Barum Czech Rally Zlín [ME, MMČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín [ME, MMČR]

Nový příspěvekod Gurun » pon 02.09.2013 07:57

Ti magořI v té Toyote jsou přece dobře zdokumentováni na fotkách vč. toho jak brzdí soutěžní vůz, tak by je mohli začít pořadatelé klidně za pomoci právníků řešit a přeji si aby tomu tak bylo.
A jinak i ode mě míři velké poděkování všem, kteří se na letošní BR podíleli, byla to krásná soutěž, organizačně perfektně zvládnutá. Přeji vše dobré a už teď se těším na příští ročník. Ještě jednou DĚKUJI!
Gurun
A/5

Nový příspěvekod prog » pon 02.09.2013 08:58

Barumka byla letos povedená, se slabší účastí nic neuděláme, měl jsem strach, kde všude narazím na zakázané prostory a vypáskování "kilometr" daleko, ale uznávám, že to bylo vesměs rozumné (třeba jen o strom dál), ale třeba na Trojáku, část zvaná Podhoran-Stadion, to bylo dle mého přehnané. Naprosto chápu únikovou zónu v tečně zatáčky, kde by na trávě (hlavně mokré) těžko i do kopce brzdili, nicméně při příjezdu do ní páska daleko, jako by se to jelo v opačném směru (a to jsme nad úrovní cesty) a hlavně za zatáčkou, kde nebyla páska vůbec a tudíž nás pořadatel logicky nepustil, přitom se jedná o bezpečné místo 10m na břehu nad auty, kam by se nevyškrábali přes škarpu ani kdyby chtěli. Proč to celé píšu? Jen chci upozornit, že by se mělo přihlédnout ke stavu cesty a ke skutečné rychlosti, jakou se zde projíždí a která je zde relativně nízká např. oproti uzkákaným místům na Pinduli, kde letí 140-160km/h
Nevíte, co se stalo přesně v Komárově, kde se prý porvali a jela tam sanitka mezi RZ a pak znova při druhém průjezdu? Šlo o "fanoušky" nebo místní hospodskou rvačku?
prog
Rally škola

Nový příspěvekod Mates » pon 02.09.2013 09:43

Neberte to jako kritiku pořadatele (ti s tím stejně nic nemůžou dělat), ale když jsem tak stál na letošní Barumce...a rozhlídl se kolem sebe a přemýšlel, tak mě strašně mrzelo, kolik lidí je tam ... ne trochu po pár pivech, ale totálně nažraných tak, že ztrácejí nejen soudnost ale i schopnost vnímat...co z toho ti lidi mají že v lepším případě leží někde na zemi otočení k trati zády? V horším případě natlačení pod páskou a cpou se čím dál víc do cesty i když nemohou ani stát, to je věc která mě strašně moc zamrzela...protože kde je zodpovědnost? Takoví lidi by na rally chodit neměli, protože občas uměli být velice otravní a to nejen na své kamarádíčky, ale také cizí lidi nebo dokonce na pořadatele a to pouze v lepším případě, v tom horší umí být pořádně sprostí ... a to taky na děti (jak jsem se sám přesvědčil) nebo na pořadatele...to potom navíc všem pořádně kazí zážitek.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod šlomil » pon 02.09.2013 10:22

Ta "dakarská" Toyota stála včera večer v Malenovicích.Myslíte,že to bylo vyloženě na Rujbra...nebo tam vjeli jen tak?
šlomil
N/1

Nový příspěvekod liposh » pon 02.09.2013 11:31

S letošní Barumkou rámcová spokojenost, ale mám pro pořadatele skvělý tip ke zlepšení. Na diváckých místech by mohla být vždycky aspoň 1 Toi-Toika. Aspoň na těch, které jsou zaznamenané v programu. Start Trojáku v Lukově byl uplně prototypem takového místa. V programu psáno jako supertip, 3 zatáčky obsypané lidmi, 4 pojízdné bufety ...a žádný záchod. (Vzkazuje přítelkyně) :)
Mimochodem ti policisté mě nepřestanou nikdy fascinovat. Na první průjezd jsem tam dojel a dostal se až ke stopce a výběru vstupného u té dolní cesty, kde jsem stál na trávě u pána, který mi to povolil jako 5. auto od stopky a taky poslední. Když jsem dojel na druhý průjezd, už jsem v Lukově nesměl odbočit u domova důchodců a musel to dát na hřiště. Když jsem pak šel po dalším kilometru cesty kolem toho pána v té ulici,kde tentokrát bylo ještě prázdněji, jen jsem na něj krčil rameny.
liposh
A/5

Nový příspěvekod sloní kýta » pon 02.09.2013 12:51

Tak to asi neznáš přísloví; " Drzé čelo - více než poplužní dvůr".
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 02.09.2013 13:59

Jedna věc mne ještě napadla. Když jsem byl na shakedownu na stejném místě jako v roce 2008 a kde jsem od té doby nebyl, tak jsem měl pocit zrychleného filmu. Podvozky a tlumiče se za těch pár let změnily hrozně moc a auta v zatáčkách neskutečně drží. Ostatně na Hvozdné časy odpovídaly tomu, co tam Honza Kopecký zajel s Fábií WRC (když si stopnete úsek shakedownu na onboardu Honzy ze Slušovic 2004, tak dostanete čas 1:47; letos to bylo za 1:51, ale se startem z místa a s retardérem, takže ve výsledku +- totéž, co s WRC).
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » pon 02.09.2013 15:14

Teď jsem jel přes Bunč na Modrou a jak bylo divácké místo u odbočení z Jankovic, tak cca 100m od něho (směr Modrá) leží pytle s odpadkama po včerejšku. Zřejmě od stánkařů a Maďarů co tam nocovali. Během pár dnů do bude rozcupované a bude to všude a zase bude argument proti BR. Chtěl jsem to i naložit do auta a odvést domů do popelnice ale nevlezlo by se to tam. Tak alespoň touto formou se snažím na to upozornit, snad se to k někomu s BR dostane. Pak tuším ještě někde kolem třetí hájenky je pohozená páska i s tím klackem a někde na pár stromech visí různé upozorňující plakáty. Neberte to prosím jako nějaké napadání,ale jak jsem psal, záleží mi na BR aby měla dobré jméno.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 02.09.2013 16:50

Rychlostní zkoušky se na finálku dočišťují v relativně malém počtu lidí během týdne po rally předtím, než budou jednotlivé úseky shlédnuty a předány (správci komunikací, obce, polesí atd.). Pokud jsou někde pytle, tak je to už nachystané na finální svoz.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 02.09.2013 18:09

Na tomhle sestřihu záběrů z Eurosportu (mimochodem hodně akčním) je i pekelná rána Hádika.

phpBB [video]
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2013