Vozy skupiny R (Rally3 - Rally5)

Re: Vozy skupiny R

Nový příspěvekod Haryk » pát 25.09.2009 16:06

Vosum midimetrů říkáš? Tak to je jiná. Béřu zpět ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 28.09.2009 23:11

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 01.10.2009 10:19

Dalším vozem po Fiatu 500 homologovaným ve třídě R3T by měl být Citroën DS3.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » čtv 01.10.2009 18:04

Lambros Athanassoulas po shakedownu, který mezi Fiestami vyhrál, řekl, že auto mu přijde příliš měkké a nedotáčivé pro katalánské podmínky. Na shakedownu se podle jeho slov nepodařilo jízdní vlastnosti zlepšit. Vůči Thierry Neuvillovi s C2 R2 Max ztratil Lambros cca 1 s/km, nicméně je nutné vzít v úvahu, že Fiesta není v Maxové specifikaci (alespoň myslím) a také to, že Thierry je magor :D

Obrázek
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Jan1000 » čtv 01.10.2009 21:09

Zdroj těch Athanassoulasových slov, citace je někde? Markko naopak říkal, že je to velmi málo nedotáčivé. Tak že pochybuji, že to je správně i přeložené.
It is the first time I have driven this car, and although it is a small car, the truth is that it is very fast and fun to drive. It is light and has 163 CV, with an acceptable torque. It’s 120 kilos lighter than the previous ST and with such brakes that you can brake later without any problem. The Reiger suspension works very well and the car is very stable, with a good traction and hardly understeers. The sequential Sadev box with 5 gears works very well and you can change gear with your foot down. Markko Märtin , Ex-Ford WRC Driver

V Maxově specifikaci, jako myslíš asi zase ten nehomologavaný Citroen MAX stabilizátor? Fiesta má pořád jen tuto jednu specifikaci, pokud se nepletu... http://www.fiestar2.com/index.php/technical-a-parts/technical-specifications
O kolik že to má ten MAX více koní? Už jsi to zjistil? Uvidíme zítra v realu.
Naposledy upravil Jan1000 dne čtv 01.10.2009 21:18, celkově upraveno 1
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 01.10.2009 21:16

Každé auto jde nějak nastavit, Lambros se prostě třeba netrefil do setu. Max žádný nehomologovaný stabilizátor nemá, to, za co byl vyloučen Thiry, bylo později uznáno jako protest neoprávněný, tedy auto v pořádku. C2 R2 Max má oproti ne-Max asi patnáct koní navrch, tedy cca 190, plus velké brzdy z C2 S1600 a další vychytávky.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » čtv 01.10.2009 21:23

Jan1000: Pochybuju, že někdo umí řecky líp než rodilý Řek... a co se týče Markka, tak si přečti co svého času napovídal tisku za pohádky o Impreze S14. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej...

PS Existují i jiné zdroje informací než tiskovky a jiné PR produkty; dokonce obvykle přesnější. Koneckonců, můžeme se Lambrose po Katalánsku zeptat sami. Myslím, že to nebude problém.

Karbonyl: To není až tak pravda. Kdyby každé auto šlo nastavit jakkoli, tak se chovají všechna stejně. Každá konstrukce má své limity, klady a mínusy. Samozřejmě něco se dá po nějaké době vyřešit setupem, ale zdaleka ne všechno.

PS: Myslím, že C2 R2 Max má i tlumiče z S1600.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Jan1000 » pát 02.10.2009 17:00

Mirek Fric píše:Jan1000: Pochybuju, že někdo umí řecky líp než rodilý Řek... a co se týče Markka, tak si přečti co svého času napovídal tisku za pohádky o Impreze S14. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej...

PS Existují i jiné zdroje informací než tiskovky a jiné PR produkty; dokonce obvykle přesnější. Koneckonců, můžeme se Lambrose po Katalánsku zeptat sami. Myslím, že to nebude problém.

"Napovídal tisku za pohádky o Impreze S14?"... Nevím, nečetl jsem, stačí mě vědět jak nastavil auto Mikkovi a Latvalovi, tak že jestli chceš zpochybňovat to, že nastavit umí, prosím, tak to presně je o tom, koho chleba jídáš, toho píseň zpíváš.

Mimo to Řek neni tak suvereně prvni ve Fiestě, dostává od Breena, tak jen tvé neověřené povídačky, ty se odvažuješ podle jednoho asfaltového závodu soudit zápory kontrukce Fiesty, dej si prosím sprchu, holt někoho asi dráždí, že nejede S2000 Fabii, ale vyměnil ji za Fiestu. A srovnávat s potěšenim normálni R2 s R2 MAX, mysliš že to je objektivni srovnání zrovna na asfaltu? Sám říkáš, že má větší brzdy?. Tak to presně je o tom nezaujatém pohledu. Absolutni ignorace faktů co, odvoláváním se na jedna paní povídala? Mě zas jedna paní povídala, že u Citroenu podvádějí i u toho MAXe, a že jim nemá cenu věřit už ani pozdrav. Je divné že druhý Max strácí vice jak +2:39,3 asi ho řídí nějaký úplný lepl co. A co jako? Můžeme se zeptat co si o tom myslí třeba Breen, který Fiestu R2 zná lépe než Lambros.

