Prosím radu přispěvatelů k vysvětlení mnou nepochopeného; dosavadní průběh jsem čekal, na vítězství stále mají jen tři jezdci - podle mé teorie, jsou to jen Ti, kteří dokáží jezdit se ztrátou na vítěze 0,5 sec/km, resp. 0,3 sec/min jízdy -
1) překvapil mne P.G. - dostal fábinu na časy pod 1sec/km a nešlo o etapu, kdy vítěz už jen dojížděl do cíle, nebyla to jediná RZta, spolehlivě jezdil pod 1,5 sec/km (jak jízdní vlastnosti, tolikrát zmiňované?)
2) Peťana to baví nadále, ještě bych ho neodepisoval (jak jsem již byl v pokušení), možná je to tím, že jede citroën, tedy v pořádném autě
Mají obě auta aktivní dif? Jak to, že není jejich nastavení blokováno?
3) Trautenberg nezklamal, překvapením Novikov (má už nick?) - velmi rychle si zvyknul, zklamáním alespoň pro mne Aava, od Ogiera jsem po jeho jízdě shlédnuté na Monte něco podobného očekával, myslím, že není guma, že to má v hlavě spořádané a zatím jen oťukává - přesto jsem ho čekal s rychlejšímy časy; chcete-li, tak s menší ztrátou v sec/km.
4) že S2k pojedou v závěsu za WRC a o něco lépe jsem rovněž čekal...jak jinak, první vlaštovkou Proton, pravda za různých podmínek na trati v Irsku, ovšem nyní Sandál za konzistentních podmínek. Nejde mi do hlavy ovšem to, že nejede o parník časy před Mikkelsenem, nebo Brynieldsenem...(možná mu to již stačí)...jen narážím na Wittmanův boj s větrnými mlýny na Monte
5) sníh nesníh, Prst už není žádný mlaďoch, čekal bych jej rovněž výše, s nejrychlejšími časy v PWRC
6) Tarabus - mizivá znalost sněhu v kombinaci s fiatem S2k a jeho průběhem Mt snad nemohla dopadnout jinak, v této kombinaci jsou schopni se s tím vypořádat jen skuteční mistři (viz. Garde vs. ostatní abarťáci na Monte)
7) Marťas - v jeho věkové kategorii mám jiného favorita, jen doufám, že si vezme poučení a nepůjde ve stopách Trautenberkových a nestane se, s prominutím, jen mediální mrdkou.