Barum Czech Rally Zlín [ME, MČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín [ME, MČR]

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.08.2015 02:37

Mirek Fric píše:Osobně nerozumím tomu, proč Pech, který jede 3 závody ME (a myslím, že na začátku roku se zvažoval i čtvrtý) nezaplatil tu registraci už před Jännerem. Stejně ji nakonec zaplatil před Barumkou, takže akorát přišel o možnost být víc vidět na Jänneru. Ale co už, moje věc to není.

Na Jänneru nejel hlavně kvůli gumám a podvozku. Registrace byla jen zástupný problém.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.08.2015 02:45

Tomáš píše:Částečně máš pravdu. Za nějakých 80 000 Kč si koupíš v podstatě jen lepší startovní pozici. Pak tam jsou ještě drobnosti jako více místa v servisní zóně. Slibovaný větší prostor v mediích se nekoná, protože nakonec si tu registraci stejně zaplatí skoro všichni, kteří jedou na špici a kteří by měli být v televizi i tak. Jo, a ještě jsem zapomněl na možnost získání prize money, to se týká ale zase jenom těch vůbec nejlepších. A aby v tom nebyl moc velký chaos, tak prize money se netýká vozů RRC, tedy v případě barumky konkrétně Pecha.

Ono je to komplexnější. Problém je v tom, že ve vedení Eurosportu jsou lidi, kteří rozumí marketingu, ale už ne tolik sportu. Snažili se najít způsob, jak přilákat nové posádky, jak zvýhodnit ty, co jezdí pravidelněji. Tak vymysleli registraci po vzoru WRC2 a do toho prize money. Důvod startu zaregistrovaných posádek vepředu je jednoduchý - helikoptéra má omezenou dobu na létání a i pro statické kameramany je lepší mít všechny pro ně zajímavé posádky pohromadě (jak jsem psal, hledí na to z marketingového hlediska, ne sportovního). Původně to mělo být tak, že by v ME bodovali jen zaregistrovaní, ale to jim FIA v prosinci zatrhla. Každopádně ani lidi z Eurosportu nečekali, že se registrace takto zvrhne, počítali tak cca 20 posádek + juniory. Respektive, počítali, že se zaregistrují jen ti, co ME pojedou. Chybí jim zkušenost ze "starého" ERC, kde se v Itálii posádky registrovaly jen kvůli lepšímu startovnímu pořadí. A do tohoto stavu se to zvrhlo i letos (což jsem jim predikoval už někdy v říjnu, kdy se poprvé vytasili s tímto nápadem). Pochopili, že přestřelili. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat příští rok. Návrhy ze strany FIA i Eurosportu vypadají rozumněji, ale jestli se podaří najít shodu či zda to FIA rally komise nepostaví na hlavu, toť otázka...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 24.08.2015 05:16

PLuto píše:Na Jänneru nejel hlavně kvůli gumám a podvozku. Registrace byla jen zástupný problém.

ona ta investice do kol, gum, podvozku, kvůli jediný soutěži mnohokrát přesahuje cenu za registraci

Fred píše:Jo, to je mi jasné. Ta registrace do ME ale v mnohém postrádá svůj smysl.

smysl to samozřejmě má, naplnit Ribeirovu kasu, to, že tím kastujou jezdce domácího šampionátu, kde se soutěž pořádá a bez kterých by si mohli ERC pořádat tak akorát doma na dvorku, je jim úplně jedno, ostatně i Pluto to ve svým postu potvrzuje
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod gonzo » pon 24.08.2015 07:13

Máte někdo představu, resp nějaký seznam, kdo zítra bude jezdit na testování v Zadveřicích?
gonzo
N/3

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.08.2015 12:16

Já myslím, že seznam bude zajímavý a určitě se bude na co koukat. Předpokládám cca 20 aut.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 24.08.2015 13:10

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod kukyn » pon 24.08.2015 15:37

kdo bude zitra testovat?vim jen o kostkovy.
kukyn
Rally škola

Nový příspěvekod Pavel » pon 24.08.2015 16:11

Nevíte někdo, jestli pojedou na městské RZ před historikama ještě ty staré doutníky? Bylo to vždycky pěkné pokoukání ale letos jsem o tom zatím nic nečetl.
Pavel
Rally škola

Nový příspěvekod luboš » pon 24.08.2015 16:30

Robert Consani

phpBB [video]
luboš
N/2

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 24.08.2015 17:12

Pavel píše:Nevíte někdo, jestli pojedou na městské RZ před historikama ještě ty staré doutníky? Bylo to vždycky pěkné pokoukání ale letos jsem o tom zatím nic nečetl.

Ano, opět se bude dýmit luft a mastit zem :D
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015