Róbert Kolčák:
Áno, je to tak
Po dvoch rokoch mojej rally kariéry som sa stal prvým slovenským jazdcom továrne Hyundai Motorsport Customer Racing a prvým rally jazdcom s oficiálnou podporou a zároveň tvárou Hyundai Slovensko.
Navždy budem vďačný za možnosti, skúsenosti, zážitky a príležitosti, ktoré mi Hyundai Slovensko a Hyundai Motorsport dali
Mnohí z vás by v mojej situácii už nikdy neriešili nič iné, pretože podpora Hyundai Slovensko a Hyundai Motorsport mi zabezpečovala plné pokrytie sezóny Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky.
Pán Boh mieni a život mení
Aj keď som bláznivý človek, pôsobiaci nezodpovedne, všetko sa pre mňa mení v sekunde, keď si stiahnem bezpečnostné pásy.
Málo kto vie, čo všetko som obetoval pre motorsport. Málokto vie, že som pre rally nechal podnikanie, záväzky, dovolenky, prácu a to najdôležitejšie — čas so svojou rodinou a malými vyrastajúcimi deťmi, ktoré najviac milujem , len pre to aby som mohol robit veci na vrcholovej úrovni .
Vďaka partnerom, sociálnym sieťam a marketingu dokážem finančne plnohodnotne pokryť svoju sezónu a preto Rally už nieje pre mňa hobby ale zodpovednosť a práca .
Každému jazdcovi sedí niečo iné. Každý jazdec požaduje od auta niečo iné a každé vozidlo má svoje pozitíva aj negatíva, preto je vždy potrebné nájsť kompromis. Rovnaká polievka predsa nemusí každému chutiť rovnako
Motorsport a výsledok sa skladajú z milióna drobných, ale podstatných detailov. Limit auta pre mňa neznamená len to, aké silné vozidlo je, ako zatáča alebo brzdí. Limit auta pre mňa znamená každý detail súvisiaci s autom vo všetkých smeroch — a nie je to vždy len o samotnom aute.
Napriek všetkým výhodám, pomoci a podpore, ktorú som dostal od Hyundai SK a HMSG, som sa rozhodol UKONČIŤ našu spoluprácu.
Ďakujem Hyundai Slovensko, že máme medzi sebou pekný fér vzťah a vždy si môžeme podat ruky , pretože vo finále sme ľudia.
Bohužial aj keby vykreslím fabriku Hyundai Motorsport ako najlepšiu fabriku sveta, po odstúpení od zmluvy z mojej strany sú logicky moje dvere zatvorené. Kapitola Hyundai v mojom živote však navždy ostane v mojich spomienkach.
Ďakujem za všetko, Hyundai SK a Hyundai Motorsport.