Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod PLuto » pon 28.08.2017 13:46

Haryk píše:39 - Wagner Simon / Winter Gerald): Yes, that is another issue, Mareš had clutch issues and someone from the spectators helped him, which is I think not allowed.

42. PRAVIDLA UZAVŘENÉHO PARKOVIŠTĚ
42.1 POUŽITÍ
Vozidla podléhají režimu uzavřeného parkoviště:
42.1.1
od okamžiku vjezdu do parkoviště přeskupení až do výjezdu z něj
42.1.2
od okamžiku vjezdu do oblasti kontroly až do odjezdu z ní
42.1.3
od příjezdu do cíle soutěžní části rally až do souhlasu sportovních komisařů s otevřením UP

42.3 TLAČENÍ VOZU V UZAVŘENÉM PARKOVIŠTI
Jen činovníci stanoviště a/nebo členové posádky mohou tlačit soutěžní vůz uvnitř uzavřeného parkoviště.

Vůz byl tlačen posádkou a pořadateli z ČK na start RZ 15.

---

37.4.3
Každý vůz, který není schopen odjet ze startovní čáry do 20 sekund po signálu ke startu, bude považován jako odstoupený a musí být ihned odstaven na bezpečné místo.

Vůz odjel (byl odtlačen posádkou) ze startovní čáry do 20 sekund a zastavil až za zónou startu.

---

20.1.2
Pokud jsou vozy v oblasti dle pravidel uzavřeného parkoviště, mohou být přesouvány (tlačeny) pouze posádkou a činovníky, ve všech ostatních případech může tlačit (ručně) vůz kdokoliv.
Použití jiné než vlastní síly nebo tlačení (ručně) či použití jiného způsobu pohybu vozu je zakázáno, pokud není těmito předpisy povoleno jinak.

Vozidlo za zónou startu bylo roztlačeno diváky.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 28.08.2017 14:29

Havárie Szeja

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 28.08.2017 14:35

Jestli to někdo ještě neviděl, tak tady je velká rána Landy:

phpBB [video]
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 28.08.2017 15:58

Oba dva větší výlety Juho Hänninena, které si pamatuju, se staly na Trojáku (u Lukova a na Májové).
Obě nehody Lappiho se staly na Trojáku (ve Vlčkové a nad Vlčkovou na Podhoranu).
Nehoda Nikary se stala na Trojáku, i když na jiné verzi (u Rajnochovic).
Nehoda Huttunena se stala na Trojáku (opět ve Vlčkové).

Fini z nějakého důvodu bourají jen na jedné a té samé RZ :D
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » pon 28.08.2017 16:34

Kam na východ má (měl) jet Štajf? Nebo tam má cestovat jen auto Racingu21? Mluvil o tom v rozhovoru po požáru.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod PLuto » pon 28.08.2017 16:51

Video s rozhovorem Vojty Štajfa ohledně požáru - http://www.auto.cz/racing-21-na-barum-rallye-2017-kdyz-ohen-nici-109442
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » pon 28.08.2017 16:55

Všem z pořadatelského týmu BR musím poděkovat za skvěle připravenou a zvládnutou soutěž. Doufám, že trend který byl nastaven letos, bude pokračovat. Přeji vše dobré a už teď se těším na příští rok. U mně to máte letos za 1!
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Haryk » pon 28.08.2017 18:39

PLuto píše:[b]39 - Wagner Simon / Winter Gerald): Yes, that is another issue, Mareš had clutch issues and someone from the spectators helped him, which is I think not allowed.[/b]
37.4.3
Každý vůz, který není schopen odjet ze startovní čáry do 20 sekund po signálu ke startu, bude považován jako odstoupený a musí být ihned odstaven na bezpečné místo.
Vůz odjel (byl odtlačen posádkou) ze startovní čáry do 20 sekund a zastavil až za zónou startu.
20.1.2
Pokud jsou vozy v oblasti dle pravidel uzavřeného parkoviště, mohou být přesouvány (tlačeny) pouze posádkou a činovníky, ve všech ostatních případech může tlačit (ručně) vůz kdokoliv.
Použití jiné než vlastní síly nebo tlačení (ručně) či použití jiného způsobu pohybu vozu je zakázáno, pokud není těmito předpisy povoleno jinak.
Vozidlo za zónou startu bylo roztlačeno diváky.

