Barum Czech Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Re: Barum Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Nový příspěvekod gonzo » sob 08.11.2008 19:16

krb píše:a co takhle obnovit serpentiny mezi Halenkovicemi a Napajedli,které se dříve jezdil(na prujezdy Bertoneho v nich nejde zapomenout),momentálně je tam nový povrch ale 100%si sním náklaďáky jezdící ze žlutavského lomu poradí aby byl uskákaný :twisted: určitě by to stálo za hřích i když jak mě kdysi psal Pluto hlavní problém této varianty RZ je železniční přezejezd v Napajedlích za kterým rychlostka startovala

Krbe už jsem to Plutov psal,že by stálo za to,hlavně ten klouzavý asfalt,který už i mě způsobil krizovečku. ;) Ony ty náklaďáky údajně nesmí přes Žlutavu.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod krb » sob 08.11.2008 19:45

gonzo píše:Ony ty náklaďáky údajně nesmí přes Žlutavu.

jj nesmí přes Žlutavu a proto jezdí přes Haleny-to znamená do srpna bude z nové cesty opět uskákaný asfalt :twisted: :D
krb
N/2

Nový příspěvekod sloní kýta » ned 09.11.2008 23:31

Vřesovice kopie.jpg
no, mohlo to být lepší...
tu varietu zd již navrhoval Gurun. Je to trochu jiné, s tím, že začátek (či konec) je u cesty E50, asi v zapovězené oblasti u Holého Kopce, proti Buchlovu (odpočívadlo), dolů k pile a s trochou lehké šoto do Osvětiman, pak do Vřesovic - odtud nosný úsek směrem na Koryčany (snad se tento úsek v dávnověku nějaké rally jezdil. BR? Slovácká rally?) Končit by to mohlo v Koryčanech, pokud by nebyla možnost navržená Gurunem jet dále lesem pod Železňákem a Velkou Ostrou. Pokud ano, pak bych nekončil u samoty vedle Jestřabic, ale v Čeložnicích. Je zde ještě zaznačena modrá trasa, snad by šla využít při nemožnosti lokace Holý Kopec, Pila. Úsek Vřesovice - Koryčany určitě stojí za zváženou....ale ten je snad pouze nějakých 8km (ale pěkných). Vůbec; ty dědiny s jejich komunikacema v okolí Osvětiman vypadají zajímavě.....třeba s cílem u Boršic je určitá návaznost na nedělní RZ, zrovna tak s Koryčanama a nedalekým Roštínem, Zdounkama. Kyjov je z Otrokovic cca 50km. ;)
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod sloní kýta » úte 11.11.2008 00:24

nedoporučené Hutě, ale daaleko od Salaše a blíže ke Zdounkám a Roštínu...start (cíl) u E50 u motorestu familierně zvaném "bumbálka" (my víme proč) a druhý konec nad Cetechovicemi, u cesty na Kroměříž
Přílohy
Staré Hutě.jpg
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.11.2008 01:01

prog píše:Taky se přidám s novou RZ: Rusava-Fryšták

Obrázek
(http://link.imgshare.us/a7pFBZ.png)

která by navazovala na "SuperPodhoran", který by nyní mohl být samostatnou RZ nebo součástí nynější RZ Troják tak, aby končil na cestě na Rusavu

Obrázek
(http://link.imgshare.us/a7pFAW.png)

Otázkou jsou vlastníci pozemků a lesních cest, vše by mělo být asfalt nebo penetrovaný makadam.
Rovný spojovací úsek mezi Lukovečkem a Horní Vsí(Fryšták) lze zpomalit uprostřed retardérem.

Zde bohužel přesně sedí Karbonylova citace:
Kód: Vybrat vše
Rusava - Fryšták: úsek z Rusavy přes hřeben je docela dost rychlý, o úseku z Lukovečku do Frycu nemluvě. Poslední část padla do oka už dřív, je to bomba úsek a navrhoval jsem to jako shake, jenže celé už to leží v oblasti přírodního parku Hostýnské vrchy. To samé i platí i pro SuperPodhoran, nynější varianta vede tak tak po hranici.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.11.2008 01:03

Falcon píše:Tak už mne napadlo jenom využít jednu místní komunikaci v Otrokovicích.Dva retardery a s rychlostí nebude problém.O diváky a přístup na RZ např. ze servisu nebude nouze a ani to moc neomezí dopravu právě z Baťova.Jen se pojede přes "kolonku".Tím už mi ale dochází veškerá inspirace a už nebudu otravovat.

