Myslím že nastala správná doba k review...
Shake byl podle mě docela akční, to jak moc vypovídající o charakteru soutěže byl, nechci nějak soudit. Na těch pár kilometrech nejde obsáhnout celou rally, některým jezdcům se líbil více, jiným méně. Ale páskování, to byl opravdu hardcore. Nechci všechno jen kritizovat, ale tak jak to bylo namotáno v serpentinách před vodojemem, to jsem dlouho neviděl...na vnitřní straně mírné zatáčky a poté prakticky rovinky, dva metry nad úrovní trati, mít pásku od hrany cesty přes tři metry - opravdu je to nutné? Vypáskovat prostor taktéž nad úrovní tratě, hned o kousek vedle, ve kterém auta akcelerují z minimální rychlosti, do kopce - páska ještě dál? Opravdu to je nutné? Vyshi tam byl také a má názor prakticky stejný...líbila se mi kamarádova hláška, že by se na BR měly prodávat ve stáncích u trati dalekohledy. Prosperita stánkaře zajištěna.
SSS Zlín já hodnotím pouze kladně, protože se nám podařilo vyhrát tady na autosportu lístky na VIP kamion u zdi k vlakáči, takže tam jsem byl spokojen. Co jsem to tak ale skoro celé prošel ještě před startem, opravdu nevím jestli tam příští rok pojedu.
V sobotu jsme měli v plánu Pindulu u cíle, servis a Troják-horizont do zatáčky za Držkovou. Smířil jsem se s tím, že za celý den uvidím auta pouze dvakrát (a to jsem se jo snažil nějak vymyslet přejezdy). Na Pindule (poté, co jsme se tam po neskutečné příjezdovce konečně doplazili

) nad očekávání rozumně natažená páska, druhá řada stromů...patnáct minut před startem ale přijel frajer, vystoupil, vynadal nám že jsme pásku posunuli, že to projížděl ve tři ráno a páska byla dál...takže k velkému nadšení všech přítomných jsme teda couvnuli o nějaké tři metry vzad. Tady by však ale nepomohly ani zmíněné dalekohledy, jedině tak motorové pily. Po Valdově havárii byla zkouška zrušena, tak jsme teda jeli do servisu. Vše vpohodě, ale pár minut před servisní dobou přišli pořadatelé a začli lidi vyhánět za zábrany. Rázem tak byli diváci ne metr, dva od aut a mechaniků - ale jakoby přes ulici. I z první řady za zábranami bylo ale vidět minimálně. Výborný tah, velice pořadatelům za toto děkuji. Naštvaně jsme sbalili vlajku a okamžitě odešli pryč a vydali se na Troják. Tam jsme v Držkové dali pivo a klobásu (naštěstí v normální hospodě - žádné teplé pivo v kelímku), dorazili na ono místo, kde byl celý průjezd naprosto super. Všichni z té spousty lidí co tam byli, výborně viděli. Tak by to mělo vypadat.
V neděli jsme byli společně s Mirkem asi pět km před cílem Majáku, poté ve sjezdu do Halenkovic a poté opět na Majáku. Všude skvělé výkony, velký sport Další Haleny už jsme neabsolvovali a jeli směrem di servisu, kde už se na sobotní segregaci diváků nehrálo, a tak to bylo naprosto vklidu.
Hodně se mi letos líbila jízda Mikkelsena, Neuvilla, Breena a obou Protonů. To byla vážně paráda sledovat. Oproti minulým ročníkům, zejména tomu loňskému, jsem s Barum letos ale spokojen..