zrzek1 píše:Verstappen je taky mimo, je přihlášený ve stejném termínu v  Německu. Asi ta startovka bude ještě slabší než jsem aspoň doufal 

Ano, Verstappen je jeden z těch, co na začátku roku ohlásili starty ve všech závodech ERC, ale nakonec to nenaplní. Kdo četl můj komentář k Římu, tak ví, že tam nakonec nestartoval kvůli nehodě na předsoutěžním testu. Proč dává přednost startu na německé soutěži před Barumkou i proč už letos do ERC nezasáhne si zatím nechám pro sebe, uvidíme, jestli ten důvod sám někde vynese na povrch. Ale řekněme, že je to obdobný důvod, proč s Evropou skončil Albert a někteří další...
Každopádně, práve kategorie Masters ERC (o kterou jsem se mimochodem již před řadou let hodně zasazoval) je pro mě ve finále velkým zklamáním - před sezónou ji mělo v plánu řada pilotů, většina z nich měla do Zlína i v plánu přijet. Daniel Alonso to zabalil už po Sierra Moreně, ve Zlíně se neobjeví ani Turán, Hadik či Ollé, kteří tu původně měli startovat (a někteří svou účast odvolali až těsně před uzávěrkou přihlášek). A protože chybí i další uvažovaní jezdci (Herczig, Csomos, M.László, Klausz), nikoho opravdu rychlého z Maďarska tu neuvidíme. Naopak to vynahradí ve Star Rally řada maďarských žigulů...