Na klasickou zkoušku je to hodně krátké a za Bělovem extrémně rychlé.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.11.2008 01:07

Andrew píše:A to není žádná možnost, jak vyjednat s ochranářama povolení pro rally v té chráněné oblasti? Ten SuperPodhoran je úžasná zkouška a ta RZ z Vítové jakbysmet a dala by se navíc protáhnout přes Rusavu až na Hostýn (na návsi doprava a po pár set metrech doleva do krpála), některé úseky jsou pravda trochu rychlé, ale to na Trojáku taky. A když jsem letos viděl, že jste se neostýchali dát retardéry kam jen to šlo, tak by se to klidně mohlo jet.

Pokud bys byl schopen to s ochranáři vyjednat, tak budeme velice rádi. Nikdo si nedovede představit, jak obtížné je jednání téměř se všemi úřady, vesnicemi, soukromníky, firmami... Těch retardérů zase tak extrémně moc nepřibylo, jen byly na exponovaných místech před televizí. Některé vznikly záměrně na zpomalení v některých nebezpečných místech, někde vznikly na přání konkrétních osob (starosta obce či samotné posádky), někde jako znouzectnost (mělo to být původně jinak, ale nějaká část na poslední chvíli vypadla a muselo se to řešit takhle).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.11.2008 01:08

krb píše:a co takhle obnovit serpentiny mezi Halenkovicemi a Napajedli,které se dříve jezdil(na prujezdy Bertoneho v nich nejde zapomenout),momentálně je tam nový povrch ale 100%si sním náklaďáky jezdící ze žlutavského lomu poradí aby byl uskákaný :twisted: určitě by to stálo za hřích i když jak mě kdysi psal Pluto hlavní problém této varianty RZ je železniční přezejezd v Napajedlích za kterým rychlostka startovala

Uvidíme někdy v budoucnu možná. Ale varianta přes Žlutavu mi připadá atraktivnější ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.11.2008 01:11

sloní kýta píše:
Vřesovice kopie.jpg
tu varietu zd již navrhoval Gurun. Je to trochu jiné, s tím, že začátek (či konec) je u cesty E50, asi v zapovězené oblasti u Holého Kopce, proti Buchlovu (odpočívadlo), dolů k pile a s trochou lehké šoto do Osvětiman, pak do Vřesovic - odtud nosný úsek směrem na Koryčany (snad se tento úsek v dávnověku nějaké rally jezdil. BR? Slovácká rally?) Končit by to mohlo v Koryčanech, pokud by nebyla možnost navržená Gurunem jet dále lesem pod Železňákem a Velkou Ostrou. Pokud ano, pak bych nekončil u samoty vedle Jestřabic, ale v Čeložnicích. Je zde ještě zaznačena modrá trasa, snad by šla využít při nemožnosti lokace Holý Kopec, Pila. Úsek Vřesovice - Koryčany určitě stojí za zváženou....ale ten je snad pouze nějakých 8km (ale pěkných). Vůbec; ty dědiny s jejich komunikacema v okolí Osvětiman vypadají zajímavě.....třeba s cílem u Boršic je určitá návaznost na nedělní RZ, zrovna tak s Koryčanama a nedalekým Roštínem, Zdounkama. Kyjov je z Otrokovic cca 50km. ;)

Není to určitě nejhorší, ale přeci jen přejezd k dalším zkouškám (ať Roštín, tak Babice) jsou celkem dlouhé a přejezdy by tak výrazně narostly (a s tím se i zdržel harmonogram). Hlavní problém však jsou ochranná pásma v této oblasti, kam nás prostě nechtějí pustit... Samotný úsek Vřesovice-Koryčany je hezký, ale i tak mi přijde hoooodně rychlý.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.11.2008 01:14

sloní kýta píše:nedoporučené Hutě, ale daaleko od Salaše a blíže ke Zdounkám a Roštínu...start (cíl) u E50 u motorestu familierně zvaném "bumbálka" (my víme proč) a druhý konec nad Cetechovicemi, u cesty na Kroměříž

Staré Hutě jakožto "srdce Chřibů" díky ochranářům nepřípustné. Tento úsek jsem projížděl vloni v zimě (v jednom z období, kdy byl vyjímečně místy i sníh) a i tehdy se mi to zdálo hodně rychlé (nehledě na to, že jsem v závěru zkoušky při předjíždění běžkaře zapadl ve sněhové bariéře a musel tak volat jednoho nejmenovaného závodníka, který v poslední době až moc často platí za hlavního vyprošťovatele při hledání nových úseků pro Barumku).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009