Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 29.08.2011 10:54

Ještě jedna věc mne napadla. A týká se hlavně výtek diváků k čemukoli ať už oprávněných nebo neoprávněných. Na té akci V práci organizované Plhusem bylo jako vždy spousta lidí z řad pořadatelů soutěže a kdokoli přišel, tak s nima mohl jakékoli výtky probrat osobně. je to škoda, že toho nikdo nevyužil. Určitě je to lepší než pak nadávat na fóru...

Jinak já jsem v neděli viděl čtyři RZ na pěkných a pořádně rychlých místech, mimo davy a bez kilometrů chůze po lesích a kolon na přejezdech (na Majáku vždy prvních 20 aut). Přejíždět se dalo i v sobotu, akorát se nechtělo kvůli historikům...

Já za sebe organizátorům děkuju za další ročník, který hlavně po sportovní stránce postoupil zase výš. Těším se na příští rok.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » pon 29.08.2011 11:03

sloní kýta píše:Ale to, že z mého pamětnického pohledu se čím dál více vytrácí akčnost a soutěž směřuje k rozvláčným a nudným Hustýmpečím.

Nevím proč vždy komentuješ Hustopeče v souvislosti s nudou. Byl jsem tam třikrát po sobě a rok od roku se mi tam líbí více a více. Zejména letošní harmonogram byl výborně poskládán a rozhodně si nemůžu stěžovat ani na neatraktivitu soutěže. Tolik k tomuto.

Se zbytkem příspěvku vesměs souhlasím, avšak to výše zmíněné prostě nechápu.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod gonzo » pon 29.08.2011 11:11

Kýto nevím jak jsi myslel to srovnáníní nudných Hustopečí a Barumky? Co se týká harm. tak ten mají Hust. asi vůbec nejlepší z pohledu přesunu diváků. Ze sobotních 8 RZ se dají 4 stíhat komplet. Ale zpět k Barumce. Jinak víceméně s Tebou souhlasím, 2 RZ za den mě přijdou taky málo,druhá varianata je po cca 20-30 autech přejezd směr Semetín,ale za předpokladu,že tak přemýšlí každý druhý tak jsme radši neriskovali někde se zasekat a zůstat viset. Já jsem osobně nikdy nebyl příznivcem SS a beru ji jako nutné zlo. Nemám zapotřebí se nikde tlačit a ještě pozorovat 400 průjezdů a každý mě oslňuje. Ale budiš,ta atmosféra tam je. Na druhou stranu jsem slyšel v sobotu i nedělu hromadu nespokojených fanoušků,kteří čekali na busáku a na poslední chvíli jim tam vjel VIP kamion...Neviděl jsem ,znám jen z doslechu. Já vyjedu o půl osmé z Napajedel,před osmou relativně slušně zaparkuju pod Jižňaky a u OMV je slušně vidět. HA se tam pěkně točily. Ještě jedna věc k SS. Na eWRCu ve foru se rozpoutala diskuze k oldimerum. Údajně řada diváků na ně čekala marně ,aniž by měli ponětí,že nejedou celou trať,což považuji za podvod. Nikde v programu ani zmínka,že nejedou celou trať. Z amplionu se ozývalo že jsou na trati,ale prostě se nedočkali diváci. A co tam popisuje aktivní účastník s Bugatti,tak sami pořadatelé nevěděli kam je pustit,kudy je vypustit z SS a ve finále se museli včetně p. Samohýla přes plot dostávat už jako diváci zpět.
Ovšem co se týká soboty i neděle tak jsem spokojen,sjezd do Biskupic,druhý průjezd nájezd na šotolinu a servis. Neděle 2X v Jankovicích,viz video Luboše. A ten souboj o první flek prostě paráda akorát jsem se trochu divil,že Hanninen se nechytal.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Barumak » pon 29.08.2011 11:14

Jsou už nějaké ohlasy jezdců na RZ Maják, případně rychlostní průměry a budoucnost této zkoušky?
Barumak
Rally škola

Nový příspěvekod krb » pon 29.08.2011 11:15

Mirek Fric píše:Je pravda, že tam fakticky nikdo krom lidí z okruhu pořadatelů Barumky nepřišel. Proč nepřišli ani lidi, co ještě den před tím vyhlašovali, jak tam dojdou, ...

