Vozy kategorie WRC (Rally1)

Re: Vozy kategorie WRC

Nový příspěvekod Plhus » sob 15.02.2014 21:32

MG ještě žije?
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod PLuto » sob 15.02.2014 22:06

Žije. Něco málo jsem k tomu napsal tady: http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=16099
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Miloš-V » sob 15.02.2014 22:41

Dvoukolky to špatné nebyly, S2000 měla, jak by řekl Armin Schwarz, potenciál. Navždy to ale bude značka spojená s Group B, s tím nikdo nic nenadělá. Byla by nicméně paráda vidět na tratích MS zpátky další legendární značku. Co mě ale překvapuje daleko více je fakt, že ukrajnský soukromník si jen tak doma na koleni vyvíjí WRC - to by ještě bylo pochopitelné, takových pár bláznů už bylo, ale ještě ke všemu (zatím) bez výchozího auta?!
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod PLuto » sob 15.02.2014 22:53

Alex je svým způsobem blázen. Projekt je zatím stále ve výchozím stadiu vývoje. Už byla domluvena značka, ale nakonec to kvůli malému počtu prodejů aut nedopadlo. Proto se začala hledat náhradní varianta. Díky tomuto hledání projekt minimálně půl roku víceméně stojí...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » ned 16.02.2014 01:23

Miloš-V píše:Dvoukolky to špatné nebyly, S2000 měla, jak by řekl Armin Schwarz, potenciál. Navždy to ale bude značka spojená s Group B, s tím nikdo nic nenadělá. Byla by nicméně paráda vidět na tratích MS zpátky další legendární značku. Co mě ale překvapuje daleko více je fakt, že ukrajnský soukromník si jen tak doma na koleni vyvíjí WRC - to by ještě bylo pochopitelné, takových pár bláznů už bylo, ale ještě ke všemu (zatím) bez výchozího auta?!

MG3 už několik let existuje, jen se o tom v našich končinách moc neví. Problém je v tom, že značka má nyní čísnké majitele a nejvíc funguje právě v Asii, jediný evropský trh, kde se MG nabízí, je kvůli tradici pouze Británie.

Obrázek
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Miloš-V » ned 16.02.2014 12:08

No, když si vezmeme, jak dopadlo Mini WRC (a to za ním stál Prodrive!), tohle je podle mně odsouzeno předem k zániku. Nechcibýt pesimista, ale moc to mu nevěřím.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Walach » ned 16.02.2014 12:54

Mě stále udivuje, jak jsou lidé překvapení z toho jak (ne)fungoval Prodrive v projektu MINI, když byli neschopní už po dobu několika let ještě předtím, než kdokoliv z nás vůbec o MINI WRC přemýšlel.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod Ruba » ned 16.02.2014 12:59

Podle mě to bude úspěšný projekt a VW bude hnedka v první sezoně sesazeno z trůnu....
Ruba
A/5

Nový příspěvekod Miloš-V » ned 16.02.2014 15:08

O (ne)schopnosti Prodrivu jsem nic nenapsal, myslel jsem to prostě tak, že tady je paralela velké stáje s obrovskými zkušenostmi (ať už v jakékoli aktuální formě) a malého teamu ukrajinského soukromníka.

Walach píše:Mě stále udivuje, jak jsou lidé překvapení z toho jak (ne)fungoval Prodrive v projektu MINI, když byli neschopní už po dobu několika let ještě předtím, než kdokoliv z nás vůbec o MINI WRC přemýšlel.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod PLuto » ned 16.02.2014 16:00

Miloš-V píše:No, když si vezmeme, jak dopadlo Mini WRC (a to za ním stál Prodrive!), tohle je podle mně odsouzeno předem k zániku. Nechcibýt pesimista, ale moc to mu nevěřím.

Celý projekt Mini WRC zanikl právě kůvli Prodrivu, respektive kvůli Richardsovi a jeho finanční politice. Celý projekt byl postavený na tom, že BMW dodá motor a pomůže zafinancovat vývoj, finance na provoz týmu si pak měl sehnat Prodrive externí cestou. Respektiva, taková byla dohoda mezi oběmi subjekty. Richards počítal s tím, že z BMW 'pumpne' mnohem víc peněz a že BMW nenechá projekt v rozběhnutém stavu padnout. Přepočítal se a BMW se uchýlilo k tomu, že zaplatilo plat Dani Sordovi, ale dál už nechtěli vyhazovat peníze nad původní dohodu... A tak to Richards, který nebyl schopen jiného partnera sehnat (kdo ví, jestli a jak intenzivně ho vůbec hledal), zabalil a šel zkoušet štěstí jinam...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Technika