Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Re: Barum Czech Rally Zlín 2011 [MMČR, ME, IRC]

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:56

JaPan píše:Mám tu jen takovou zajímavost ...

... tento rok jsem se na různých místech snažil o získání mediavesty na Barumku. Ano, je to pro normálního člověka skoro nemožné. Nicméně jsem se dověděl, že bylo asi 400 zájemců a mohlo se přijat pouze 150. Každopádně jsem si pak nemohl nevšimnout, jací "fotografové" s jakou technikou nakonec vestu mají a s jakým "zájmem" fotí místo aut zem (fotka č. 2)

Obrázek, Obrázek
Obrázek

Zkusím zjistit, o koho se jednalo. Každopádně zájem byl obrovský a redukovat se to muselo. V rámci ČR se většinou hlásí známá jména, takže se jejich fotografická úroveň dá jednoduše dohledat. U cizinců je to složitější a pokud si nějaký renomovaný magazín nanominuje "kompakťáka", není jednoduché to z akreditační přihlášky poznat.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 29.08.2011 22:58

Haryk píše:Nejprve omluva Plhusovi za absenci. Byl jsem po celým dnu na sluníčku tak zdechlej, že jsem nebyl schopnej se ani zvednout z postele. Snad mě tam Karel důstojně zastoupil ;)

A dotaz na znalé: Pkud Barrabášovi chyběl zápis ze seznamovaček, bylo nutný nechat hho jet tři dny, než ho vyloučili? U Valdy byl řev kvůli pár hodinám (oprávněně), ale tady se dělo tři dny co? Než se začnu štětit, tak se nejdřív ptám a dopředu děkuju za možný rozumný vysvětlení.

Jedná se o článek 9.3.3. z Mezinárodních sportovních řádů, nikoliv ze zvláštních ustanovení (u vyloučení uvedená definice má přesné znění dle přání sportovních komisařů). Robert ztratil jízdní výkaz někde mezi stopkou po posledních Halenkovicích a vjezdem do závěrečného servisu.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod evamilan » pon 29.08.2011 23:45

PLuto píše:Už v programu bylo zaznačené, že zákaz vjezdu bude už od JZD. Inkriminované místo nebylo v programu uvedené jako divácké (je ale pravdou, že VIP zóny by se mohly do programu zakreslit ve větším množství i mimo divácká místa), v diváckých místech byly VIP zóny zakresleny.

Jedná se sice o jinou příjezdovou cestu než tu,která vede přes JZD,ale pokud budou VIP zóny označené v programu,tak já budu spokojený.Jinak děkuji všem pořadatelům za moc hezkou barumku .Oldtimer Grand Prix byla ale bomba :!:
evamilan
Rally škola

Nový příspěvekod Haryk » úte 30.08.2011 03:48

Ano, JPP je můj oblíbenej zdroj a proto jsem se ptal tady :lol:
Ale vážně, díky za vysvětlení, blbě jsem pochopil citát toho článku v řádech a vztáhnul si to na seznamovačky.
Ještě jednou díky a nejen za vysvětlení, mákli jste si hezky, ale stálo to za to!
John píše:JPP, že ano. Barrable, respektive jeho navigátor, ztratil jízdní výkaz (jsem zapomněl napsat tu neděli, což pak dopsal Mirek), což bohužel je automaticky na vyloučení. A vyloučit posádku mohou jenom SK. Howgh. Stačí?

Haryk píše:A dotaz na znalé: Pkud Barrabášovi chyběl zápis ze seznamovaček, bylo nutný nechat hho jet tři dny, než ho vyloučili? U Valdy byl řev kvůli pár hodinám (oprávněně), ale tady se dělo tři dny co? Než se začnu štětit, tak se nejdřív ptám a dopředu děkuju za možný rozumný vysvětlení.

Nevidím nic špatného na fotografování broučků, nebo berušek, to jen k té fotce číslo dvě od JaPan ;) :lol: :oops:
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 30.08.2011 07:48

Něco už tu odpověděl Pluto, nicméně se vymáčknu i já:

Ad servis: letošní uspořádání bylo hlavně kvůli bezpečnosti, protože loni už to smrdělo velkým průserem. Že se to divákům nelíbilo, je jasné, nicméně loni byl servis nejslabším článkem sklízejícím největší kritiku a něco se s tím muselo udělat. Acom: červené pásky byly součástí VIP balíčku a v servisu sloužily k jediné věci - ke vstupu do cateringového stanu s občerstvením. Žádné vyvolené zóny, ze kterých by se snad dal lépe sledovat servis aut nebo tak něco, to je nesmysl.

Ad kamiony na SSS: v programu bylo jasně napsané, že tato zóna bude regulovaná a že se tam nedporučuje vstup. Pokud si to někdo nepřečetl a přesto tam šel, sorry. Loni tam bylo moc lidí a moc velký bordel, tak se tam daly kamiony, ze kterých toto místo může sledovat kontrolovatelné množství člověků. Bez kamionů by tam nesměl nikdo.

