Novinky v MS 2017

Re: Novinky v MS 2017

Nový příspěvekod Acom » pát 11.11.2016 14:14

PLuto píše:To jsi nenapsal dobře, Grönholm nebo Colin byli ve své době top piloti. Ale nikdy tam neměl žádného "super" jezdce, který by tak výrazně dominoval nad ostatními.

O tom zadna, ale Ogier ma neco vic nez oni. Tak jsem to myslel.
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

Nový příspěvekod Miloš-V » pát 11.11.2016 21:30

No, můj názor na tohle je takový, že bych si netroufal stavět Ogiera nějak drtivě nad Gronholma. Protože Gronholm je dvojnásobný mistr světa, a to v opravdu velké konkurenci. A konkrétně v těch letech, kdy jezdil u Fordu, byl opakovaně pár bodů od titulu mistra světa za fenomenálním Loebem. Ogier má čtyři tituly v řadě, protože ostatní jezdci jezdí tak, jako by ten titul ani nechtěli. Kdybychom se na to dívali tak, že nikdy neměl v teamu mnohonásobného mistra světa (tedy pokud to bereme tak, že Gronholm měl 'jen nějaké ubohé dva tituly'), tak pak špičkového jezdce měl v celé historii rally jenom Citroen a Volkswagen a špičkové jezdce pamatuje historie pouze dva (Sebastieny).
A totéž platí (akorát o pár let dříve) pro v podstatě stejné případy, někdejší jezdce M-Sportu Colina McRae a Carlose Sainze. Všechno jezdci na vyhrávání titulů, akorát to z nějakých důvodů v sezonách s Fordem zrovna nevyšlo, třeba o pár bodíků. Ve velké konkurenci. Myslím, že na místě Ogiera by pravděpodobně Gronholm (Sainz, McRae, atd.) dominovali také... což nemyslím tak, že by teď z fleku dominovali, kdyby do toho sedli s padesátkou na krku, ale kdyby měli ve své době srovnatelně slabé konkurenty. To zase říkám se vší úctou k Latvalovi, Meekovi, Neuvillovi a dalším.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » pát 11.11.2016 23:07

S tím si dovolím v téměř plné délce zásadně nesouhlasit. Neexistuje žádné relevantní měřítko podle kterého by šlo říct, že Ogier nebo Loeb mají/měli menší konkurenci než třeba McRae, Sainz, Mäkinen či Kankkunen. Absolutně nejde vycházet z předpokladu, že všichni výjimeční jezdci své doby byli stejně dobří a ostatní poměřovat podle toho, jak hodně s nimi dokázali bojovat. To je zcela zcestné uvažování postavené totálně na vodě.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Miloš-V » sob 12.11.2016 00:35

V rámci diskuse i uvedu, jak jsem na to přišel - Marcus Gronholm, kterému je tento příspěvek věnován především (Sainz i McRae jsou zmíněni jaksi bokem), byl dlouholetým velkým konkurentem Loeba, kterému stíhal podobně jako o něco málo později Ogier. Nepopírám, že to je spekulace, ale myslím, že ne snad úplně zcestná, takže se nebojím ji použít v seriózní diskusi. Taky to ale nikomu nevnucuji a uznávám, že spekulaci nejde brát jako jasnou věc.
Nicméně to vyznění příspěvku mělo být jiné. Šlo mi o to, že je podle mně nesmysl tvrdit, že s Fordem nikdy nejel úplně top jezdec. Přinejmenším ti zmiňovaní byli ve své době příslušníky nejužší špice MS. Pokud se i přes jejich účast má hovořit o tom, že Ford nikdy neměl úplně top jezdce, pak jsou těmi top jezdci jen Loeb a Ogier.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 12.11.2016 01:13

S tím druhým odstavcem souhlasím. Spíš by se mělo říct, že s Fordem už hodně dlouho nejel špičkový jezdec (a že se s ním vyhrávat RZ dají dokazovali příležitostně i ti, co s ním jeli).
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 12.11.2016 02:04

Celý problém byl v tom, že od dob Grönholma (pokud se nepletu, paměť už není to, co bývala) u Fordu nebyl jezdec, který by byl placený...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » sob 12.11.2016 13:34

Ještě bych přpomněl, že v době kdy jezdili u Fordu Colin a Carlos tak Ford přešel z nějakého důvodu na Pirelli a ty v té době byly horší než Michelin. A vůbec problematika pneu má a měla asi větší vliv na výsledky než si vůbec uvědomujeme nebo jsme ochotni připustit. V době dominance značek koncernu PSA se říkalo, že existují tři typy pneu. Komerční, tovární a pro PSA. Takže porovnávat schopnosti jezdce je daleko složitější a ani měřítko měřitelnosti času není úplně jednoznačné.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod Mirek Fric » sob 12.11.2016 21:15

Pirelli oficiálně oznámilo, že nebude homologovat WRC pneumatiky podle předpisů pro sezonu 2017...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/127078/pirelli-drops-wrc-programme-for-2017?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » úte 15.11.2016 15:00

Miloš-V píše:No, můj názor na tohle je takový, že bych si netroufal stavět Ogiera nějak drtivě nad Gronholma. Protože Gronholm je dvojnásobný mistr světa, a to v opravdu velké konkurenci. A konkrétně v těch letech, kdy jezdil u Fordu, byl opakovaně pár bodů od titulu mistra světa za fenomenálním Loebem. Ogier má čtyři tituly v řadě, protože ostatní jezdci jezdí tak, jako by ten titul ani nechtěli. Kdybychom se na to dívali tak, že nikdy neměl v teamu mnohonásobného mistra světa (tedy pokud to bereme tak, že Gronholm měl 'jen nějaké ubohé dva tituly'), tak pak špičkového jezdce měl v celé historii rally jenom Citroen a Volkswagen a špičkové jezdce pamatuje historie pouze dva (Sebastieny).
A totéž platí (akorát o pár let dříve) pro v podstatě stejné případy, někdejší jezdce M-Sportu Colina McRae a Carlose Sainze. Všechno jezdci na vyhrávání titulů, akorát to z nějakých důvodů v sezonách s Fordem zrovna nevyšlo, třeba o pár bodíků. Ve velké konkurenci. Myslím, že na místě Ogiera by pravděpodobně Gronholm (Sainz, McRae, atd.) dominovali také... což nemyslím tak, že by teď z fleku dominovali, kdyby do toho sedli s padesátkou na krku, ale kdyby měli ve své době srovnatelně slabé konkurenty. To zase říkám se vší úctou k Latvalovi, Meekovi, Neuvillovi a dalším.

Hrozně moc si protiřečíš, víš to? Není to tak dávno, co jsi mi Miloši tvrdil, že Ogier není dominantní a že není o třídu výše, protože minimálně Latvala je na jeho úrovni ;) A taky že je tam spousta dalších, kteří jsou jen těsně v závěsu, nikoliv o třídu zpátky jak jsem tvrdil já. No, tahle sezona to myslím dostatečně rozsekla ;)
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod forde » úte 15.11.2016 18:24

Já jsem moc zvědavý, jestli ta dominance bude pokračovat i v příštím roce!!!
forde
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2017