I já jsem prohlašoval (sice ne den před),že dojdu.Ovšem nedošel jsem a to z důvodu toho,že jsem makal na fotkách(ale zbytečně-i když chápu kluky,že to nenasadili-mají toho moc)-sobota z mého pohledu nebyla ve finále dobrá volba,i když se mě ze začátku zamlouvala.\\tímto se omlouvám že jsem nedošel :-/

Jinak mě se barumka líbila,i když bych zajisté našel taky nějaké negativa,tak nevidím důvod proč je tady vykřikoval do světa ldyž přeci jen těch pozitivních věcí bylo více :)
krb
N/2

Nový příspěvekod Walach » pon 29.08.2011 11:42

Myslím že nastala správná doba k review...
Shake byl podle mě docela akční, to jak moc vypovídající o charakteru soutěže byl, nechci nějak soudit. Na těch pár kilometrech nejde obsáhnout celou rally, některým jezdcům se líbil více, jiným méně. Ale páskování, to byl opravdu hardcore. Nechci všechno jen kritizovat, ale tak jak to bylo namotáno v serpentinách před vodojemem, to jsem dlouho neviděl...na vnitřní straně mírné zatáčky a poté prakticky rovinky, dva metry nad úrovní trati, mít pásku od hrany cesty přes tři metry - opravdu je to nutné? Vypáskovat prostor taktéž nad úrovní tratě, hned o kousek vedle, ve kterém auta akcelerují z minimální rychlosti, do kopce - páska ještě dál? Opravdu to je nutné? Vyshi tam byl také a má názor prakticky stejný...líbila se mi kamarádova hláška, že by se na BR měly prodávat ve stáncích u trati dalekohledy. Prosperita stánkaře zajištěna. :)
SSS Zlín já hodnotím pouze kladně, protože se nám podařilo vyhrát tady na autosportu lístky na VIP kamion u zdi k vlakáči, takže tam jsem byl spokojen. Co jsem to tak ale skoro celé prošel ještě před startem, opravdu nevím jestli tam příští rok pojedu.
V sobotu jsme měli v plánu Pindulu u cíle, servis a Troják-horizont do zatáčky za Držkovou. Smířil jsem se s tím, že za celý den uvidím auta pouze dvakrát (a to jsem se jo snažil nějak vymyslet přejezdy). Na Pindule (poté, co jsme se tam po neskutečné příjezdovce konečně doplazili :) ) nad očekávání rozumně natažená páska, druhá řada stromů...patnáct minut před startem ale přijel frajer, vystoupil, vynadal nám že jsme pásku posunuli, že to projížděl ve tři ráno a páska byla dál...takže k velkému nadšení všech přítomných jsme teda couvnuli o nějaké tři metry vzad. Tady by však ale nepomohly ani zmíněné dalekohledy, jedině tak motorové pily. Po Valdově havárii byla zkouška zrušena, tak jsme teda jeli do servisu. Vše vpohodě, ale pár minut před servisní dobou přišli pořadatelé a začli lidi vyhánět za zábrany. Rázem tak byli diváci ne metr, dva od aut a mechaniků - ale jakoby přes ulici. I z první řady za zábranami bylo ale vidět minimálně. Výborný tah, velice pořadatelům za toto děkuji. Naštvaně jsme sbalili vlajku a okamžitě odešli pryč a vydali se na Troják. Tam jsme v Držkové dali pivo a klobásu (naštěstí v normální hospodě - žádné teplé pivo v kelímku), dorazili na ono místo, kde byl celý průjezd naprosto super. Všichni z té spousty lidí co tam byli, výborně viděli. Tak by to mělo vypadat.
V neděli jsme byli společně s Mirkem asi pět km před cílem Majáku, poté ve sjezdu do Halenkovic a poté opět na Majáku. Všude skvělé výkony, velký sport Další Haleny už jsme neabsolvovali a jeli směrem di servisu, kde už se na sobotní segregaci diváků nehrálo, a tak to bylo naprosto vklidu.
Hodně se mi letos líbila jízda Mikkelsena, Neuvilla, Breena a obou Protonů. To byla vážně paráda sledovat. Oproti minulým ročníkům, zejména tomu loňskému, jsem s Barum letos ale spokojen..
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod JaPan » pon 29.08.2011 11:45

Za mne musím říct, že celkem spokojenost. Když jsem ze začátku viděl ty nehorázné pásky daleko od tratě v místě kde to není vůbec nutné, říkal jsem si, že to asi zabalím. Nakonec jsou velmi slušné fotky a docela pěkný dojem. Co mne opravdu dožralo a kdyžtak sem ještě posléze dám dokumentaci, je přidělování media vest. Na RZ Biskupice jsem zdokumentoval dva "fotografy", kteří měli media vestu Photo-video. Přitom měli nějaké přiblblé kompakty, navíc tam jen znuděně chodili a fotili zem, zavazeli a tak dále. Opravdu neuvěřitelné. A ti co to s focením myslí alespoň trochu vážně, museli stát o deset metrů dále, s těmito voly před sebou.

