Barum Czech Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2009 [MMČR, ERC, IRC]

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.08.2009 02:10

Je. Proto říkám, že už dávno není co tajit. Design je hotový už dlouhou chvíli, ale tak jako se propásl vhodný termín na oznámení Fabie S2000, obdobně se prokaučovalo i zveřejnění designu...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » úte 11.08.2009 07:58

Aby se obdobně nepropásl postavit na start.... :o
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod ZED » úte 11.08.2009 09:44

Přímé přenosy teda nakonec na eurosportu nebudou?? :( A to se říkalo, jak se pořád hádali s eurosportem o harmonogramu a nakonec budou jen zaznamy ze servisu a nocni sestřihy :( sem myslel že to vezmou podobně jako v Monte...
ZED
N/1

Nový příspěvekod LuCas0508 » úte 11.08.2009 11:05

Zdravám, nejede někdo z kroměřížska( koryčansko, zdounecko) na barum a měl by popřípadě jedno volné místo v aute pro 16tiletého fandu a nevadilo by mu ho s sebou vzít prosim?pokud jo tak at se ozve but tady a nebo na email pettersolberglucas@seznam.cz a nebo icq 384050608
LuCas0508

Nový příspěvekod Loa » úte 11.08.2009 11:14

ZED píše:Přímé přenosy teda nakonec na eurosportu nebudou?? :( A to se říkalo, jak se pořád hádali s eurosportem o harmonogramu a nakonec budou jen zaznamy ze servisu a nocni sestřihy :( sem myslel že to vezmou podobně jako v Monte...

Cože? Přímé přenosy nebudou? To se mi nějak nezdá.... Když byly v Belgii, tak proč by ne u nás? Pluťáku, osvětli to, prosím, jestli víš co a jak s tímto... dík
Loa
N/1

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.08.2009 11:17

Přímé přenosy z RZ nebudou, jen přímý přenos z dojezdu na cílovou rampu.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod ZED » úte 11.08.2009 11:18

Hmm, tak to je škoda. A z jakého důvodu teda nebudou? Nebo je to tajné? Inu asi barumka ve světě ještě nemá takový zvuk jako Ypres.. :(
ZED
N/1

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.08.2009 11:30

Eurosport nemá peníze. Od začátku plánovali přímé přenosu ve stylu a-lá Monte jen na třech/čtyřech vybraných závodech (primárně si chtěli odzkoušet, jestli to vůbec jde). Nové vedení Eurosportu jim trošku seškrtalo peníze, takže kromě Monte to bylo jen na Ypres a bude ve Skotsku, kde si to pořadatelé víceméně zaplatí. To my si bohužel dovolit nemůžeme, tolik peněz k dispozici nemáme. Příští rok jsou plánovány přímé přenosy ze všech závodů, tak uvidíme.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod ppa » úte 11.08.2009 11:40

PLuto píše:Bohužel, je to záměr. Poslední roky byli diváci v tomto místě neudržitelní, toto je jediné funkční řešení. I proto jsem trval na tom, aby se tento retardér zakreslil do diváckého místa - aby o něm fanoušci věděli včas a upustili tak od návštěvy tohoto místa.

Je to ale velká škoda, protože těch horizont-full, jump úseků na Barumce moc není. Nechce se mi ale věřit, že zrovna tento horizont byl retardérem upraven na popud Asociace jezdců, jak píšeš o pár řádků výše. Chápal bych to u rovinek blíže směrem ke startu.

Zkoušeli jste třeba nějakým způsobem jednat s lesy o vyčistění porostu na bezpečném a vyvýšeném levém břehu (ve směru jízdy), kam by se vešla spousta diváků a riziko by bylo minimalizováno? Na zpacifikování sebevrahů na opačné pravé straně by už stačili jeden-dva respekt budící pořadatelé.

Mám pocit, že celý tento úsek z Bohuslavic po "Jarynův" přejezd přináší jenom komplikace - ať už z hlediska kvality povrchu či dosahovaných rychlostí. Stěžují si na něj jezdci, vy pak musíte dělat obstrukce s retardérama apod. Já do toho samozřejmě nemám co kecat, ale mě by se mnohem více líbilo jet z Lípy a na Pindule odbočit doleva na Orlí hnízdo a po trati shake to sjet dolů na Provodov. Asfalt je tam perfektní a u cíle bych klidně ponechal i ten půlkilometrový úsek na pěkné šotolině. A vynechal bych až závěrečný sjezd lesíkem na rozbitém asfaltu. Erzeta jako víno.
ppa
N/1

Nový příspěvekod PLuto » úte 11.08.2009 11:50

ppa píše:Je to ale velká škoda, protože těch horizont-full, jump úseků na Barumce moc není. Nechce se mi ale věřit, že zrovna tento horizont byl retardérem upraven na popud Asociace jezdců, jak píšeš o pár řádků výše. Chápal bych to u rovinek blíže směrem ke startu.

Tento retardér byl náš nápad, jak už jsem psal, v posledních třech letech bylo toto místo neudržitelné a jen se čekalo, kdy se stane nějaký průser. Zástupci asociace s tímto řešením plně souhlasili.

ppa píše:Zkoušeli jste třeba nějakým způsobem jednat s lesy o vyčistění porostu na bezpečném a vyvýšeném levém břehu (ve směru jízdy), kam by se vešla spousta diváků a riziko by bylo minimalizováno? Na zpacifikování sebevrahů na opačné pravé straně by už stačili jeden-dva respekt budící pořadatelé.

Cokoliv, co je za horizontem (obzvlášť takto uskákaném), je nebezpečné. Věř mi, ovládnout dav není tak jednoduché. Obzvlášť při očekávaném diváckém náporu letos.

ppa píše:Mám pocit, že celý tento úsek z Bohuslavic po "Jarynův" přejezd přináší jenom komplikace - ať už z hlediska kvality povrchu či dosahovaných rychlostí. Stěžují si na něj jezdci, vy pak musíte dělat obstrukce s retardérama apod. Já do toho samozřejmě nemám co kecat, ale mě by se mnohem více líbilo jet z Lípy a na Pindule odbočit doleva na Orlí hnízdo a po trati shake to sjet dolů na Provodov. Asfalt je tam perfektní a u cíle bych klidně ponechal i ten půlkilometrový úsek na pěkné šotolině. A vynechal bych až závěrečný sjezd lesíkem na rozbitém asfaltu. Erzeta jako víno.

To už je zase na komplexnější debatu. Pro spojení Pindula+zádveřice mezi servisy (jak to bylo děláno kvůli Eurosportu) potřebuješ určitou délku zkoušky. Navíc jde i o návaznost na přejezdy - zatímco z Bohuslavic se celkem snadno dostaneš do servisu a z Lípy na další zkoušky, v Provodově jsi úplně... víš kde. Ta šotolina tam je v hodně špatném stavu, ale netvrdím, že někdy v budoucnu se tama nepojede ;)
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009