Tak tedy také něco o Barumce....
Nadšený bohužel nejsem. Asi sem od toho čekal moc...pátek byl OK, shakedown i městskou jsem si užil - i když už na té se objevil první menší problém, a to ten, že prostor pro diváky u zdi na autobusáku byl oproti loňsku silně zredukován. Naštěstí se to podařilo vyřešit ke spokojenosti všech (ti co byli, vědí

) a bylo to fajn.
V sobotu jsem si naplánoval konec Trojáku, místa, které mě nadchly na Kopné. Když jsem však došel do super katovací zatáčky za Vlčkovou (ťěsně před místem, kde se při Kopné odbočovalo na Kameňák) tak sem myslel že špatně vidím. Poctivé antikatovací kolíky, které zcela zabily toto místo. O pásce namotané za třetí řadou stromů nemluvě...a když se během minuty přiřítily dva bezpečnostní vozy a všichni tři předjezdci, fakt jsem se smál

Jako dalším mínusem se ukázaly být dvě sekce po čtyřech erzetách. Chápu, že je to tak stavěno i z důvodu zabránění hromadnému přejíždění a dopravních komplikací, ale prostě jsem dospěl k rozhodnutí, že příště už na tu poslední v sekci nikdy nepůjdu, protože takhle roztahané startovní pole opravdu diváka nezaujme. Po průjezdu soudobých bylo v plánu sledovat historiky o kousek níž v atraktivním (alespon když jeli historici) vracáku. Jenže díky oné roztahanosti skončil průjezd soudobých aut asi o půl hodiny později, než měli jet historici, a když se další půl hodiny nic nedělo, rozhodli jsme se vydat zpět k Vlčkové (tedy přesněji do padáku nad ní), abychom to vůbec stihli. Poté se náhle objevil předjezdec H a asi půl minuty za ním první BMW. Poté snad deset minut nic, dvě auta za sebou, 5 minut, tři auta za sebou... V místě nad Vlčkovou už mě páska absurdně daleko od trati nemohla překvapit...průjezd byl celkem v pohodě, snad jen mírná krizovečka Pecha který byl delší na brzdách, ale zvládl to.
Z výše uvedených důvodů jsme raději zamítli možnost jet v neděli na pěkné katovací místo za Halenkovicemi. Katovací tyčky tam však nebyly a prý to bylo úplně super místo... ale za obcí Žlutavy to taky nebylo špatné. Poté jsme dali servis, kde jsme si nechali poradit pěkné místo na Pindule (navíc to bylo při cestě domů). Příjezdová cesta byla v programu nakreslena z Březnice, avšak v samotné vesnici jsme onu odbočku nenašli zaznačenou, tak jsme uvěřili navigaci která nás po fakt dobré polňačce (díky moc našemu vozidlu, Subaru 4ever!) dovedla k hlavní cestě, přes kterou se na Pindule skáče. Tam jsme tedy už zůstali, po Jakešovi jsme jeli domů. Každopádně mapové podklady rozohodně pochválit nemohu...
K jezdeckým výkonům, hodně se o víkendu ukázalo, kdo umí a kdo ne. Špička startovky jela až na vyjímky opravdu moc hezky (zaujal mě zejména Mikkelsen), ale i jezdci z hloubi pole předváděli krásný sport. Zejména tedy Abbring (jednoznačně nejlepší dvoukolka) a naši dva mladíci Jakeš a Bujáček. Toť asi tak vše.