Zajímavé články z internetu

Re: Zajímavé články z internetu

Nový příspěvekod forde » čtv 20.10.2011 08:38

Zaměstnanci Abarthu rozkradli řídicí jednotky za milion eur.
http://www.autorevue.cz/zamestnanci-abarthu-rozkradli-ridici-jednotky-za-milion-eur
forde
A/5

Nový příspěvekod gnosis » pát 21.10.2011 12:38

Haryk píše:Tak to si v létě pojezdíš :lol: a na podzim budeš kupovat nový zimačky :roll:
Jó, někdo má...

Mám takovou zkušenost s firemním Fusionem, sjeté (4-5 mm) zimní se dojížděly přes dva roky! Předloni po zimě se řeklo, že se přes léto dojedou, ale světe div se vydržely tam až do letošního léta! Najelo se na nich dalších 35 tis. km a to přes dvě teplé léta. Celkem 55 tisíc km a byly to Michelin Alpin!!! Ale posledních 5 tisíc už byly hodně sjeté, ale stále tam bylo 1,8 mm a tak se jezdilo...., až letos v létě se koupily nové letní.
Taky jsme nad tím kroutili hlavou, že to není možné. Ale žádný závodník s tím nejezdí, jen v ostrých zatáčkách to bylo poznat že to nedrží. Na takové to normální ježdění po okreskách nebylo poznat, že se jede na lepivých zimních.
gnosis
N/1

Nový příspěvekod gonzo » pát 21.10.2011 14:19

Pokud jsem viděl testy zimních pneu,tak je to vlastně průměr ze tří hodnocení. A to na suchu,mokru a sníh s ledem dohromady. Proto vítězí gumy které jsou "de facto" univerzální gumy. A jak psal Mirek,pokud člověk nebydlí někde v horách,tak většina zimního ježdění je na mokrém,suchém,popř. promrzlém asfaltu. Toho sněhu a ledu je tu opravdu málo.Ale ti co bydlí v horském prostředí, volí pneu,které v hodnocení vítězí právě ve sněhu a podobném marastu ,ale to musí být už opravdu drapák,který se tam hodí,ale je pravda,že pokud není sníh tak jsou horší než ty vítězné gumy z testů. Já mám Vraníky Diamond a na sníh a led bych jiné nechtěl. Na druhou starnu budu-li denně jezdi po D1 tak zvolím např.GY UG 8 ,Continental....
gonzo
N/3

Nový příspěvekod sloní kýta » pát 21.10.2011 21:09

...Proto jsem psal, že sucho je zohledněno jen 15%, kdežto sníh, led 30%. Já ujedu na sněhu za celý rok asi tak 200km, ročně pak +/- 12500km. Na předchozích Nokianech WR (2?) jsem ujel jednu zimu (1/2 roku) a celé dvě sezony, tzn. celkem asi 30000km. Pravda, výjimečně dálniční provoz (500 km/rok), tak se pneu nezahřeje (ale tím netvrdím, že 130 km/hod pneu neznají-určitě víc jak 500 km/rok). Pravdou je, že nesedí jak letní, tzn. jestliže jsem schopen na letních projet určitou zatáčkou při počátku "hrnutí" 80kou, pak na nových zimních lehce pod 70, na ojetých (cca 2mm vzorku) lehce pod 80. Výše zmíněné zpomalující se opotřebení vzorku jsem zaznamenal rovněž - první dva milimetry mizí před očima, pak stále méně. To si vysvětluji kóničností jednotlivých segmentů a jejich sjížděním - tím zmenšujícím se měrným tlakem (plocha vzorku narůstá, plocha drážek se zmenšuje), ale snad ještě větší význam má průhyb jednotlivých segmentů vzorku ve vztahu k jejich výšce (energie=teplo). Ale to je jen můj laický názor - vše může být jinak.
Na výše uvedených Nokianech jsem ani v nejmenším nezaznamenal oproti předchozích letních Michelinech, Pirelli zvýšenou hladinou hluku, prostě žádné známé hučení (které i při své hluchotě nesnáším) zimáků. Proto jsem, jak jsem avizoval, zakoupil Nokian WR D3 u Pneunet.cz za á 1490,-Kč včetně dopravy v rozměru 15´ 195/65 (prosím, neberte to jako reklamu, jen vyjádření mé spokojenosti ((v dnešní době slibotechen, nevstřícnosti a omylů)) s jednáním a službou - v pondělí po pracovní době domluveno, objednáno, ve středu na místě). ...Mm; Svijany mne taky neplatí (Bohužel, jak většina z vás si pamatuje, ten výstav jsem jim začal já + Foly)

pokud můj výlev čte nějaký profesní pracovník co rozumí gumám, tedy spíše pneumatikám, budu rád gdyž provede osvětu - dík!
pokud můj výlev čte nějaký profesní pracovník Svijanského pivovaru, e-mail v redakci k dispozici, bankovní spojení zašlu!
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod Mirek Fric » ned 23.10.2011 12:23