Pluto, díky za detailní vysvětlení, rozumím tomu správně, že prostor startu RZ není ve stejným režimu, jako prostor ČK?
neexistuje onboard z Wagnerova auta, kterej by prokázal, že diváci zasáhli až za prostorem startu RZ?
díky
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 28.08.2017 18:59

Nějaké povídání ode mne - celé v první osobě, protože jsem se během závodu pohyboval s několika různými skupinami lidí. Tak trošku jsem (nezávisle na něm) kopíroval program Petra Pančochy, jak ho popsal na ewrc, ale mám tam i něco navíc :) Předně říkám, že mne s mýma plochýma nohama slušně vyřídila už technická přejímka, po které se mi už ve zbytku závodu nechtělo moc chodit (10,5 hodiny stání na asfaltu není nic extra), ale nakonec to nebylo ani moc třeba. S výjimkou kvalifikace a poslední RZ jsme vždy dojeli až k RZ autem, a to jsme přitom nebyli ani na jednom diváckém místě a neprojeli ani žádný zákaz vjezdu. Celkově to letos bylo hodně pohodové. Přišlo mi, že na trati nikdo nic nehrotil, ať už bezpečáci, traťáci nebo diváci. Viděl jsem jen letní pohodu a klid a dokonce i velmi málo alkoholu. Koneckonců i na přejímce prošli všichni a stalo se na zlínské poměry i vcelku málo nehod.

Kvalifikaci jsem začal překonáním Moravy přes pěší most z Otrokovic. Tady jsme se kapku zakecali a až Walachova grupa nás pobídla vydat se dle původního plánu do lesa. Tam jsme zůstali v prudkém stoupání s hlubokými katy s vytahaným bordelem. Vypáskováno na pohodu a i docela pěkná podívaná včetně pár krizovek nebo divočejších driftů (Erdi, Bouffier, Štajf). Neuvěřitelně rychle úsek projeli Lukyanuk a Huttunen. Městskou jsem sledoval z pěšího mostu přes Dřevnici a nebylo to špatné. Člověk tam alespoň nemusí stát celé odpoledne, aby něco viděl. Fakt hodně se mi tam líbil Madsen s jeho krásným kit carem nebo Tarabus.

Na Biskupicích jsme sledovali parádní rychlý kopací kat z kopce zhruba ve dvou třetinách RZ. Postavili jsme se tak, abychom viděli i po rovince následující těžkou zatáčku přes horizont. Největší divočinu v první zatáčce předvedl Koči, v druhé Huttunen. Zajímavé taky bylo, že Valoušek měl auto strašně měkké a po dopadu na cestu sedl až na lyžinu. Následně jsme se na poslední chvíli přesunuli na Troják na sjezd do Vlčkové, kde jsme mohli vidět probrzdění Pecha na louku a celkově docela akčí brzdění na čím dál víc uskákané cestě z kopce. Po obědě jsme se rozhlodli vrátit na stejné místo na Biskupice a zůstat až po cupové Adamy. Podívaná to nebyla o nic horší než v prvním průjezdu a navíc ji okořenily posádky z hloubi startovního pole. Krizovku tam měli tuším Hrobský a Šikl (dva stejné červené Lancery). Noční Slušovice jsme zavrhli a jeli radši "pobejt" do servisu.

Na neděli jsem rozhodl zariskovat a zkusit úplně nové místo. Vybral jsem ukrutně rychlou levou zatáčku za horizontem na širokém spojovacím úseku kousek před odbočkou do lesa na Pindule. Před startem jsme se se dohadovali, jestli to jde projet na plný plyn, a ono to fakt šlo - Roman Kresta tam jako jediný ani nevrkl, ale jeho průlet s trochu ustřelenou zádí nevypadal úplně bezpečně. Každopádně bylo zajímavé sledovat, jak zcela odlišně se v takovém místě chovaly měkké, vysoké a poněkud houpavé Fabie a naopak totálně stabilní a nízko nad cestou posazené Fiesty. Zajímavý byl i rozdíl v průjezdech a v tom, jakým obloukem kdo do takové zatáčky najížděl. Vlček nebo Botka měli hodně podivnou stopu, naopak okruhář Kostka si lehce přibrzdil viditelně dřív než většina ostatních, aby pak zatáčku vykroužil s výhodou největšího poloměru pod plným plynem. Po další návštěvě servisu jsem se vydal na poslední RZ na známý skok kousek před cílem, kde loni boural Kopáček. Jak jste už viděli na videu ukrutné krizovky Suareze (z videa to tak nepůsobí ale na živo na místě jsme ho fakt už všichni viděli rozsekaného o stromy v lese), tak o zábavu tam nebyla nouze. Kresta měl rozhodně nejrychlejší a nejpřesnější průjezd. Kostka byl hodně rozevlátý (tvrdil, že měl defekt, což by to asi vysvětlovalo). Hodně daleko skákali i Kopecký, Moffet nebo Bouffier.

Celkově vzato to byl super závod odehrávající se přitom za naprosté pohody a přidávám se ke gratulaci pořadatelům.

Dovolím si ještě povzdechnout nad tím, jak mladší jezdci nestíhají nejenom vyježděným matadorům Kopeckému s Pechem, ale ani "důchodci" Krestovi a okruháři Kostkovi. Snad vyrostou nástupci v aktuálně slibných juniorech.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod atomrally » pon 28.08.2017 20:29

phpBB [video]
atomrally
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2017