Barum Czech Rally Zlín 2010 [MMČR, ME, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2010 [MMČR, ME, IRC]

Nový příspěvekod znt » pon 30.08.2010 12:13

Ty krizovky Jakeše a Meeka to je to místo kde vyletěl Kresta a Kostka.
2001 - 2010 Lada VAZ žiguli 2103 -> 2010 - 2015 Škoda Felicia Kit Car (imitace) -> 2012 - ? Škoda Fabia RS
znt
A/5

Nový příspěvekod Mates » pon 30.08.2010 13:35

Mně se Barumka letos moc líbila, ale bylo hodně věcí, které mě také zklamaly...tak neznalé a neproškolené pořadatel jsem ještě nezažil...vůbec nic nevěděli, sbalili se po prvním průjezdu, že už jdou domů, když jsme jim vysvětlovali, že jedou ještě historici a druhý průjezd, tak na nás hleděli s otevřenou pusou....poté na nás další křičel a řval, ať nikam nechodíme, protože to nestihneme před prvním autem, že jede za 5 minut...chyběly ale 2 hodiny do startu...poté parkovací místo v Držkové, kdy pořadatelé zahradili cestu na parkoviště páskou celé 2 a půl hodiny před startem a nechali svá auta přes prostředek cesty i s otevřenými dveřmi, takže většina měla smůlu.....nebo nesmyslně vypáskovaná místa, kdy na tečnách zatáčky se mohlo stávat v pohodě a bez problémů, což je dle mě nesmysl, tam by měl bývat zakázaný prostor....naopak na vnitřcích byl zakázaný prostor...a ještě jedna věc, nikdy jsem s pořadateli neměl jediný problém, ale tenhle byl spíše jen datel a né pořa datel... pořadatel na Pindule, kdy měl svého ožralého kámoše před páskou a v místě, kde se sice cutovalo půl metra mimo cestu, tak se vždycky naklonil i s foťákem tak, že trčel půl metra do cesty a nikdo! nic neviděl a ještě se pak hádal, že zavolá na nás polici(bylo asi 60 lidí, co na něj nadávalo, ať okamžitě vypadne...)...i ten pořadatel byl pěkně hloupý, když mu lidi vysvětlovali, že za to odpovídá on, tak se jen smál a pil si pivečko a papal klobásku s tím ožralou...nikdo nic nemohl vyfotit ani natočit, až potom jsme ho vyhnali, ale to už bylo bohužel po špičce, kdyby to někoho zajímalo, chci se tímto problémem zaobírat, pomůže, když pošlu fotku daného pořadatele na nějaký mail ? I toho jeho kámoše ?

PS : Fotky aut Kopeckého a Béreše : http://mikil.rajce.idnes.cz/Barum_rally_2010_-_havarie_Beres_a_Kopecky_RZ14/#P1040508.JPG
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 30.08.2010 14:00

Juho po rance ...
Obrázek
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Loa » pon 30.08.2010 14:23

Letošní Barumka byla super, zařazení zrádné Pindulky až na závěr byl určitě dobrý nápad. Počasí a souboje až do konce udělali ze soutěže opravdovou rally! My jsme přejížděli a celkem se nám podařilo vyhnout se zácpám, takže jsme vše stíhali bez problémů, za celou rally jsme zvládli vidět 8 RZ, což je luxus. Díky všem, co se podíleli na organizaci. Byl to skvělý víkend!
Loa
N/1

Nový příspěvekod Rizek » pon 30.08.2010 14:51

alexus píše:Lidi jsou cim dal vetsi hovada....bohuzel.
Jaky rozdil, oproti Finsku, kde maji flasky i plechovky zalohovane a decka to tam sbiraji po RZ, aby si vydelali par Euro...Treba to tu tez zavedou.

Víš, kolik to děcko dostane za jednu sebranou plechovku? 0.25 EUR, ale nesmí být pomačkaná. Pomačkaných a sešlápnutých si ty děti nevšímají a zůstávají ležet pěkně na místě.
Škoda and rally forever
Rizek
N/3

Nový příspěvekod Honza H. » pon 30.08.2010 15:18

Mates píše: ..., ale tenhle byl spíše jen datel a né pořa datel...

Mates se zřejmě na trati stavil u stánku se vtipnou kaší, hezký :)

Pravdou je, že jestli je třeba na něčem i nadále dlouhodobě pracovat, pak to jsou řadoví pořadatelé, zejména "zestandardnění" jejich úrovně, pořadatelská úroveň/kompetentnost se totiž liší erzetu od erzety. Tedy já osobně si letos nemůžu stěžovat (pravda, na dojezdu RZ Velký Ořechov byli maršálové až přehnaně hyperpřísní, ale lepší tak než naopak), ale co jsem slyšel od jiných, tak např. na Semetíně pořadatele aby na rizikových místech s mnoha diviaky pohledal... Ale to jen tak na okraj, kdo chce najít negativum, vždycky si nějaký najde.
Honza H.
A/5

Nový příspěvekod alexus » pon 30.08.2010 15:23

Toz ,ale to se ti lidi musi naucit.

KDyz u nas se rekne, neproslapvat a neseslapavat, je za to jak pises 25 centu ( cca 6 Kc ), hned se ti lidi k tomu zacnou chovat jinak.

V tom bych problem nevidel.

