Barum Czech Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Re: Barum Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Nový příspěvekod PLuto » pát 14.11.2008 12:22

Mirek Fric píše:Návrat k tratím. Jsem si vědom toho, že asi polovina leží v CHKO, ale přesto to musím zmínit, neboť jde o úsek hodný mistrovství světa...
http://nov13.imgshare.us/gJq.jpg

Andrew má pravdu, ten úvodní lesní úsek se jezdí jako zkouška při vsetínských závodech CCR.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 14.11.2008 12:34

Andrew píše:Na tomto se ale letos myslim jelo CCR a myslim, že jsem tam byl a je to hrozný tankodrom. Chtělo by to nemalé investice a ty, jak to tady tak vidím, se uskuteční asi těžko, když nejsou prostředky ani na jednání s obcemi a majiteli komunikací.

Ještě tady nepadl návrh, který by byl pro pořadatele relevantní a to se mi zdá, že už padly snad všechny možné i nemožné varianty. Takže asi smůla, Barumka bude zase stejná. No aspoň to bude větší palba na tratích, které posádky znají už poslepu.

Z tohoto příspěvku vyznívá tradiční brblání fanoušků o stále stejné trati. Kdybychom k tomuto přistupovali obdobným způsobem, tak opravdu pořád jezdíme na úplně stejných úsecích a nikdy se nevrátíme třeba na Semetín nebo počáteční pasáž Trojáku, jejíž oprava a zprovoznění do rozumného stavu stála nemalé finanční prostředky (a to nemluvím o opravách silnic na dalších zkouškách). Velké množství zde uvedených návrhů jsme v blízké či vzdálenější minulosti již zkoušeli, některé zkoušíme i teď. Ale dohodnout se s úřady či soukromníky není ani v našem kraji, kde je rally jedním z nejrozšířenějších sportů, nejjednodušší. Tímto apelem na fanoušky jsem chtěl objevit návrhy či varianty na změny, které nás ještě nenapadly. A myslím, že svůj účel to splnilo.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Andrew » pát 14.11.2008 13:53

Mně zatím ještě nevadí furt stejné tratě. Já jsem místa ještě nevyčerpal. Ale jezdci to mají furt stejné. No ale dobrá, pokud vás někdo inspiroval, tak se snad máme na co těšit. Semetín a kraje trojáku - chválím stotisíckrát.

To co jsem já vlastně chtěl říct je, že by to chtělo mazat víc penězma, které asi nemáte, ikdyž je BR v IRC a ME. A ještě mě napadlo, jak Barumku podporuje autoklub? Ti přece mají nějaké páky ve vlivných funkcích.
I. RallySlalom Velký Ořechov 2010 foto na http://poppycock.czechian.net
Andrew
Rally škola

Nový příspěvekod kib » pát 14.11.2008 17:42

Já taky něco zkusím.

Jde o úpravu RZ Kudlovice. Jak se přijede na cestu, která spojuje Zdounky-Hradiště, bych se dal doleva, po cca 200m doprava na takovou úzkou, šotolinovou(nebo penetrovanou, či jak to nazvat) cestu, nicméně s celkem tvrdým podkladem. Po ní se dá dostat nad Kostelany, kde by se odbočilo doprava, směr Bunč. A z Bunče už klasicky dolů k Modré.

http://link.imgshare.us/adjLqZ

Ale nemyslím si, že by to byla reálná varianta. Jednak je z obou stran brána(možná je to taky nějaká chráněnná oblast), jednak je to šotolinka, na druhou stranu v lepším stavu, než sjezd do Jankovic.
kib
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » pát 14.11.2008 20:49

