Martin Prokop

Re: Martin Prokop

Nový příspěvekod Jan1000 » sob 02.01.2010 16:36

PLuto píše:Fiestu dosud kromě smluvních jezdců (Wilson, Märtin, Hirvonen) netestoval NIKDO. Maximálně se mohli posadit, nenechali je v tom ani svézt...

To rozhodně není pravda, ta je zase trochu jinde, Prokop opravdu ještě netestoval, ale dávno to měl v plánu, testování proběhlo pro zájemce, ktreří složili zálohu, stejně jako mělo proběhnout u Prokopa, ale on byl v té době termínu toho testování mimo Evropu, tak že se ho nemohl zůčastnit, přesto že v rozhovuru před asi měsícem uvedl, že účast má v plánu, ale nevěděl ještě přesně ten termín konání.
Soudě podle komentářů jen málokdo má představu, jak takové jednání = koupě soutěžního speciálu vůbec probíhá. Měl jsi vůbec možnost Fiestu testovat nebo je to drahý zajíc v pytli?

Možnost vyzkoušet sice byla, ale já jsem byl v tu dobu mimo Evropu. Každopádně byla pro ty, kdo už složili první část zálohy…. Takže je pravda, že jsem tím autem necukl ani metr. Má druhá návštěva ale byla s hlavním technikem týmu a s mým osobním poradcem. To auto jsme si velmi detailně prohlédli a můj dojem je, že je to takový malý Focus, ty zkušenosti z WRC jsou patrné v každém detailu. Viděl jsem ho jezdit, mluvil jsem s Mikkem, který je nadšený. Ačkoli je jasné, že konečný účet vystaví až rychlostní zkouška, jsem přesvědčený, že v tom autě jsou obsaženy všechny zkušenosti lidí z centrály M-Sportu (což je opravdu nesmírně působivé místo) a přestože to rozhodnutí bylo dost spontánní, tak Fiesta S2000 zajíc v pytli není.

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=13005&title=s-martinem-prokopem-pate-pres-devate
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod PLuto » sob 02.01.2010 17:41

Nechci polemizovat. Ale neznám jediného soukromníka, co by měl už možnost Fiestu řídit. Včetně těch, co už zaplatili zálohu. Ať jde o Ponse, Al Attiyaha či Sousu, ti určitě s Fiestou ještě nejeli. A je to i jeden z důvodů Tsjoena, proč se na to vykašlal - nechtěl kupovat auto, ve kterém mu neumožní se dopředu svézt a vyzkoušet si ho... I jeden jezdec z Česka dostal pozvánku na testy, ale ty se nakonec neuskutečnily...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Rizek » sob 02.01.2010 17:43

Co je tajného na tom, že někdo dostal pozvánku?
Škoda and rally forever
Rizek
N/3

Nový příspěvekod Mates » sob 02.01.2010 19:31

Jojo, nevím proč se okolo všeho dělají takové tajnosti... :roll:
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Jan1000 » ned 03.01.2010 15:45

PLuto píše:Nechci polemizovat. Ale neznám jediného soukromníka, co by měl už možnost Fiestu řídit. Včetně těch, co už zaplatili zálohu. Ať jde o Ponse, Al Attiyaha či Sousu, ti určitě s Fiestou ještě nejeli. A je to i jeden z důvodů Tsjoena, proč se na to vykašlal - nechtěl kupovat auto, ve kterém mu neumožní se dopředu svézt a vyzkoušet si ho... I jeden jezdec z Česka dostal pozvánku na testy, ale ty se nakonec neuskutečnily...

Jo a ty dokonce víš, kdo už má a nemá zaplacenou zálohu, to smekám. :D
Ale teď trochu vážně, "i jeden jezdec" mysliš Prokopa nebo koho? Chceš tedy říci, že tedy Martin Prokop lže, když uvádí, že ta možnost už byla. Kdyby ta testování byla úplně zrušena, asi by to takto neuvedl. Proč by v tom on měl lhát, proč by si vymýšlel nějakou zahraniční cestu mimo Evropu?
Když znáš tak dobře interní program M-Sporu a víš o každém jejich testování s konkretním člověkem, určitě víš také, jak proběhla homologace Fiesty a podáš nám o tom podrobné info třeba v článku. Určitě by to kupu lidí zajímalo.
racing.ford.com
Jan1000
A/5

Nový příspěvekod PLuto » ned 03.01.2010 15:54

Věř mi, že mám dostatečně dobré kontaky, abych si mohl stát za tím, co říkám. Nikde netvrdím, že Martin lže či něco podobného. Jen tvrdím o tom, že zatím neznám nikoho mimo M-Sport, kdo by měl možnost se s tímto vozem svézt (přestože to některým i mimo ČR bylo slíbeno). A to včetně některých, kteří již tu zálohu zaplatili.

Co se týká homologace, ta samozřejmě probíhala podle plánu. Pochybuji, že by dopadla nějak špatně, výsledek bychom se však měli dozvědět zítra.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod vyshi » ned 03.01.2010 16:38

Jane1000, i pres to, ze opet zacinas jinym podsouvat neco co nenapsali, a stavas se tak pro me nevhodnym partnerem do diskuze..
i pres to, ti s klidnym srdcem odpovim, ze me prubeh procesu homologace moc nezajima, protoze, pokud se nepletu, tak jde spise o administrativni zalezitosti...
PROTON nebo SUBARU, stejně půjdu do baru!
vyshi
A/6

Nový příspěvekod sloní kýta » ned 03.01.2010 20:22

Ať to trochu rozjasním,....že by Zedník?
ale asi to on nebude, není to český jezdec, když budeme důslední
S Urbany na věčné časy a nikdy jinak!
sloní kýta
A/7

Nový příspěvekod gekon » ned 03.01.2010 23:01

pelikan píše:Kdy, že dostane to auto?

Podle oficialnich vyjadreni v novinach to vypada ze ani Prokop zatim presne nevi..udajne by to melo byt tyden az dva pred svedskem
gekon
N/1

Nový příspěvekod PLuto » pon 04.01.2010 01:42

Příspěvky nevztahující se k Martinu Prokopovi přesunuty sem: http://forum.autosport.cz/viewtopic.php?f=26&t=428
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Čeští jezdci