Barum Czech Rally Zlín 2010 [MMČR, ME, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2010 [MMČR, ME, IRC]

Nový příspěvekod Pepa ZL » pát 06.08.2010 12:36

Jen bych připomenul všem kritikům Martina, že to není tak dávno, co porážel současnou hvězdu Ogiera a Citroen to nesl velmi nelibě. Byl jsem při tom, když mu na Sardinii 2008 Martin ujížděl a technici od Citroenu v service požadovali jeho nastavení (dělal ho s Romanem). A museli jim ho dát, jinak jim přiškrtili dodávky dílů. Bylo to v době, kdy se mu Roman staral o auto na plný úvazek. Možná i to je jeden z důvodů "konkureceschopnosti" jeho Fiest. Teď ve Finsku, dokud neměl Ketomaa problémy, ujížděl všem Škodám.
Pepa ZL
N/1

Nový příspěvekod Pepa ZL » pát 06.08.2010 12:40

A kolik "hvězd" před začátkem sezóny slibovalo účast v IRC? Např. Al-Attiyah, teď bez fanfár zrušil zabukované ubytování a nic se neděje.
Mrzí mě to, ale je to jeho rozhodnutí a přeji mu co nejlepší výsledky.
Pepa ZL
N/1

Nový příspěvekod Bill » pát 06.08.2010 12:49

Pepa ZL píše:Jen bych připomenul všem kritikům Martina, že to není tak dávno, co porážel současnou hvězdu Ogiera a Citroen to nesl velmi nelibě. Byl jsem při tom, když mu na Sardinii 2008 Martin ujížděl a technici od Citroenu v service požadovali jeho nastavení (dělal ho s Romanem). A museli jim ho dát, jinak jim přiškrtili dodávky dílů. Bylo to v době, kdy se mu Roman staral o auto na plný úvazek. Možná i to je jeden z důvodů "konkureceschopnosti" jeho Fiest. Teď ve Finsku, dokud neměl Ketomaa problémy, ujížděl všem Škodám.

Jenže v roce 2008 měl Prokop už hodně zkušeností z MS, zatímco Ogier jel ten rok poprvé (a stejně Prokopa porazil). A kam se dokázal Ogier vyšvihnout (špička v MS a obstál i v konkurenci IRC), zatímco Prokop si vybojoval svůj titul v JWRC (proti nikomu), nestíhá v SWRC a což je horší, tak prohrává rozdílem třídy i doma (Bohemia).
Bill
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » pát 06.08.2010 12:54

Pepa ZL píše:Jen bych připomenul všem kritikům Martina, že to není tak dávno, co porážel současnou hvězdu Ogiera a Citroen to nesl velmi nelibě. Byl jsem při tom, když mu na Sardinii 2008 Martin ujížděl a technici od Citroenu v service požadovali jeho nastavení (dělal ho s Romanem). A museli jim ho dát, jinak jim přiškrtili dodávky dílů. Bylo to v době, kdy se mu Roman staral o auto na plný úvazek. Možná i to je jeden z důvodů "konkureceschopnosti" jeho Fiest. Teď ve Finsku, dokud neměl Ketomaa problémy, ujížděl všem Škodám.

S Ogierem bych radši nesrovnával. Ten jel v roce 2008 první sezonu s něčím silnějším než je cupový P206 vůbec ;)
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Pepa ZL » pát 06.08.2010 12:57

Nebudu se s Tebou přít, Ogier měl vždy plnou podporu továrny, Martin je soukromník.
Vaše debata mi připomíná diskuze na eW...
Pepa ZL
N/1

Nový příspěvekod PLuto » pát 06.08.2010 13:18

Pepa ZL píše:A kolik "hvězd" před začátkem sezóny slibovalo účast v IRC? Např. Al-Attiyah, teď bez fanfár zrušil zabukované ubytování a nic se neděje.
Mrzí mě to, ale je to jeho rozhodnutí a přeji mu co nejlepší výsledky.

Tak to nevím, kdo všechno sliboval a nejede, ale situace u Al Attiyaha je trošku složitější. Naplánoval si MERC, SWRC i IRC (cca šest podniků - ARG, ACO, BAR, AST, CYP + podle situace SAR nebo SCO) s Fiestou. Pak ho Škoda přesvědčila na jiný program s RGRS, které taky někdy na jaře objednávalo ubytování. Tím padla dohoda mezi Nasserem a Autotekem, takže ti zrušili objednané další auto a to stávající pronajali. Po nespokojenosti s RGRS se Nasser vrátil zpátky k Autoteku, který ale není za stávající situace schopen logisticky auta zajistit. Nasser plánoval start na Azorech, ale nepodařilo se zajistit druhé auto, jeho obvyklé se muselo chystat na Finsko. V plánu byla i Barumka, ale bohužel musí dostat přednost testování s Volkswagenem na dálkové soutěže...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod chryby » pát 06.08.2010 13:53

Pepa ZL píše:Nebudu se s Tebou přít, Ogier měl vždy plnou podporu továrny, Martin je soukromník.
Vaše debata mi připomíná diskuze na eW...

ano, je to ubohá diskuze, stejně trapná jako na ewrcu
ale jsme v čechách, plivat špínu na jezdce (který u nás z hlediska manažerských schopností nemá konkurenci), navíc bez znalosti věci, je úplně normální, bohužel

jo, možná, kdyby se omluvil z bohemky, tak mu to projde, ale nepřijet do zlína...? do toho zlína, kde se jede největší soutěž všech dob??? soutěž, ze který si 50% čechů a 120% moraváků sedá na zadek??? jak sakra tohle může mistr světa udělat všem svým fanouškům????
chryby
N/1

Nový příspěvekod Giro » pát 06.08.2010 15:34

Autor tiskových zpráv se ozval. Fanouškům vadí, že se na Barumce Prokop neobjeví. Nemá to nic společného s tím, jestli je to Bohemia nebo Barum. Jde o způsob, jakým Martin přistupuje k závodění a svým prohlášením. Myslíš, že jeho manažerské schopnosti jsou tak zázračné? Tahle diskuze mi nepřijde vůbec trapná, jen z ní jde vidět zklamání fanoušků, kteří se na jeho start těšili. A všichni moc dobře vidí, jak věci postupovaly, jak Martin přistupuje k závodění i k fanouškům. A vidí, že se konfrontace mimo MS bojí a jen hledá zástěrky, jak se vymluvit.
Giro
A/5

Nový příspěvekod sloní kýta » pát 06.08.2010 15:43

Plhus píše:A na barumku holt přijedou jiné hvězdy :)

Ty jej počítáš mezi hvězdy? Proč?
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod ifi » pát 06.08.2010 16:37

chryby: takhle emotivní reakci bych od Tebe nečekal. Nezdá se mi tahle diskuse na úrovni "zelených".Prostě nás Prst po letech sympatických výkonů
s C2 zklamal .Po získání mistra světa mi připadá příliš "namistrovaný" a s těmi manažerskými schopnostmi jsi to trochu přepísk!Myslím,že
máme hodně schopných lidí v naší rally ,kteří ho strčí do kapsy. Nebo jestli jsi myslel jak dobře obstaral Fiestu od Malcoma? :)
ifi
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2010