od PLuto » úte 05.08.2025 19:10
od PLuto » úte 05.08.2025 19:10 

Já teda ještě dodám, že u některých se o neúčasti rozhodlo až v posledních chvílích před uzávěrkou přihlášek. To je třeba příklad Hadika, který musel svou účast odvolat na poslední chvíli. Jedno z plánovaných neočekávaných překvapení měl být Maxime Potty, který byl přihlášený (dokonce jako jeden z prvních) a měl to být jeho velký návrat na soutěžní tratě, bohužel se však stále potýká se zdravotními problémy po nehodě na Rally Sierra Morena a vlastně už po uzávěrce přihlášek musel svou účast na doporučení lékařů zrušit. Mě osobně pak nejvíc mrzí (kromě Gryazina, ale tam jsem to po těch letošních veletočích tak nějak i čekal) mě mrzí absence ještě jednoho jména, se jehož startem ve Zlíně se veřejně moc nepočítalo. Tímto jménem je švédský mladík Isak Reiersen, který se na soutěž připravoval, studoval onboardy, spolujezdec už měl všechno nachystané... ...a až v den uzávěrky se až po mém dotazu, proč nejsou přihlášeni, od týmu dozvědel, že nakonec nepojedou. Určitě na tom hrálo roli i rozhodnutí druhého týmového jezdce Adama Grahna, jenž jezdívá pravidelně ERC3, ale zároveň bojuje o titul ve své třídě i ve švédském šampionátu, který se jede jen týden před Barumkou, o neúčasti ve Zlíně. Isaka je škoda a i když by tu asi žádný extra zázračný výsledek nezajel, hodně by mu to pomohlo i do budoucna...