Mistrovství Rakouska

Re: Mistrovství Rakouska

Nový příspěvekod JirkaD » stř 17.08.2011 22:58

PLuto, dovolím si několik faktických poznámek:
1.) Pořadatelé ve startovce některá čísla vynechali (že by ještě čekali na opozdilce?), takže ve skutečnosti je přihlášených ještě méně - pouze 32.
2.) Z rakouských pilotů (potažmo ze všech jezdců, kteří jeli loňský Schneebergland) figuruje v seznamu přihlášených na letošní barumku pouze Wollinger, takže nízký počet posádek nevidím v termínové kolizi. Koneckonů, žádný Čech loni Schneebergland nejel, ani v ostatních zemích tento závod zájem nevzbudil. Těžko říct, možná ze strany barumky ta kolize může mrzet víc (Stohl, Kogler, Neubauer??). Ale spíš bych řekl, že ne.
3.) Tebou zmiňované hvězdy minulosti jezdí v poslední době celkem pravidelně (snad s výjimkou F.Waldherra, který jezdí jen vybrané šotoliny). Většina z nich se ale už bohužel nechytá.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 17.08.2011 23:18

1) Pravda, až tak dopodrobna jsem to nestudoval. Ale jak znám organizátory kolem Asterixe, tak vynechaná čísla neznamenají, že by na někoho čekali, ale že ti daní jezdci se omluvili.
2) Jasně, pro Schneebergland to není zase až takový problém, z ČR by tam asi nikdo moc nepřijel (i když ten Wollinger asi jo). Každopádně jsou někteří piloti, kteří měli zájem na Barumce startovat (ať už je to Neubauer, Harrach, Stohl, Mrlik, Friedl), tak to hodně štve rakouské novináře a fotografy, kteří by rádi přijeli na Barumku, ale "musí plnit povinnosti doma". Podle mě je zbytečné, aby se dva podniky takovéto úrovně jely ve stejném termínu a zbytečně si ubíraly posádky, diváky i novináře...
3) Rakouský mistrák zase tak moc nesleduju, ale při pohledu do startovky mě tato jména zaujala, protože si je pamatuju z dob mého dětství. A nikdo nepočítá, že by bojovali o vítězství. Myslím, že i oni sami jsou soudní a jedou se hlavně svézt
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JirkaD » stř 17.08.2011 23:37

Je samozřejmě otázka, proč pořadatelé Schneeberglandu stáli zrovna o tento termín. Možná k tomu mají svoje důvody, o nichž nevíme...
S těmi novináři máš určitě pravdu, na stranu druhou...při troše dobrodružné povahy jdou oba závody klidně zkombinovat ;) I já nad tím uvažuju (v sobotu se dá v Rakousku stíhat 6 RZ, nemluvě o polookruzích)...
Ohledně "hvězd minulosti" jsem chtěl jen naznačit, že diváci, kteří nebudou na Schneeberglandu, si při pohledu na ně mohou zavzpomínat i na jiných soutěžích - třeba na Waldviertelu. Samozřejmě, nikdo po nich nechce zázraky, ale třeba výkony Göttlichera jsou v poslední době vyloženě zklamáním. Naproti tomu Walter Mayer se blýskl pěkným výkonem na Harrach Sprintu - mihl se i ve videu, které je o pár příspěvků výš.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Ondra WRC » stř 24.08.2011 16:46

Martin Prokop je přihlášen na Waldviertel Rally.
Ondra WRC
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 24.08.2011 17:25

Takže letos žádný Kypr :?: :ugeek:
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Ondra WRC » stř 24.08.2011 20:49

Mundl musel zrušit svůj start na Schneebergland Rallye, protože při tréninku na horském kole upadl a zlomil si žebro.
Ondra WRC
N/4

Nový příspěvekod Ondra WRC » úte 30.08.2011 09:39

Pěkné video z Schneebergland Rallye od JanaO:
http://www.youtube.com/watch?v=R2nkHF-7Qfw&feature=feedu
Ondra WRC
N/4

Nový příspěvekod JirkaD » úte 30.08.2011 10:44

Dovolím si pár postřehů ke Schneeberglandu:
Hodně lidí v Rakousku už poměrně dlouho volala po šotolinové soutěži a je velká škoda, že když se konečně nějakou podařilo zorganizovat, tak se posádky k pořadatelům vyloženě otočily zády. Hezčí šotolinové "erzety" jsem na vlastní oči ještě neviděl, podle mě by si taková soutěž klidně zasloužila zařazení i do nějakého prestižnějšího seriálu. Kdyby se po takových tratích proháněli dejme tomu účastníci IRC, asi by to byla neskutečná podívaná. Problém je bohužel v tom, že úseků (na které se podaří získat povolení) je tam relativně málo, proto jsou uměle zařazovány třetí průjezdy apod. Vzhledem k malému počtu posádek tři průjezdy tentokrát nevadily, ale kdyby byla účast vyšší, asi by to bylo hodně poznat (loni už to byl ke konci vyloženě tankodrom).
O výkonech jednotlivých jezdců asi nejlíp hovoří video o příspěvek výš. Stohl podle mě všechny svým stylem převyšoval, dokonce i Harracha. S velkým nasazením jeli Lietz a Danzinger (jen o centimetry u nás v rychlé levé minul vzrostlý strom), a to, co předváděl Kogler se sériovým Golfem TDi (Scirocco je čerstvě prodané), bylo chvílemi na hranici fyzikálních zákonů :) Wittmann v roli předjezdce se ze začátku dost s autem pral, ke konci se ale našel a docela by mě zajímalo, jaké by jezdil v ostrém závodě časy. Největší zklamání byl naopak Göttlicher. Když už se mu auto podařilo rozhodit, tak ho nezapomněl hned zadusit.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod Danys » úte 30.08.2011 13:02

Danys
A/5

Nový příspěvekod PLuto » úte 30.08.2011 16:21

Výsledky Rallye Schneebergland

1. Manfred Stohl/Ilka Minor, Mitsubishi Lancer Evo IX CNG 1:39,06,0
2. Gerwald Grössing/Daniela Ertl, Mitsubishi Lancer Evo IX +4:13,2
3. H. Danzinger/P.M. Schirnhofer, Ford Fiesta R2 +7:30,6