdu domů pozdě večer, prostě nemám ani čas ani energii...takže MINIMÁLNĚ 1 CELÝ VÍKEND. Tj. zveřejnění map nejpozději v sobotu ráno.

Myšleno vážně, tak je mi autora líto...plánovat 48hod jednu cestu :-)
Byl jsem před 14 dni na v Itálii na rally. V naprosto neznámém terénu mě příprava zabrala 30min...a to jsem musel plánovat cestu tak,abych se v horském terénu vyhnul trati a dostal se určené místo. Navíc jsem to řešil až na místě dovolené, zcela bez problémů.
rallymag2
N/1

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 13.07.2019 10:20

Pokud plánuješ fakt důkladně, tak za 30 minut nestihneš ani jednu RZ. Tím myslím najít pokud možno onboard, projít si ji na street view (nebo panoramě na mapy.cz), zkusit se mrknout na yt, jestli tam z daného místa jsou videa, prověřit přístup a zhodnotit, jak to časově vychází s jinými plány. Mně Barumka zabere cca týden, přestože ji velmi dobře znám (už jenom pozjišťovat co kde zrovna roste na polích a jestli přes to je vidět). Někdy samozřejmě jedu jen tak na blind a něco prostě tipnu, protože to vypadá na mapě zajímavě a je tam dobrý přístup, ale větší soutěže, kam se člověk trmácí zdaleka, chtějí pořádnou přípravu, aby pak člověk nebrečel, když něco nepůjde podle toho nejjednoduššího plánu (třeba při rušení RZ). K tomu se hodí vyhledat si hospody v okolí případně další cíle zájmu (viz třeba nějaký ten hrad).

A to úplně vynechávám možnost si danou RZ najet a prohlédnout si místa v reálu, což jsem v minulosti u Bohemky celkem běžně dělal (teď už moc ne).

Ono je to i o tom, že prostě nechceš jezdit pořád na stejná místa. Když jsi poprvé někde na šotolině, tak to je celkem v pohodě, to můžeš jít skoro kdekoli a nejspíš se nudit nebudeš, ale třeba právě Bohemka je dost obtížná soutěž na naplánování místa, které mne nenudí, kam se dá dostat a je tam taky něco vidět (na to jsou nás podle mne nejjednodušší Hustopeče).
Naposledy upravil Mirek Fric dne sob 13.07.2019 10:33, celkově upraveno 2
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » sob 13.07.2019 10:31

Trochu se to protáhlo, tak to je eufemismus jak prase. Když se tohle stane na amatérských závodech typu Poděbradské legendy tak je to proto, že se vytahují havarovana auta a upravuje se ta jediná trasa, ktera je dispozici a ta je uzavřená i s přejezdem. Důvod proč se to tam musí takhle řešit tu otevírat nebudu, protože by to rozproudilo dalsi flame. Ale to co predvedl pořadatel Bohemky v Sosnové je fakt pláči a je to neomluvitelné. Tihle lidé to přece nedelaji poprvé a snad ví jak se stavi časový harmonogram, třeba aby se auta z první průjezdu nekousli do vlastního ocasu při průjezdu druhém. Myslim, že všichni ti ze špičky tím museli být hodně potěšení.

PLuto píše:Jo, v tomto máš asi pravdu. Když na to koukám důkladněji, tak to mělo být po desetiautových skupinách... Každopádně ty elektra a legendy tam byly naplánované předtím, ale trochu se to protáhlo.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Haryk » sob 13.07.2019 10:54

Mirku, ty mě bavíš, zrovna na letošní Bohemce hrozí oupelně nejvíc, že půjdeš na ňáký profláknutý místo :o :roll: :lol:
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2019