Lambrose se klidně zeptej, hlavně veřejně, aby se to dalo nějak ověřit, snad umí i anglicky.

Jinak já nejsem fanda Wilsona, ale Fordu, tak když Wilson nebude mít jasné výsledky, budu prvni řvát, aby dostal kopačky jako dostalo Prodrive.

Pokud máš nějaká fakta, tak je ukaž nebo pošli SZ, třeba tak že řekneš svůj zdroj atd., jinak mezi lidmi se toho napovídá hodně, vetšinou s minimem základu na faktech, což je jak vidím velká ztráta času.
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » pát 02.10.2009 17:47

Už zase bohužel vidíš rudě a čteš něco, co jsem neřekl a vidíš, co nikde není. Dej si prosím sprchu Ty a přestaň ve mě hledat zapřísáhlého odpůrce Fordu, kterým nejsem a nikdy jsem nebyl. Bohužel s takovou se s Tebou asi sotva bude dát diskutovat.

Jan1000 píše:"Napovídal tisku za pohádky o Impreze S14?"... Nevím, nečetl jsem, stačí mě vědět jak nastavil auto Mikkovi a Latvalovi, tak že jestli chceš zpochybňovat to, že nastavit umí, prosím, tak to presně je o tom, koho chleba jídáš, toho píseň zpíváš.

Nijak nezpochybňuju Markkovy schopnosti, ale to, co řekne do tiskovky rozhodně ano. To zpochybňuju u kohokoli, protože nikdo neřekne do tiskovky nic zásadně negativního o svém chlebodárci. To je fakt a s tím, jestli jde o Markka, Pepu, Frantu nebo britskou královnu to nijak nesouvisí.

Jan1000 píše:Mimo to Řek neni tak suvereně prvni ve Fiestě, dostává od Breena

Ano, dostává 3 vteřiny, protože na RZ3 dělal hodiny, kterýma ztratil 20 sekund. Což podle mě nehraje roli, jedou +- podobné časy. Co to má ale společného s včerejším shakedownem a jeho výsledky, to netuším. Já jsme konstatoval, že ho vyhrál mezi Fiestami. To je fakt. A konstatoval jsem to včera, nikoli dnes. Neřekl jsem tím nic víc než, co se včera stalo a ani jsem tím nic víc říct nechtěl. Opět nechápu, odkud takový pocit bereš.

Jan1000 píše:tak jen tvé neověřené povídačky, ty se odvažuješ podle jednoho asfaltového závodu soudit zápory kontrukce Fiesty

Kde soudím Fiestu, proboha? Odpověď Karbonylovi nijak nesouvisí s Fiestou a je čistě obecná. Pokud mi chceš tvrdit, že každé auto lze nastavit tak, aby se chovalo zcela ideálně, tak jsi úplně mimo. To nejde a nikdy nepůjde. Já jsem jen řekl, že každé auto má své specifické vlastnosti plynoucí z koncepce, konstrukce, sériového modelu atd., které nejdou plně vyrovnat setupem. O Fiestě a jejích vlastnostech jsem já neřekl ani slovo.

Jan1000 píše:dej si prosím sprchu

Dám, neboj.

Jan1000 píše:holt někoho asi dráždí, že nejede S2000 Fabii, ale vyměnil ji za Fiestu

Prosím? To má být jako argument? Lambrosovi fandím z čistě osobních důvodů, po kterých Ti nic není a fandit mu budu třeba s Trabantem. Hele, takovéhle s prominutím p*čoviny si odpusť. jak se pak máme o něčem bavit?

Jan1000 píše:A srovnávat s potěšenim normálni R2 s R2 MAX, mysliš že to je objektivni srovnání zrovna na asfaltu? Sám říkáš, že má větší brzdy?

Promiň, ale teď už se fakt válím smíchy... Přečetl sis vůbec, co jsem napsal?

Jan1000 píše:Tak to presně je o tom nezaujatém pohledu. Absolutni ignorace faktů co, odvoláváním se na jedna paní povídala?

Že to říkáš zrovna Ty... a mimochodem, ta bába má jméno a dokonce je i vítězem podniku MS.

Jan1000 píše:Mě zas jedna paní povídala, že u Citroenu podvádějí i u toho MAXe, a že jim nemá cenu věřit už ani pozdrav.

