Barum Czech Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Re: Barum Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:06

ppa píše:Jinak se pripojuji k dotazu Sloni kyty - bylo by fajn lepe poznat vase kriteria pro trate.

Napr. nejezdit na vsetinsku, mit kompaktni soutez s nejvzdalenejsim bodem maximalne 50 km od Zlina, minimalizovat prejezdy vs. delka prejezdu nehraje velkou roli, preferovat uzky penetrovany asfalt, vyhnout se investicim do oprav, zcela vypustit sotolinu atd atd atd

Těch faktorů je strašně moc, je potřeba všechno skloubit dohromady. Jasným omezujícím faktorem je servis v Otrokovicích a z toho vyplývající předpisy z řádů o vzdálenostech mezi servisy. Navíc je potřeba vměstnat se do časových požadavků Eurosportu. Nejvzdalenější bod není dán, ale lakonicky řečeno - čím dál zkouška od Otrokovic bude, tím víc musí stát za to. Je i dobré mít poblíž nějakou vhodnou zkoušku na napojení do určité sekce. Šotoliny by zrovna moc být nemuselo, ale když jde o kousek a celkem sjízdný, tak to nevadí. No a co se investicí týče - stačí si zjistit, kolik stojí metr asfaltu a odpověď je asi nasnadě. Každoročně se proasfaltují hromady finančních prostředků jen na udržení současného stavu některých úseků, takže na nějaké větší rekonstrukce nezbývá prostor ani finance.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:07

Mates píše:Nechtěli byste znova obnovit Slušovice?Nebo novinka,jeden rok na Valašsku,jeden na Zlínsku?Nebo první den SSS Zlín a polookruh Juřinka?sice je to daleko od sebe,ale kdyby se to jelo,stálo by to zato,Valaši i Zlíňáci by byli spokojení

Juřinka se jezdí na Valašce, do toho bych se nemíchal. Slušovice je pěkná zkouška pro diváky i sponzory, v budoucnu se jistě někdy vrátí.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:08

Mates píše:Jo,mám návrh na ten Polygon v Kopřivnici

Polygon v Kopřivnici byl hodně vzdálený od Zlína (problém jednoho servisu), nic moc přejezdové zkoušky v okolí. Tímto směrem asi už ne.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:10

Mirek Fric píše:Tohle bude patřit mezi Sci-fi, ale když už jsem u toho PC :D

Obrázek

Máš pravdu, hodně velké sci-fi. Z CImburku a Vršavy by ses dolů k přehradě dostal tak maximálně na enduru (a myslím, že ani tím ne).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:13

Mirek Fric píše:
SQUUGEE píše:Varianta.Hledal jsem doma v mapách a nebyla by špatná RZ Horní Lideč-Valašské Klobouky.Jela se tato RZ : 30.dubna 2005 jako součást Rally Matador Tatry.Délka 22,25km to celkem jde.Nemusela by být ani tak dlouhá,ale to místo kolem pomníku na 7,1km před vjezdem do obce Smolina bylo fantastické jak pro diváky tak taky pro fotografy.Je tam přílet z kopce a následná pravá okolo pomníku.A bylo tam docela dost diváku.
Jen upřesním a cituji z programu roku 2005 :

Start na konci obce Horní Lideč směr Lačnov-rychlá pasaž,Smolina,Tichov ,Drnovice,Vlachova Lhota ,Mirošov,cíl je umístěn cca 1kilometr od Rozcestí Val.Klobouky-Smolina.Možnou nevýhodou jsou retardéry a nevím jaký byl rychlostní průměr na této RZ.Možná by se dala v nějaké kombinaci upravit.

Prosím Mirka,bude-li mít chvilku,jestli by tuto RZ nenakreslil do mapy.Já jaksi nejsem "kamarád" s mým PC a jak se říká u nás v Kopřivnici : "Jsem z toho jetel" anebo jsem "LAMA" (používá to hodně DREKY taky) na práci s PC

Takto? http://nov05.imgshare.us/Muc.jpg

Jak jsem již předtím zmínil, nějaká zkouška kolem Klobouk by určitě nebyla špatná, chtělo by to najít nějakou sportovně hodnotnou kombinaci. Obávám se, že tato varianta by byla místy obrovské letiště (minimálně z Lidče po Lačnov, cesta přes Suchý vrch, i kolem Ploštiny je to hodně rychlé). Každopádně do této oblasti bych se chtěl zajet v budoucnu podívat, i když dvě slušné zkoušky tam asi nevytvoříme.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:16

Plhus píše:Tady je jeden z mých prvních návrhů. Využívá někdejšího shaku přes Machovou a končí na Mladcové. Akorát nevím, jak vypadá cesta mezi Hostišovou a Rackovou A je to spíš takové u mě méně oblíbené,mez vesnicama....

http://nov05.imgshare.us/Z4j.jpg

Drtivou část zkoušky znám a hodně často po ní jezdím. Přišla by mi jako znouzectnost, žádný extrémní zázrak. První čtyři kilometry jsou po hodně široké cestě, ale jakžtaktž se to dá. Od odbočení před Rackovou až téměř k Hostišové je to strašná palba, ve skutečnosti to vypadá ještě hůř, než tady na mapě (v minulosti se jezdila zkouška Mladcová-Hostišová). Kousek před Hostišovou je navíc cesta hodně rozbitá. I zbytek zkoušky má celkem letištoidní charakter, ale ten by se dal přežít, kdyby se to dalo připojit k něčmu opravdu pěknému...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:18

Mirek Fric píše:Tak to pojmeme jako brainstorming. Tak další nápad. V tom prostoru, kde nic není, se nedá podle mapy poznat, kde je asfalt, ale cest je tam hafo :)
http://nov05.imgshare.us/YAQ.jpg

Pokud pěkný, leč cesta od Zadního vrchu k přehradě je sjízdná maximálně na horském kole. Navíc fryštácká přehrada je zdrojem pitné vody a je tam tudíž ochranné pásmo.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 06.11.2008 00:20

Snad jsem na žádný návrh nezapomněl a nezmrazil váš apetyt při vymýšlení nových zkoušek... Každopádně z toho, co jsem včera osobně projel, by se dal udělat pěkný šotolinový rallysprint :)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » čtv 06.11.2008 10:07

No tááák!! Navrhuju postavit trať na sprint na šotolině, třeba někdy v dubnu, pozveme Maďary a bude sranda!!:)
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Plhus » čtv 06.11.2008 10:10

Mám k tomu otázku: je nutné aby se jel Troják jako celek, tzn. nemůže se rozdělit na dvě RZ?? A jak je to s přístupem do Hostýnských vrchů nad Fryštákem, Rusavou a Lukovem??
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009