Rizek píše:
alexus píše:Lidi jsou cim dal vetsi hovada....bohuzel.
Jaky rozdil, oproti Finsku, kde maji flasky i plechovky zalohovane a decka to tam sbiraji po RZ, aby si vydelali par Euro...Treba to tu tez zavedou.

Víš, kolik to děcko dostane za jednu sebranou plechovku? 0.25 EUR, ale nesmí být pomačkaná. Pomačkaných a sešlápnutých si ty děti nevšímají a zůstávají ležet pěkně na místě.
alexus
A/5

Nový příspěvekod Walach » pon 30.08.2010 15:24

Tak tedy také něco o Barumce....
Nadšený bohužel nejsem. Asi sem od toho čekal moc...pátek byl OK, shakedown i městskou jsem si užil - i když už na té se objevil první menší problém, a to ten, že prostor pro diváky u zdi na autobusáku byl oproti loňsku silně zredukován. Naštěstí se to podařilo vyřešit ke spokojenosti všech (ti co byli, vědí :D ) a bylo to fajn.
V sobotu jsem si naplánoval konec Trojáku, místa, které mě nadchly na Kopné. Když jsem však došel do super katovací zatáčky za Vlčkovou (ťěsně před místem, kde se při Kopné odbočovalo na Kameňák) tak sem myslel že špatně vidím. Poctivé antikatovací kolíky, které zcela zabily toto místo. O pásce namotané za třetí řadou stromů nemluvě...a když se během minuty přiřítily dva bezpečnostní vozy a všichni tři předjezdci, fakt jsem se smál :D Jako dalším mínusem se ukázaly být dvě sekce po čtyřech erzetách. Chápu, že je to tak stavěno i z důvodu zabránění hromadnému přejíždění a dopravních komplikací, ale prostě jsem dospěl k rozhodnutí, že příště už na tu poslední v sekci nikdy nepůjdu, protože takhle roztahané startovní pole opravdu diváka nezaujme. Po průjezdu soudobých bylo v plánu sledovat historiky o kousek níž v atraktivním (alespon když jeli historici) vracáku. Jenže díky oné roztahanosti skončil průjezd soudobých aut asi o půl hodiny později, než měli jet historici, a když se další půl hodiny nic nedělo, rozhodli jsme se vydat zpět k Vlčkové (tedy přesněji do padáku nad ní), abychom to vůbec stihli. Poté se náhle objevil předjezdec H a asi půl minuty za ním první BMW. Poté snad deset minut nic, dvě auta za sebou, 5 minut, tři auta za sebou... V místě nad Vlčkovou už mě páska absurdně daleko od trati nemohla překvapit...průjezd byl celkem v pohodě, snad jen mírná krizovečka Pecha který byl delší na brzdách, ale zvládl to.
Z výše uvedených důvodů jsme raději zamítli možnost jet v neděli na pěkné katovací místo za Halenkovicemi. Katovací tyčky tam však nebyly a prý to bylo úplně super místo... ale za obcí Žlutavy to taky nebylo špatné. Poté jsme dali servis, kde jsme si nechali poradit pěkné místo na Pindule (navíc to bylo při cestě domů). Příjezdová cesta byla v programu nakreslena z Březnice, avšak v samotné vesnici jsme onu odbočku nenašli zaznačenou, tak jsme uvěřili navigaci která nás po fakt dobré polňačce (díky moc našemu vozidlu, Subaru 4ever!) dovedla k hlavní cestě, přes kterou se na Pindule skáče. Tam jsme tedy už zůstali, po Jakešovi jsme jeli domů. Každopádně mapové podklady rozohodně pochválit nemohu...

K jezdeckým výkonům, hodně se o víkendu ukázalo, kdo umí a kdo ne. Špička startovky jela až na vyjímky opravdu moc hezky (zaujal mě zejména Mikkelsen), ale i jezdci z hloubi pole předváděli krásný sport. Zejména tedy Abbring (jednoznačně nejlepší dvoukolka) a naši dva mladíci Jakeš a Bujáček. Toť asi tak vše.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod M.Y.S. » pon 30.08.2010 15:59

Walach : ad. Mestska - Ja myslim,ze kdyz Honza Regner videl,kolik nas tam je,tak uz stejne vedel,ze s nama nepohne... :D navic to misto takto bylo v programu ne?
Rallye design
M.Y.S.
N/3

Nový příspěvekod gonzo » pon 30.08.2010 16:03

Zmínil jsi ten systém 4 RZ servis a znovu 4RZ. Pokud je to kvůli nepřejíždění diváků,tak dle mě to má naprosto opačný efekt. Na RZ 2 po projetí cca 30-40 aut se většina diváků rozhodla přejíždět na Troják (já taky). Ono totiž start 2 RZ byl 9:48 a druhý průjezd "až" 14:55. I když mezeru vyplní HA ,tak dlouho čekat tam asi skoro nikdo nebude. Tenhle systém se mi nelíbí,nehledě na to,že posádky jely bez gum a servisu 4 RZ. A ráno v 9h přemýšlet jak bude ve 12 na Trojáku,to je asi o hubu. Mě by se líbilo např. dvě dlouhé RZ servis a znovu ty dvě samé s malou rezervou pro případné zdržení. A v další sekci podobně, prostě něco jak na Bohemce,kde se dalo v sobotu z 9 RZ krásně stihnout 4 RZ na celé pole.
gonzo
N/3

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2010