Mistrovství Itálie

Re: Mistrovství Itálie

Nový příspěvekod Melmisek » pon 10.10.2016 13:30

Já byl na známém místě shakedownu a 1. 3. RZ, po šotolině série asi 5-ti zatáček. Pořadatelé (myslím tím ty s vestou, co stojí u trati na předepsaných místech) kromě shaku neřekli nikomu ani slovo, kde můžou nebo nemůžou stát. Při shaku ještě měla pani a pán snahu něco korigovat. Při prvním průjezdu byli lidi ještě celkem ukáznění, stáli za páskou (metr vysoká ohrádka viz neměcko a monte). V pauze byli lidi všude, před druhým průjezdem byl pokus komisařů (všech, co jeli kolem v autě) vyhnat lidi z unikových zón, či nebezpečných míst, jenže, jen co odjeli, vše bylo zase zpátky. Pořadatel ale byl celou dobu přítomen, jen koukal a stál dál, žadná sebemenší snaha. Až mě ale zaráží, co jsou všechno lidi vymyslet, kam si stoupnout. Je pravda, že jsme z ČR zvyklý na něco jinýho a stojíme asi slušněji než lidi z jiných zemí, navíc já už utíkat před autem nechci a chodit na pohřeb už vůbec ne, italové, němci atd, jen co se ožerou, jsou k nezastavení.

Jinak mě Legendy celkem zklamaly, možná za to může počasí, kvalita pole (myslím spektrum aut) už není to, co bývala, možná i jezdecké obsazení. Zážitkem byl Paddon, Gronholm, Diana, Klausner a jeden angličan (bohůžel nevím jméno). Byl někdo třeba na Eifel rally, či něco podobného?
...ŠkodaUltrasGang...
Melmisek
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 10.10.2016 13:36

Dovolím si sem zkopírovat text Jiřího Jírovce z diskuze na ewrc:

Ke kritickému místu se přijíždělo na polovytočenou šestku (Corolla WRC) a bylo nutné brzdit PŘED horizontem.Na něm totiž byly dva přechody vyvedené v klouzavé modré barvě a následovalo levé odbočení 2x. Dále zde bylo dost šrafovaných polí v bílé čárové barvě. Měli buď chybný rozpis nebo ho jezdec nerespektoval. Dále je na jednom videu vidět, že se dostal levými koly na bílé čáry bez adheze a bylo hotovo..
Nicméně letos bylo zabezpečení nebezpečných zon přímo tragické. Lidé stáli ve vysloveně nebezpečných zonach a to nemluvím o pořadatelích a fotografech ve vestách nesmrtelnosti... Co si můžete myslet o chlapících, kteří stojí přímo proti velkým brzdám a za zády mají 4m betonovou zeď bez jakékoliv možnosti úniku atd..atd. Obávám se, že Legendy sežerou sami sebe :-(

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=29268&title=rallylegend-2016-predcasne-ukoncena
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Melmisek » pon 10.10.2016 13:39

Plně souhlasím s jeho poslední větou...
...ŠkodaUltrasGang...
Melmisek
N/2

Nový příspěvekod Plhus » pon 10.10.2016 14:51

Bohužel, letos druhé úmrtí na legendách...

Tuším že právě rozpis a umění řídit auto je u mnoha "sběratelů" ten největší problém. A uřídit to na takové vodě je o to horší. Podle různých videí to tam letos smrdělo na mnoha místech.

Jak mi včera napsal jeden kamarád, retro se vším všudy... :(
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Haryk » pon 10.10.2016 15:00

já vám nevím, ale pokud člověk jezdí od roku 99, tak už si rozpis asi napsat umí, ne?
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 10.10.2016 15:09

Já myslím, že je úplně jedno, jestli byla chyba v rozpisu, jezdec ho přeslechl, nebo to prostě přestřelil.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » pon 10.10.2016 15:11

To si myslím taky...
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Haryk » pon 10.10.2016 15:56

souhlas s oběma a proto by únikovce neměl stát ani divák, ani traťák a už vůbec ne traktor, nebo hasičský auto, jednoznačně pořadatelskej průšvih
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Prokop Siwek » pon 10.10.2016 21:19

Zdravím všechny. K Legendám mám vztah, i pro tu svobodu a uvolněnou atmosféru, která mi chybí u nás. A samozřejmě pestrou startovku. Ale... to ale jsem se pokusil shrnout do jednoho textu: http://motorsportrevue.cz/novinky/clank ... eprekvapil
A mám dotaz. Letos jsme tam s redakcí nakonec nejeli, jak píšu v tom článku, rádi bychom za rok. Co od příštích Legend očekáváte vy, co jste tam byli už xkrát?
Prokop Siwek
Rally škola

Nový příspěvekod rallymag » úte 11.10.2016 14:12

Legendy jsou pro mě srdcovka už "iks" let co tam jezdím. Je to vlastně jediná soutěž, kterou za rok navštívím /v našich luzích a hájích jsem to dávno zabalil/.
Co se mě líbí : atmosféra, každoroční setkání s žijícími legendami rally, nasazení jezdců
Co se mě nelíbí : už několik let se stydím za to, že jsem ze stejné země jako ti, co od rána nosí v ruce plechovkáče, které po vypití pohazují na zem ev. jedou tvrdý alkohol a chovají se jako hovada....nejsem abstinent, ale když někam jedu přes 1000km, tak to nechápu. Já si dám taky u večeře dobré italské víno, ale přes den si užívám jinak.
Za těch několik let celá původně "klubová" akce přerostla v monstr akci, která nemá konkurenci. Postupně se mění i přístup pořadatelů od absolutní benevolence k upozorňování ev. k vykazování z nebezpečných míst. Páskování se posunulo v některých místech i o dost "dozadu" :-)
Místo, kde došlo k nešťastné události znám z cest do Starého města. Už ve čtvrtek bylo vypáskováno. Podle mě tam musela být i souhra náhod, že někdo musel v danou chvíli přecházet za balíky. Podle videa stála většina diváků na vyhrazeném místě.
Italskou scénu sleduji už pár desítek let. Někde se objevují názory, že tam jezdí amatéři na silných vozech. To je velká lež!!! Většina pilotů jezdí regionální soutěže a rozhodně to nejsou žádní nováčci...

Co čekám? Že vydrží spolupráce pořadatelů s VW /ne kvůli Půlautu WRC/ aby se dostávalo peněz na pořádání. Určitě přijdou příští ročník důslednější bezpečnostní opatření. Dovedl bych si také představit rozložit eRZety na větší prostor, aby se zabránilo přejezdům fanoušků a zácpám na hlavní cestě.

Jinak za mě...těším se už na Legendy 2017 !!!!!
rallymag
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2016