od Bill » stř 11.02.2009 23:01
Martin Semerád – „Do rozpisu jsem implementoval nové prvky, které jsem získal a ověřil si u Johny Hauglanda. Závod nám ukáže, zda jdeme správným směrem. Pocitově jsem nyní ovšem s rozpisem spokojen. Trať se mi velmi libí, často střídá rytmus. Dnešní den z našeho pohledu probíhal bez problémů. Pouze jednou nás lehce spolkla bariéra a museli jsme couvat. Na RZ5/8 jsou vytvořeny dva umělé skoky. Oba jsou na rovných úsecích, najednou se silnice zvedne do výšky cca 1,5 m a následuje stříška do písmena A. Zejména na druhém skoku se bude létat hodně daleko, nájezdová rovinka je dlouhá zhruba 200 m.V Oslu je podobný skok. Osobně jsem čekal tuto zkoušku nepatrně techničtější, prostor na to rozhodně je. Povrch tvoří led, pouze zhruba 15 m před skokem je šotolina. O dnešním dni lze říci, že sníh pokrývá 100% povrchu tratě, bariery jsou ovšem měkké.“
Jaromír Tarabus – „Musím říci, že trať je rychlejší, než byly mé představy. Velký respekt u mě budí množství skoků. O několika z nich stále přemýšlím. Nejsem si jist, zda se dají jet naplno. Ovšem jak jsem viděl v pondělí na testu, skandinávští střelci je zřejmě řešit nebudou… Na části RZ jsou „spojovací“ úseky. Jedná se o úzká místa vyjetá grejdrem. Zde se již dnes začínají dělat koleje a oraniště. Zde budeme muset být opatrní.“