Tak ji pozdravuj a vyřiď že by mohla dodat důkazy. Bavit se o podvodech už je relativně vážná záležitost a myslím, že by zasloužila poněkud jinou formu komunikace. Pokud máš k záležitosti s uznaným protestem proti diskvalifikaci v Německu nějaké informace, poděl se. Já je nemám a pouze můžu vycházet z rozhodnutí odvolacího soudu německé ASN, který je pro mne rozhodně věrohodnějším zdrojem než nějaký fanatik Jan1000.

Jan1000 píše:Je divné že druhý Max strácí vice jak +2:39,3 asi ho řídí nějaký úplný lepl co. A co jako?

Souhlasím. A co jako?

Jan1000 píše:Můžeme se zeptat co si o tom myslí třeba Breen, který Fiestu R2 zná lépe než Lambros.

Jistě že můžeme. Jen je bohužel na Fordu vcelku výrazně závislý a nedovedu si představit, že by svého chlebodárce nějak kritizoval. To není výtka, jen konstatování skutečnosti.

Jan1000 píše:Lambrose se klidně zeptej, hlavně veřejně, aby se to dalo nějak ověřit, snad umí i anglicky.

Lambros to veřejně samozřejmě řekl, akorát řecky. Anglicky umí a v kontaktu s redakcí AS je taky.

Jan1000 píše:Jinak já nejsem fanda Wilsona, ale Fordu, tak když Wilson nebude mít jasné výsledky, budu prvni řvát, aby dostal kopačky jako dostalo Prodrive.

Co je mi po tom?

Jan1000 píše:Pokud máš nějaká fakta, tak je ukaž nebo pošli SZ, třeba tak že řekneš svůj zdroj atd., jinak mezi lidmi se toho napovídá hodně, vetšinou s minimem základu na faktech, což je jak vidím velká ztráta času.

Napsal jsem, co řekl Lambros, ne co jsem si někde vysnil nebo vybájil, k tomu nemám žádný důvod. Chápeš to? To si mám vymýšlet, že řekl něco jiného, abys měl radost?

Milý Jane, pokud se hodláš bavit takovým stylem, tak už nečekej žádnou další reakci. Chováš se jak býk, před kterého pověsili červený hadr. Ve Španělsku se hraje taková hra, říká se jí corrida a obecenstvo se při ní dobře baví. Věřím, že ostatní čtenáři tohoto fóra se baví stejně tak.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » pát 02.10.2009 17:55

Jan1000 píše:"Napovídal tisku za pohádky o Impreze S14?"... Nevím, nečetl jsem, stačí mě vědět jak nastavil auto Mikkovi a Latvalovi, tak že jestli chceš zpochybňovat to, že nastavit umí, prosím, tak to presně je o tom, koho chleba jídáš, toho píseň zpíváš.
Stačí trochu prolistovat autosport, nezabere to moc času ;) BTW můžeš mi připomenout, kdy přesně Martin nastavoval auto těm dvěma nezkušeným Finům?

Jan1000 píše:Mimo to Řek neni tak suvereně prvni ve Fiestě, dostává od Breena, tak jen tvé neověřené povídačky, ty se odvažuješ podle jednoho asfaltového závodu soudit zápory kontrukce Fiesty, dej si prosím sprchu, holt někoho asi dráždí, že nejede S2000 Fabii, ale vyměnil ji za Fiestu.
Jestli říkáš, že Mirek na základě jednoho závodu tvrdí, že to auto není OK, tak já tvrdím, že ty úplně stejně nemůžeš na základě jediného závodu tvrdit opak ;) A ta Fabia, no comment, úplně mimo mísu.

Jan1000 píše:A srovnávat s potěšenim normálni R2 s R2 MAX, mysliš že to je objektivni srovnání zrovna na asfaltu? Sám říkáš, že má větší brzdy?. Tak to presně je o tom nezaujatém pohledu. Absolutni ignorace faktů co, odvoláváním se na jedna paní povídala?
Takže podle tebe R2 a R2 Max by měly být asi na chlup stejné auta? Proč by se to pak jmenovalo Max??

Jan1000 píše:Jinak já nejsem fanda Wilsona, ale Fordu
To tady všichni dobře víme, možná by občas stálo za to sundat růžové brejle :)

Jan1000 píše:Pokud máš nějaká fakta, tak je ukaž nebo pošli SZ, třeba tak že řekneš svůj zdroj atd., jinak mezi lidmi se toho napovídá hodně, vetšinou s minimem základu na faktech, což je jak vidím velká ztráta času.
Velká ztráta času možná pro tebe. My jsme v kontaktu s Lambrosem, Burcu nebo Emrem. Speciálně kvůli tobě po Catalunyi zkusíme zjistit co a jak ;)
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Technika