Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 19.08.2026 13:52

Gurun píše:Jediné, co bych tady kritizoval, je její časové zařazení, a tím myslím především druhý průjezd. Vždyť ten trval snad přes čtyři hodiny a mám pocit, že dokonce lehce překročil dobu, kdy měla být RZ otevřená. Vždycky je mi líto druhé poloviny startovního pole, která už musí jet za tmy. Ano, vím, tentokrát tam bylo přerušení, ale i tak mi to přijde trochu neregulérní.

...

Napadá mě proto, jestli by nešlo na závěr dne zařadit nejkratší zkoušku, v tomto případě Pohořelice. Navíc se nejede v hustém lese, takže světlo tam vydrží přece jen o něco déle. Neříkám, že by kompletní startovní pole odjelo za světla, ale určitě by to zvládlo více posádek než na Bunči.

Bunč je extra náročný a jako jediná, navíc jedna z nejdelších RZ, se téměř jede komplet na úzké cestě v lese, kde nad ní máš často násep a pod ní díru dolů. Cokoliv od otočení auta do správného směru až po vyprošťovací zásah řeší komplikovaněji než na jiných RZ, a pravděpodobnost, že se tam něco odehraje, je tady vyšší. Takže ta RZ musí být na konci sekce, aby se případné díry a někdy i posádky jedoucí po objízdných trasách daly pochytat v přeskupení nebo večerním servisu. On to letos ukázal druhý Troják, jaké to má následky, když se RZ opakovaně přeruší. Druhý Bunč následky Trojáku musel spolknout, ale nechal se jet do tmy, protože trať byla tentokrát konečně dobře sjízdná, akorát se kvůli nekompatibilitě prachu a světelných ramp natáhl startovní interval na dvě minuty úplně všem. Takže souhlas, pro pořadatele to bylo nekonečné a je potřeba jim složit poklonu, protože mnozí pokračovali ráno na další RZ, ale pro posádky nebyl důvod to rušit, přijít o spoustu kilometrů jen kvůli tmě by bylo škoda.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Předchozí

Zpět na Sezona 2026