RallyShow Uherský Brod [volný]

Re: RallyShow Uherský Brod [volný]

Nový příspěvekod Chorda » stř 14.11.2012 14:23

kein: "a pokud bych hodnotil výběr pořadatelů mé zkušenosti jsou katastrofální, není tu žádná selekce, na místech kde v minulosti došlo k fatálním haváriím bývají z drtivé většiny nekompetentní lidi, potažmo v poslední době výše vzpomínané děti…" - no jo, ale co s tím? Kde sehnat ty zodpovědné moudré s přirozenou autoritou, kteří budou den či dva stát za každého počasí kdesi u trati za "párek, kafe a pár korun na pivo"? Celou dobu tvrdím, že je třeba zpoplatnit rally s tím, že peníze vybrané od diváků půjdou výhradně na odměny pořadatelům, ale jak někde řeknu (napíši) "platit" (a nemuselo by to být nijak moc, např 20,- Kč/RZ - to je cena 1 piva v hospodě), tak je oheň na střeše. :twisted:
GO, PETTER, GO
Chorda
A/5

Nový příspěvekod Miloš-V » stř 14.11.2012 14:29

Spíš je ale jiný problém, zpoplatnění by bylo asi jedno z nejlepších řešení, ale jak zařídit, aby se podařilo vybrat od všech po celé délce RZ?
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod jonas3 » stř 14.11.2012 14:30

Můžete mi někdo popsat ve stručnosti, v čem spočívá onen zmiňovaný zákaz rallye ve Švýcarsku? Hojně o tom diskutují mediální krysy... Díky
Valach v Liberci
jonas3
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 14.11.2012 14:40

Miloš-V píše:Spíš je ale jiný problém, zpoplatnění by bylo asi jedno z nejlepších řešení, ale jak zařídit, aby se podařilo vybrat od všech po celé délce RZ?

Podle mne není možné vymáhat zaplacení vstupného na pozemku, který Ti nepatří nebo ho nemáš pronajatý, tudíž já osobně chápu placení vstupného na rally za určitou formu dobrovolného příspěvku. Možná to jinde ze zákona ošetřené mají a nebo jsem já mimo co se týče našeho práva, ale zatím mi nikdo nevysvětlil, že by tomu mohlo u nás být jinak.

jonas3 píše:Můžete mi někdo popsat ve stručnosti, v čem spočívá onen zmiňovaný zákaz rallye ve Švýcarsku? Hojně o tom diskutují mediální krysy... Díky

Ve Švýcarsku zákaz rally podle mne není. Jsou tam zakázané okruhové závody a to už od padesátých let.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JanO » stř 14.11.2012 14:41

Mirek Fric píše:...Nicméně postavit bezpečnost diváků na předpokladu, že posádky nehavarují, je přece absurdní.

Stejně jako na předpokladu, že pořadatelé jsou podél trati jen na to, aby někam přibili tisíce cedulí zakázaný prostor.
JanO
A/5

Nový příspěvekod vyshi » stř 14.11.2012 14:49

jonas3 píše:Můžete mi někdo popsat ve stručnosti, v čem spočívá onen zmiňovaný zákaz rallye ve Švýcarsku? Hojně o tom diskutují mediální krysy... Díky

http://en.wikinews.org/wiki/Switzerland_lifts_ban_on_motor_racing

nejsem si jisty, jak se to dotykalo rally, ale okruhy to zahrnovalo urcite
PROTON nebo SUBARU, stejně půjdu do baru!
vyshi
A/6

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 14.11.2012 14:51

Miloš-V píše:Spíš je ale jiný problém, zpoplatnění by bylo asi jedno z nejlepších řešení, ale jak zařídit, aby se podařilo vybrat od všech po celé délce RZ?

S návazností na předchozí diskuzi - takže po místních budu chtít nejen to, aby zůstali zavření doma, ale kdyby nedejbože chtěli vylézt ven, tak ještě i poplatek? To asi ne.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 14.11.2012 14:52

Miloš-V píše:No oni od roku 2006 do velkých enek přidali velké brzdy, osmnáctky ráfky, lepší gumy, lepší převodovku, několikrát se zvětšil restriktor, ale pořád jsou to jen produkční vozy... Takže cesta by mohla být třeba v návratu těchto aut do mantinelů skupiny N.

Todle je jedna z věcí, se kterou jsem se už obrátil na Svaz rally a se kterou chceme v nejbližších dnech i do FIA.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod John » stř 14.11.2012 14:53

Ve Švýcarsku žádný takový zákaz není, vymyslel si to nebo upravil opět nějaký mediální 'odborník' na rally. Jede se tam regulérní šampionát, nejdou se okruhy (Švýcarsko žádný skutečný nemá). Když jsem na toto upozornil redakci tyden.cz , de facto to po několika mailech skončilo tím, že upravili formulaci zákazu rally na zákaz okruhů s tím, že podstatné na tom je, že to jde zakázat a je jedno, jestli jde o rally, nebo něco jiného.
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod JanO » stř 14.11.2012 14:54

Vstupné? Pořadatelům nikde nic nepatří - ani komunikace, ani pozemky, nic. Vlastníky nějak uprosí, ti se nad chudáky pořadateli slitují... Neměli by náhodou být v případě dělení výtěžku vstupného na prvém místě? To je jeden aspekt, druhým je to, že na výběr je potřeba dost lidí - nemůže to být kde kdo, zastavují auta, což je bez oprávnění samo o sobě průser... Někde to dělají agentury, které si nechají polovinu, potom přijde obec se svým nárokem na odvod ze vstupného... Moje propočty pro naše podmínky nikdy nevyšly tak, že by to stálo za ty starosti.
JanO
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012