Barum Rally Zlín 2008 [MMČR, ERC, IRC]

Re: Barum Rally Zlín 2008 [MMČR, ERC, IRC]

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 26.08.2008 19:50

gonzo píše:A co tak např.oživit staronové úseky Ořechov,Biskupice?
Nemyslytelné, to jsou ty největší letiště široko daleko. Raková je oproti nim technická RZ...
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » úte 26.08.2008 19:52

Karbonyl píše:
Nemyslytelné, to jsou ty největší letiště široko daleko. Raková je oproti nim technická RZ...

To máš asi pravdu,ale nějakou změnu RZ by to asi chtělo.Ale kde brát a nebydlet ve Finsku.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 26.08.2008 19:56

Koukal jsem na onboardy. Cserhalmi je cvok. Na RZ15 první defekt, ok, vymění, zapnou pásy, jede se dál. Po pár stech metrech probržděná odbočka, po dalších pár km výlet a další defekt. Po výměně si Omelka pásy zapíná ještě asi dva km a Cserhalmi je má rozepnuté až docíle, tj. odhadem kolem 10 km...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » úte 26.08.2008 20:25

Osobně to neznám už několik let, ale letos se ke mně sbíhají hlasy, že Barumka nebyla příliš spectators friendly. Divácké místo bývá dobrou a užitečnou vábničkou pro podstatné procento diváků. Naláká je už cedulí někde na hlavní ulici (vedlejším efektem je reklama a upozornění nezúčastněných, že se tu jede nějaká rallye), dovede na pohodlné parkování, obere o vstupné (maskované termínem regulace diváků) a soustředí na relativně bezpečném, přehledném místě. Tam je připraveno další lákadlo v podobě závodnických klobás, piva (s nealkem je to plus navíc) a podobně. Nesmí se to však zvrhnout k tomu, že je stánkaři zaručena exklusivita. To pak končí frontama a nervozitou na obou stranách. Osamocení vyhledávači samoty a bloumání po lese jsou pak menším zlem a dají se zvládnout. Pokud však necháme výběr místa na divácích samotných, budou mířit k trati každou polňačkou a kolem trati budou rozeseti po celé trati nekontrolovatelně se všemi negativy. I na dlouhých erzetách bohatě postačí maximálně tři taková místa. Skvěle to mají zmáknutý Rakušani na Jaenneru, tam lupnou okruh hned po startu, dotlačí bandasky s teplým jabčákem a wiennerpárkem, doplní ampliónem a šou je hotová. Drtivá většina lidí se natlačí tam a dál kolem tratě je relativně pohoda. Udělat parkování daleko od trati je vražedné, lidi se nakrknou, ztratí důvěru k dalším informacím a vsadí na vlastní výběr a je z toho guláš. Pak snadno dojde k tomu, že divácká místa jsou prázdná a všude jsou nepočetné skupinky, které udržet v potřebné vzdálenosti je složitější a taky atmosféra jde do kopru. Deset lidí kotel neudělá, ale na případný masakr to stačí.

Já odjel ze Zlína v sobotu dopoledne a zbytek sledoval od netu. Z mýho pohledu šlo tedy o zajímavou a napínavou rallye, kterou pro český barvy zachránil Valda. Takže jsem spokojen, ale chodit kilometry od parkoviště k trati by se mi moc nechtělo, zvlášť pokud bych šel po cestě, kde by mohly parkovat divácký auta, odstavený dávno před tím.

Zatrnulo mi, když jsem viděl fotky z kotrmelce té gordinky (Renault 8?). Těmto účastníkům se musí tlačit do hlavy, že uzavřená trať je OK, ale jejich stroje jsou seriový a zdraví mají jen jedno, ale to všichni víte, tak to píšu jen na okraj.

Abych skončil pozitivně, jsem rád, že jsem ve Zlíně trávil hezký dva a půl dne, že se nikomu nestalo nic extra vážnýho (Tomáš Heidenreich promine a já mu přeju rychlé uzdravení) a že většinu uvidím brzo v Pačívu a Příbrami. To, že vidím pihu na kráse, neznamená, že by to nebyla skvělá soutěž a že se piha nedá za rok vyretušovat.

Ahoj za rok a kuřata v Kanadě těšte se!
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 26.08.2008 20:33

A máme velkého kandidáta na nejlepší video z Barumky. Je to fakt veliké, asi tři čtvrtě giga, ale stojí to za to!
http://krutyifix.extra.hu/

A Vladyka kontruje, ne technickou kvalitou, ale zato jako obvykle mnoha krizovkama a skvělým výběrem míst :)
http://rally2.com/gallery/gallery/video/2008barumka_sestrih.wmv
Naposledy upravil Mirek Fric dne úte 26.08.2008 20:55, celkově upraveno 1
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.08.2008 20:43

Karbonyl píše:

Biskupice jsou v katastrofálním stavu. Osobně se mi Ořechov taky nelíbí, ale návrat těchto úseků (v bývalé či nové podobě) je v nejbližších letech více než pravděpodobný.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.08.2008 20:49

Jsem si dovolil spočítat bodování MMČR, IRC a ME
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Acom » úte 26.08.2008 20:58

Jeje Pluto uz vystrizlivelo a spocitalo body:)

PS: Diky za BR
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

Nový příspěvekod Acom » úte 26.08.2008 20:59

Mirek Fric píše:Koukal jsem na onboardy. Cserhalmi je cvok. Na RZ15 první defekt, ok, vymění, zapnou pásy, jede se dál. Po pár stech metrech probržděná odbočka, po dalších pár km výlet a další defekt. Po výměně si Omelka pásy zapíná ještě asi dva km a Cserhalmi je má rozepnuté až docíle, tj. odhadem kolem 10 km...

Zvysoval si asi adrenalin
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.08.2008 21:02

Acom píše:Jeje Pluto uz vystrizlivelo a spocitalo body:)

Jsem včera vyplňoval čtyři přihlášky na Pačejov dvě a půl hodiny. Dvakrát jsem totiž během zadávání údajů do excelu usnul...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2008