Ad veterání na SSS: o omezení trati na malý okruh nevěděl nikdo a věc se řešila až na místě. Je to samozřejmě škoda, ale taková prostě byla vzniklá situace.

Ad autobusy: vzhledem k uzavřené cestě ze Lhoty byl bus jedinou možností, jak se v Janišově dostat k RZ, a ohlasy jsou veskrze pozitivní (tedy n mínus Červ :D). Rovněž autobus ve Zlíně byl slušně vytížen, v jednu chvíli byl na Kudlov dokonce vypraven i druhý posilový bus. Takže toto je věc, která se jednoznačně osvědčila.

Ad Pindula: jak bylo řečeno už x-krát, Pindula byla zkrácená z technických důvodů, přístí rok už snad pojede zase dlouhá verze. Jestli tomu letošní varianta nesedla, nedá se. Lepší než to nejet vůbec.

Ad Maják: rychlostní průměr mě osobně mile překvapil. Ano, motanice tam jsou, ale jen dvě. Původní komárovská vložka patřila vždycky k pomalejším a přestože se na novém úseku od Zlína k Oldřichovicím nachází řada rychlých pasáží, je tam i hodně míst přímo v lese, které průměr srážejí samy.

Ad media vesty: problémů s akreditacemi je více a řeší se (a řešily se i těsně před rally). Nebudu se v tom pitvat více, nicméně je jasné, že to chce velký zásah.

Ad diváci: letos enormně přibylo arogantních a hrubých lidí, kteří absolutně nerespektují pořadatele a činovníky (pak se ale taky není co divit, že i pořadatelé jsou někdy hrubí na diváky). Rovněž nechápu ty, kteří na městské "uklízejí" své odpadky hluboko do křoví a nejlépe v metrové výšce tak, aby se nemuseli ani ohnout - přitom dva metry od nich stojí velkobjemový kontejner. Ještě včera se ve Zlíně nasbíralo kolem trati městské asi dvacet pytlů bordelu, přitom ta hlavní nálož byla uklizena už v pátek po RZ.

To je tak vše, co mě tak teď napadá.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » úte 30.08.2011 08:21

Co se týká Pindule,zaslechl jsem,že snad se má příští rok opravovat i spodní část,tak uvidíme.
A ještě něco k pořadatelům. Já osobně moc nerozumím (a to není problém jen Barumky),když hodinu před startem RZ přijede vedoucí RZ a posílá všechny diváky za pásku,z trati a podobně.Když nás v Biskupicích takhle vyhnal o dva metry dál (šlo o to schovat se do stínu),diváci se velmi neochotně posunuli,ale po odjetí se tam zpět schovali. To se moc nelíbilo pořadatelům,tak jsem se ho slušně zeptal "Komu jsem HODINU před startem prvního vozu nebezpečný a čekám odpověď" Pořadatelé se uklidnili a de facto všichni odpověděli něco ve smyslu "Víme,že je to pič....a,ale nechceme mít problémy" OK to beru, v praxi to pak fungovalo tak,že nás tam nechali,do prvních předjezdců a pak jsme všichni se v klidu přesunuli za pásku. To,že většina lidí potom chodila po trati 2-3 min před startem,to už vedoucí RZ a komisaři,nebo kdo to projíždí stejně nevidí. Prostě nerozumím té hodině dopředu,když v tu dobu tam kolikrát ani diváci ještě nejsou a Ti co dojeli ze Semetína,jak už jsem psal dobíhali na poslední chvíli. Ale pořadatelé většinou v pohodě...
gonzo
N/3

Nový příspěvekod JaPan » úte 30.08.2011 08:57

K těm páskám bych měl sám pár drobností, shodou okolností též z Biskupic. Jde o to, že třeba na začátku šotolinového úseku na rovině to bylo vypáskováno bůhví jak daleko a přitom to nebyl vůbec nebezpečný úsek. Potom byl sjezd, kde bylo kolem samé křoví, tj. vypáskovat a zároveň hlídat to tam nelze. Je opravdu nezodpovědné, že tam pár lidí neustále lezlo za balík slámy v nebezpečném místě a jen taktak, že je P.G. nesmetl v hodinách. Na druhou stranu ... pokud lidi pásky v nesmyslných místech prostě vyženou pryč, protože se tam z dálky není na co dívat, tak logicky hledají skulinky, kde by se mohli podívat trochu blíž. Takže bych opravdu zvážil, zda ty pásky je nutné všude takto nesmyslně dávat daleko od trati. Je to jen kontraproduktivní. Kdyby byly normálně, lidi by byli radši tam a nemuseli by lézt tam, kde je to nebezpečnější, ale není to zapáskované.
FUSION Racing driver + RBR Physics Team
JaPan
N/1

Nový příspěvekod Ondra WRC » úte 30.08.2011 09:24

Freddy Loix na Barum Rally od Kevina Marese:

Škoda UK na Barum Rally:
Ondra WRC
N/4

Nový příspěvekod Line » úte 30.08.2011 11:44

phpBB [video]