Jak jsem tady nedávno psal o svých deseti variantách Halen a Kudlovic, tak zrovna tato cesta v nich hrála stěžejní roli. Je to velice kvalitní šotka, bohužel fungl nová a postavená z peněz EU, takže ta se rozdrbat nějakýma závodama urřčitě nenechá. Ale úsek je to za 1* !
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod vyshi » sob 15.11.2008 14:32

pluto, mimochodem, je mozne, ze se jeste nekdy vrati usek policna-jarcova (pres piskovou tusim) ktery se driv jezdival? nebo uz je to tam moc pod palcem zelenych?
PROTON nebo SUBARU, stejně půjdu do baru!
vyshi
A/6

Nový příspěvekod PLuto » úte 18.11.2008 01:43

Mirek Fric píše:
Na základě připomínek sestavené dvě snad sjízdné varianty s vynecháním většiny letištních úseků.

a) http://img230.imageshack.us/img230/1963/8aep7.jpg
b) http://img230.imageshack.us/img230/87/8bna9.jpg

Varianta a) je řízena snahou o co nejkratší přejezdy. Z Lípy je to na start cca 15 km. Z cíle zpět do Loučky je to 12 km. Délka zkoušky asi 19 km.

Tak jsem se byl v pátek podívat na tuto zkoušku. Celkem mě překvapila, úsek od křižovatky u Smoliny až po Drnovice (respektive možná i Vysoké Pole) je velice pěkný a použitelný (nahoře tu kapsu jsem neprojížděl, neměl jsem u sebe mapu). Bohužel, úsek z Mirošova či Vlachovy Lhoty je straaaaaaašně rychlý a tudíž nepoužitelný. Škoda, že se mi tam nepodařilo najít žádný přijatelný úsek, na který by se to dalo napojit (ta cesta od Lačnova je taky nevhodná).
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod ppa » úte 18.11.2008 15:22

Obrázek

Bohuzel zatim nejsem v Cesku, takze se nemuzu hledani trati venovat tak, jak bych chtel, ale pridavam jeden z mych tipu na erzetu Brezuvky-Hrivinuv Ujezd.

Vyhody:
1) Mr. Regner se chce jednou vratit na Orechov
2) na erzetu vede relativne hodne kvalitnich pristupovych cest a vetsinou je to do potencionalnich divackych mist
3) delka je skoro 20 kilometru
4) bohate na serpentiny i vracaky

Nevyhody:
1) nevim, v jakem stavu je cca 1 kilometr dlouhy usek pred Svarovem (ve smeru od Kelniku) - sotolina, ktera se snadno srovna jednim prujezdem buldozeru ;-) (stejne tak se v minulosti resil "obchvat" Horniho Dvoru na biskupicke erzete
ppa
N/1

Nový příspěvekod Gurun » stř 19.11.2008 11:30

Tak tady je návrat k osmdesátým letům Kudlovice -Modrá.Jen od cíle to jde dál(aby to bylo delší) na "klasiku" sjezd do Jankovic a cíl před Traplicema.A nebo ho posunout ještě kousíčak dál,pak by bylo pravé odbočení(směr k potoku) a prudká levá a cíl.Zdiváckého hlediska velmi přehledný úsek a na 100% divácký tip v programu!
Přílohy
mapaRZ.jpg
Gurun
A/5

Nový příspěvekod ppa » stř 19.11.2008 13:51

Gurun píše:Tak tady je návrat k osmdesátým letům Kudlovice -Modrá.Jen od cíle to jde dál(aby to bylo delší) na "klasiku" sjezd do Jankovic a cíl před Traplicema.A nebo ho posunout ještě kousíčak dál,pak by bylo pravé odbočení(směr k potoku) a prudká levá a cíl.Zdiváckého hlediska velmi přehledný úsek a na 100% divácký tip v programu!

To vypada dobre ;-). A myslim, ze by to slo dat i do kombinace se zkracenyma Halenkovicema (Belov-> Zlutava-> Halenkovice-> cil na "tecku" a pripojeni k hlavni z Kostelan na Kvasice. Odpadly by letistni useky do Cvrckovic. Ale take by bohuzel odpadl lesni usek z Rostina na Bunc...
ppa
N/1

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009