No a ještě mimochodem ... kde zmizly všechny onboardy z Barumky na mediasportu ?? Ještě včera jsem je tam viděl, dneska tam není nic, poslední je test Valdy před Barumkou ... nevíte o tom něco ?
FUSION Racing driver + RBR Physics Team
JaPan
N/1

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 29.08.2011 12:02

gonzo píše:Kýto nevím jak jsi myslel to srovnáníní nudných Hustopečí a Barumky? Co se týká harm. tak ten mají Hust. asi vůbec nejlepší z pohledu přesunu diváků. Ze sobotních 8 RZ se dají 4 stíhat komplet. Ale zpět k Barumce. Jinak víceméně s Tebou souhlasím, 2 RZ za den mě přijdou taky málo,druhá varianata je po cca 20-30 autech přejezd směr Semetín,ale za předpokladu,že tak přemýšlí každý druhý tak jsme radši neriskovali někde se zasekat a zůstat viset. Já jsem osobně nikdy nebyl příznivcem SS a beru ji jako nutné zlo. Nemám zapotřebí se nikde tlačit a ještě pozorovat 400 průjezdů a každý mě oslňuje. Ale budiš,ta atmosféra tam je. Na druhou stranu jsem slyšel v sobotu i nedělu hromadu nespokojených fanoušků,kteří čekali na busáku a na poslední chvíli jim tam vjel VIP kamion...Neviděl jsem ,znám jen z doslechu. Já vyjedu o půl osmé z Napajedel,před osmou relativně slušně zaparkuju pod Jižňaky a u OMV je slušně vidět. HA se tam pěkně točily. Ještě jedna věc k SS. Na eWRCu ve foru se rozpoutala diskuze k oldimerum. Údajně řada diváků na ně čekala marně ,aniž by měli ponětí,že nejedou celou trať,což považuji za podvod. Nikde v programu ani zmínka,že nejedou celou trať. Z amplionu se ozývalo že jsou na trati,ale prostě se nedočkali diváci. A co tam popisuje aktivní účastník s Bugatti,tak sami pořadatelé nevěděli kam je pustit,kudy je vypustit z SS a ve finále se museli včetně p. Samohýla přes plot dostávat už jako diváci zpět.
Ovšem co se týká soboty i neděle tak jsem spokojen,sjezd do Biskupic,druhý průjezd nájezd na šotolinu a servis. Neděle 2X v Jankovicích,viz video Luboše. A ten souboj o první flek prostě paráda akorát jsem se trochu divil,že Hanninen se nechytal.

S Oldtimery byl prý problém s nepovolením průjezdů přes koleje ze strany ČD až do 19:40. Já jsem letos u toho přejezdu byl a přesně v 19:40 ho první oldtimer přejel, byť tam jeli jen jednou a asi ne všechny. Naštvalo mě to ale samozřejmě taky...

Barumak píše:Jsou už nějaké ohlasy jezdců na RZ Maják, případně rychlostní průměry a budoucnost této zkoušky?

Průměr 111 km/h v druhém průjezdu je nejmíň z celé neděle, ale je to dané těma motanicema ve vesnicích. Mimo ně to je zralé na průměr tak 150 km/h. Mě osobně takto poskládané dohromady to nepřijde sportovně hodnotné. Je tam pár pěkných úseků, ale proložených dlouhatánskými rovinami na široké cestě...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 12:13

Podle posledních zpráv Pavel Valoušek zůstává v nemocnici. Kromě zranění rukou se prokázala ještě naštípnutá klíční kost. Zdeňka Hrůzu dnes ráno propustili z nemocnice. Pavel Vás všechny pozdravuje a děkuje Vám za podporu.

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod krb » pon 29.08.2011 12:30

nějaké foto z neděle:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
krb