PLuto píše:Březíkův životní závod! Domácí jezdec ovládl Barum rally, MČR vede Mareš
https://www.idnes.cz/sport/motorsport/b ... port_kazdt
V tom textu jsou špatně body. Chyby zdánlivě malé, ale v Pačejově může rozhodovat každý bod.
PLuto píše:Březíkův životní závod! Domácí jezdec ovládl Barum rally, MČR vede Mareš
https://www.idnes.cz/sport/motorsport/b ... port_kazdt
V tom textu jsou špatně body. Chyby zdánlivě malé, ale v Pačejově může rozhodovat každý bod.
Mates píše:Já bych tady rád, mezi znalci rally, upozornil na jednu věc, která mě velmi tíží a trápí už od soboty, jakmile jsem se o tom dozvěděl. Opravdu jsem velmi naštvaný...a nejsem sám. Většina evropského pole i komentátorů RallyTV mi psala a vyjadřovala podporu a že kdyby dotyčného poznali a potkali osobně, tak by mu nejraději rozbili ústa a šlápli do úsměvu. Bohužel je mezi námi "fanoušek" rally, který má zapotřebí přiběhnout i z nějaké vzdálenosti k nehodě, rychle ji a vše okolo nafotit ze všech možných i nemožných úhlů a co nejrychleji po něhodě to nacpat na sociální sítě (mezitím na fotky ještě narvat svoje logo, tzn. dělá to se záměrem a vědomím toho, že se to bude velmi šířit po netu, tak ať je slavný). Zatímco zaklíněná posádka...v Polsku jezdec, na Barumce spolujezdec, ještě sedí a řvou bolestí v autech a případně se ani nemůžou dostat ven. Tohle je za mě tak nechutné, až se mi z toho dělá zle. Pokud posádka není v pořádku venku z auta, tohle se prostě nedělá. Zatímco, aby proběhla alespoň nějaká snaha o pomoc a kontakt, tak budeme fotit a senzačně posílat do světa![]()
Kvůli čemu? Pro pár lajků? Sledujících? Tohle je na mě opravdu velice silné kafe.
Když se stane rána a někdo je u ní, je velmi důležité, aby se do světa dostala informace, že "jsou ok", nebo info typu "velká rána, spolujezdec je zaklíněný, bude to na dýl." Když jsou všichni ok, tak už se asi lidi začnou zajímat i o fotky atd. Když NENÍ vše ok, máš úplně jiné starosti a žádná blbá fotka tě nezajímá. Jen pravdivé informace, jak jsou na tom. Blbé je, že fotka je hned dostupná pro bulvár a hyeny. A šíří se opravdu velice rychle. Obzvlášť v dnešní době. Pokud máš rally rád a jsi rodina/příbuzný/známý posádky, tak se díky fotce rozpáraného auta bez infa vlastně ještě víc obáváš, než kdybys žádnou fotku neměl. Nepodá ti vlastně žádnou relevantní informaci, jen vystraší všechny okolo a vytvoří hyena obsah, který se rychle šíří dál. Pro lajky? Sledující? Ty *****...
Chápu fotky, až je posádka kompletně venku a ví se, že jsou ve stabilním stavu a v pořádku. V tomhle případě už jsem s nějakou fotkou "po" v pořádku, stylem myšlenka "byla to velká rána, ale naštěstí jsou ok." Ale tohle výše popsané je pouhý hyenismus a snaha o osobní obohacení na úkor cizího (hodně velkého) neštěstí. S čímž se mi těžko vyrovnáná a smiřuje, že i takoví jedinci, co jezdí opravdu velmi často a na velké množství závodů, jsou mezi námi. Nečekal bych, že zkušeného fanouška tohle kdykoliv vůbec napadne. Asi mu v tom autě nikdy neseděl někdo blízký, nebo si to prostě nedokáže představit. Nikomu nic zlého nepřeju, ale asi by bylo vhodné se zamyslet nad tím, že kdyby ho třeba náhodou nějaké to auto někdy někde "lízlo/trefilo" a on tam zůstal ležet, jak by mu bylo, kdyby nějaká morální troska, místo pomoci jemu, tohle začala fotit a hledat signál, aby to mohla poslat co nejdřív ven. Lidí tam bylo víc a ještě mnohem dřív, ale nikoho z nich úplně nenapadlo fotit (a když jo, tak už ne) zveřejnit fotky. Natož, když v něm byl zaklíněný spolujezdec, který řval bolestí a nikdo nevěděl, co vše mu může být. Alespoň špetka respektu vůči lidem, které obdivuju a na které se chodím dívat? Je mi z toho SMUTNO.

pmlk píše:
neřekl bych, že je malá chyba, když napíšou, že vede někdo jiný než ve skutečnosti.Ale tak víme, že to je asi pod jejich rozlišovací schopnost..

PLuto píše:Jj, je to smutné. A ve finále to nakonec byl dokonce akreditovaný fotograf. Každopádně co mám zprávy z FIA i od promotéra, důkladně se postarají o to, aby tento člověk již na žádném závodě FIA neodstal akreditaci. Doživotně...

Uživatelé procházející toto fórum: Karbonyl a 13 návštevníků