Martin Prokop

Re: Martin Prokop

Nový příspěvekod Karbonyl » stř 20.02.2008 23:09

Já myslím, že zrtatit vazbu na Citroën by byla škoda. Navíc pokud by Prst letos junory opravdu vyhrál, tak už má dva starty s C4 v kapsi.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Koukola » úte 26.02.2008 14:58

Držím mu palce a doufám že bude mít štěstí
Koukola

Nový příspěvekod Giro » úte 26.02.2008 15:44

Oproti ostatním má Prst výhodu - už vloni absolvoval seznamovací jízdy, takže ví moc dobře, do čeho jde. A tady to bude obrovská výhoda.
Giro

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 28.02.2008 12:17

Zajímalo by mě, jaká je budoucnost tohoto jezdce. Letos jede téměř všechny soutěže, má šanci vyhrát pár startů s továrním WRC. Zabydlí se příští zimu v Jihlavě místo C2 a lanceru nějaké to WRCo? O IRC těžko uvažovat, Martin má svůj vysezený důlek v MS...
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Giro » pát 29.02.2008 11:30

Cesta za snem: být parťákem Loeba

Zatím to zní bláznivě, ale už příští rok by mistr světa v rallye Sébastien Loeb mohl mít za týmového parťáka Čecha. Ne Romana Krestu. Ani Jana Kopeckého. Ale Martina Prokopa, pětadvacetiletého jezdce z Jihlavy. "Loebův parťák? Zní to hezky a ani to není tak nereálné," tvrdí.

Prokop je jedním z největších favoritů juniorského mistrovství světa, jehož závody jsou součástí klasického šampionátu. A jelikož jezdí s citroënem, má od vedení továrního týmu slib – pokud se stane juniorským šampionem, pojede v příští sezoně dva závody s vozem WRC.

Tedy s tím nejlepším, co rallye nabízí! Sám pak dodá: "Pokud by se mi to povedlo, byla by škoda zůstat jen u dvou závodů."

Více ZDE
Giro

Nový příspěvekod Giro » čtv 06.03.2008 13:05

Mexiko se Prokopovi nevydařilo

Obrovské zklamání přinesl českému závodníkovi Martinu Prokopovi víkendový úvodní start v letošním ročníku juniorského mistrovství světa v automobilových soutěžích. Jihlavský jezdec patří k favoritům na celkové prvenství v kategorii S1600, vypsané pro vozy s pohonem jedné nápravy a obsahem do 1600 ccm. V Mexiku se však musel vinou brzké havárie a následných technických potíží smířit až se sedmým místem a ziskem pouhých dvou bodů.

"Věděl jsem, že to vůbec nebude snadné, avšak tak smolný začátek jsem určitě nečekal," přiznává pětadvacetiletý pilot Jipocar Racing týmu, jenž společně se zkušeným navigátorem Janem Tománkem havaroval už na sedmém kilometru úvodního testu. "Neměl jsem šanci s autem bojovat, šlo okamžitě přes střechu," popisuje Prokop nepříjemný zážitek, jemuž předcházel nezvládnutý přechod na brzdy před jednou ze zatáček. "Bohužel, trať klouzala mnohem víc než jsem čekal."

Více: TADY
Giro
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 17.06.2008 12:35

Tak Prstovi to letos jde zatím prachbídně, v týmu vládne "blbá nálada", k tomu důtka od tureckých sporťáků. Tak nějak si myslím, že by měl jít ogara trochu do sebe. S takovouhle může na starty s WRC od citrónů zapomenout :( Je to škoda.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 11.12.2008 14:00

Onboard z testu Citroënu C4 WRC

PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Čejda » pon 22.12.2008 09:02

Zdá se mi to nebo se s tím Martin trošku pere? No napůl mrtvá Otćtavie z profika se ovláda asi o něco lépe.:-)
Fan of Petter Solberg
Čejda
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 22.12.2008 13:04

Jo, mám stejný pocit. Na wrc.com je onboard Ogiera taky ze Sweet Lambu a je to celkem velký rozdíl...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Čeští jezdci