Část z Vás si asi všimla, že během týdne nešlo motorsportforums.com. Výpaddek byl způsobený útokem hackerů...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.10.2011 21:42

Super Lady z Ugandy vyškolila muže a je první šampionkou země v rallye

Neměla nejsilnější a nejrychlejší auto, co by mělo nejlepší odpich na startu. Její úspěch ovšem zařídil nejlepší um za volantem. Susan Muwongeová se stala první ženou Ugandy, která vyhrála titul v rallye. Za zády nechala všechny ambiciózní muže.

Historické vítězství bylo koncem úžasné cesty, kterou učitelka základní i střední školy, matka a muzikantka letos zvládla. Celkovou výhru ve svém Subaru N10 zpečetila vítězstvím v závěrečném podniku seriálu - Independence rally.

"Jsem šťastná, že jsem první ženou," řekla pro Daily Monitor. "Je to sladké vítězství, protože cestou k němu jsme narazili na řadu negativních reakcí od mužských soupeřů. Já jsem ale vždycky měla víru, která mě a mého navigátora hnala kupředu."

Byl to kontrast mezi Muwongeovou roku 2011 a tou, která když před pěti roky za volantem začínala, nabourala svůj vůz v každém druhém závodě. Tentokrát se nehnala za úspěchem hlava nehlava, místo toho předváděla vyrovnané výkony - byla jedinou závodnicí v letošním poli, která dokončila všech šest závodů. Vyhrála hned ten první v Mbaraře, což ji nakoplo. Pak triumfovala ještě jednou, k tomu dvakrát vystoupala na stupně vítězů a urvala cenné body v dalších dvou soutěžích.

Super Lady, jak 34letou ženu doma v Africe přezdívají, si nakonec na konto připsala 465 bodů. Nejbližší pronásledovatel, dvojnásobný mistr země Ponsiano Lwakataka, jich měl 340.Příští rok, až se zase motory závodních speciálů rozjedou, ona možná za volantem nebude. "Moc jsem trpěla, muži nechtěli, abych ten titul získala. Je možné, že mě nebudou chtít v závodech vidět," dumala závodnice. "Mám v plánu, že si za rok dám pauzu. Ale jestli sponzoři řeknou jinak..."

Super Lady není ovšem první šampionkou ze světa rallye, známá francouzská pilotka Michele Moutonová vyhrála v roce 1986 s Peugeotem Německé mistrovství.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/super-lady-z-ugan ... rsport_fil
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod vyshi » stř 26.10.2011 14:07

trochu mimo rally misu
projekt studentske formule CVUTu zacina slavit uspechy
http://auto.idnes.cz/automoto.aspx?c=A1 ... tomoto_hig
kdyby mel nekdo zajem znat podrobnosti, urcite vam je sezene mirek, jehoz bratr je v projektu angazovan :)
PROTON nebo SUBARU, stejně půjdu do baru!
vyshi
A/6

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 26.10.2011 15:42

vyshi píše:trochu mimo rally misu
projekt studentske formule CVUTu zacina slavit uspechy
http://auto.idnes.cz/automoto.aspx?c=A1 ... tomoto_hig
kdyby mel nekdo zajem znat podrobnosti, urcite vam je sezene mirek, jehoz bratr je v projektu angazovan :)

V článku je několik nepřesností (například elektroformule ve skutečnosti ještě nikde nesoutěžila z důvodu zkratu regulátoru těsně před odjezdem na Hockenheim) a diskuze je celkem plná nesmyslů, ale tak už to bývá :)

Jinak letošní výsledky spalovacího auta FS.03 jsou 7., 6. a 2. místo absolutně s absolutně nejrychlejším výsledkem v disciplíně akcelerace v Katalánsku.

Web týmu je http://cartech.cvut.cz/
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 26.10.2011 15:43

Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní (foto, video, ...)